8241
Beatos virtuvė

Klasikinės Cezario salotos su vištiena

(0)
Reikės:
  • 2 mažų romaninių salotų
  • 1 česnako skiltelės
  • 1 kepalo čiabatos
  • 2 šaukštai smulkiai tarkuoto parmezano
  • druskos
  • 400 g vištų vidinių filė
  • 1 česnako skiltelės
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • plonų parmezano riekelių
  • Padažui:
  • 6 ančiuvių filė
  • 1 česnako skiltelė
  • 1 šaukštelis garstyčių
  • 3–5 šaukštai citrinu sulčių
  • 2 kiaušinių trynių
  • 70 ml beskonio aliejaus
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 4 šaukštai smulkiai tarkuoto parmezano

Štai prieš jūsų akis – populiariausios pasaulyje – Cezario salotos. Jei dar nebandėt tokių pasigaminti namie, tebūnie jums ženklas, kad būtinai turite pabandyt. Nieko sudėtingo, o skonis kaip geriausiame restorane!

Pirmiausia gaminame krutonus. Čiabatą supjaustome riekėmis, nupjauname jos kraštelius (paskrudę jie tampa ypač keiti – beveik neįkandami) ir duonos minkštimą supjaustome kubeliais. Nedideliame dubenėlyje sumaišome smulkiai tarkuotą česnaką, porą šaukštų alyvuogių aliejaus, žiupsnį druskos ir du šaukštus tarkuoto parmezano. Duonos kubelius sudedame į šį mišinį ir gerai rankomis išmaišome, kad tolygiai pasidengtų. Apvoliotus duonos gaablėlius paskirtstome kepimo formoje ir dedame į iki 140 laipsnių orkaitę 10 minučių.

Vištieną padruskiname, pagardiname pipirais ir smulkiai tarkuotu česnaku. Apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame gerai įkaitintoje grilinėje (arba paprastoje) keptuvėje, kol gražiai apskrus, pilnai iškeps, bet nespės išsauisėti.

Pagaliau patiekalo žvaigždė – Cezario salotų padažas. Padažą maišome dubenyje arba nedideliame virtuvinio trintuvo indelyje. Ančiuvius ištriname su citrinų sultimis, smulkiai tarkuota česnako skiltele kol gausis vientisa košelė. Įdedame šaukštelį garstyčių ir du kiaušinio trynius – viską vėl ištriname. Palengva pildami neutralaus skonio aliejų vis maišome (tarsi gamintume majonezą). Tada įpilame du šaukštus alyvuogių aliejaus ir paragaiujame – galbūt norėsis dar rūgštelės. Pabaigoje dedame keturis šaukštus smulkiai tarkuoto parmezano ir darkart gerai išmaišome.

Konstruojame salotas. Nedidukes romanines salotas pjauname išilgai šerdies į 6-8 dalis. Jei turima romaninė salota didesnė – jos lapus galima plėšyti rankomis ar pjaustyti peiliu į kąsnio dydžio gabalėlius. Salotas ir džiūvesėlius dosniai suvilgome, ištriname Cezario salotų padažu. Salotas patiekiame su kepta vištiena.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.