Spausdinti

Štai prieš jūsų akis – populiariausios pasaulyje – Cezario salotos. Jei dar nebandėt tokių pasigaminti namie, tebūnie jums ženklas, kad būtinai turite pabandyt. Nieko sudėtingo, o skonis kaip geriausiame restorane!

Klasikinės Cezario salotos su vištiena

2
komentarai
1
Reklama
41010
Porcijos
3 asm.
Kepimo, virimo laikas
20 min.

Salotoms:

2 mažų romaninių salotų
1 česnako skiltelės
1 kepalo čiabatos
2 šaukštai smulkiai tarkuoto parmezano
druskos
400 g vištų vidinių filė
1 česnako skiltelės
druskos
juodųjų pipirų
plonų parmezano riekelių

Padažui:

6 ančiuvių filė
1 česnako skiltelė
1 šaukštelis garstyčių
3–5 šaukštai citrinu sulčių
2 kiaušinių trynių
70 ml beskonio aliejaus
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
4 šaukštai smulkiai tarkuoto parmezano
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

1

Pirmiausia gaminame krutonus. Čiabatą supjaustome riekėmis, nupjauname jos kraštelius (paskrudę jie tampa ypač keiti – beveik neįkandami) ir duonos minkštimą supjaustome kubeliais. Nedideliame dubenėlyje sumaišome smulkiai tarkuotą česnaką, porą šaukštų alyvuogių aliejaus, žiupsnį druskos ir du šaukštus tarkuoto parmezano. Duonos kubelius sudedame į šį mišinį ir gerai rankomis išmaišome, kad tolygiai pasidengtų. Apvoliotus duonos gaablėlius paskirtstome kepimo formoje ir dedame į iki 140 laipsnių orkaitę 10 minučių.

2

Vištieną padruskiname, pagardiname pipirais ir smulkiai tarkuotu česnaku. Apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame gerai įkaitintoje grilinėje (arba paprastoje) keptuvėje, kol gražiai apskrus, pilnai iškeps, bet nespės išsausėti.

3

Pagaliau patiekalo žvaigždė – Cezario salotų padažas. Padažą maišome dubenyje arba nedideliame virtuvinio trintuvo indelyje. Ančiuvius ištriname su citrinų sultimis, smulkiai tarkuota česnako skiltele kol gausis vientisa košelė. Įdedame šaukštelį garstyčių ir du kiaušinio trynius – viską vėl ištriname.

Reklama
41011
4

Palengva pildami neutralaus skonio aliejų vis maišome (tarsi gamintume majonezą). Tada įpilame du šaukštus alyvuogių aliejaus ir paragaujame – galbūt norėsis dar rūgštelės. Pabaigoje dedame keturis šaukštus smulkiai tarkuoto parmezano ir darkart gerai išmaišome.

5

Konstruojame salotas. Nedidukes romanines salotas pjauname išilgai šerdies į 6-8 dalis. Jei turima romaninė salota didesnė – jos lapus galima plėšyti rankomis ar pjaustyti peiliu į kąsnio dydžio gabalėlius. Salotas ir džiūvesėlius dosniai suvilgome, ištriname Cezario salotų padažu. Salotas patiekiame su kepta vištiena.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Sveiki,
    pirmą kartą padažas pagal receptą gavosi tobulas, antrą kartą labai tirštas. Skonis vis vien puikus. Naudojau gryną alyvuogių aliejų. Ar galėjo būti, kad per daug ar per mažai įpyliau alyvuogių aliejaus, nes nematavau šį kartą? Kaip galima paskystinti, be vandens įpylimo?

Rašyti komentarą