8241
Beatos virtuvė

Kinų virtuvės salotos su vištiena

(5)

Didelė, soti, kiniška porcija.

Reikės:
  • 0,5 gūžės pekininio kopūsto
  • 2 morkų
  • 1 jaunos cukinijos (apie 200 g)
  • 1 virtos vištienos krūtinėlės
  • 5 šaukštų pakepintų sezamų sėklų
  • Vištienos padažui:
  • 2 šaukštų žemės riešutų sviesto
  • šaukšto kepintų sezamų aliejaus
  • 0,5 citrinos sulčių
  • šaukšto vandens
  • žiupsnelio cukraus
  • žiupsnelio druskos ir aitriųjų pipirų
  • Salotų padažui:
  • 0,5 citrinos sulčių
  • 1,5 šaukštelio cukraus
  • sojų padažo (pašlakstyti)

1. Pekininį kopūstą supjaustome kuo smulkesnėmis  juostelėmis, morkas ir cukiniją supjaustome šiaudeliais ar sutarkuojame su specialia tarka.

2. Išvirtą vištienos krūtinėlę suplėšome nedideliais gabalėliais.

3. Pasigaminame užpilą salotoms (citrinų sultyse ištirpiname cukrų) ir užpilame ant daržovių. Užberiame sezamų sėklas ir išmaišome. Leidžiame truputį pastovėti.

4. Pasiruošiame padažą vištienai ir juo suvilgome vištienos gabalėlius. Sudedame vištieną ant daržovių.

5. Visas salotas pašlakstome trupučiu sojų padažo.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (5)
Komentarai
  1. Jone parašė:

    Laba diena, Beata. Kuo patartumėte pakeisti riešutų sviestą? Esu alergiška jam, bet labai noriu pgaminti šias salotas:)

  2. jurgita parašė:

    Super salotos! Ka tik pagaminau ir jau sociai pavalgem! Aciu uz recepta.

  3. Jurga parašė:

    O kur galima įsigyti žemės riešutų sviesto?

  4. brigita parašė:

    Nors patinka kinu/japonu virtuve, bet su siom salotom patyriau fiasko.

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.