Kadaise labai mėgau klasikinį prancūzišką pudingą – klafutį. Vasarą rimtai investuoju į uogų šaldymą, todėl iki pat pavasario ir naujo uogų sezono šaldiklis pilnas įvairių gėrybių, ypač šilauogių, jų perku tikrai daug. Kartą, kai ketinau iškepti skanų pyragą, bet nebuvo galimybių tai padaryti, prisiminiau klafutį. Visas sudedamąsias dalis supyliau į plaktuvą ir viskas – liko supilti ant šaldytų uogų ir iškepti. Tešla būna panaši į blynų. Klasikinis receptas su pienu ir sviestu, bet aš pyliau grietinėlės, nes tuomet dėjau tai, ką radau šaldytuve. Rezultatas puikus. Beje, galite paruošti alternatyvią versiją, tinkančią netoleruojantiesiems glitimo ar vengiantiesiems tradicinio cukraus: vietoj cukraus dėkite saldiklių, o vietoj įprastų miltų – kokosų ar migdolų miltus, tik vienu šaukštu mažiau. Klafutis labiau primins pudingą – bus minkštas ir švelnus, be to, pagaminamas žaibo greičiu.