Jei esate kiaušinių mėgėjai, šis patiekalas, kažkuo primenantis prancūziškus Croque madame ar Benedikto kiaušinius, būtinai turi atsirasti ir jūsų pusryčių repertuare. Karališki pusryčiai!
Kambario temperatūros kiaušinius dedame į verdantį vandenį ir verdame 4 minutes, tada išimame iš puodo ir trumpam panardiname į šaltą vandenį. Taip išvirti jie liks tobulai skystu tryniu. Kiaušinius nulupame, trumpam atidedame į šalį.
Keptuvėje išlydome sviestą ir jame iš abiejų pusių apkepame duonos riekeles, kol dailiai apskrus. Laikome šiltai, kol prireiks.
Gaminame padažą. Nedideliame prikaistuvyje išlydome sviestą ir į jį suberiame miltus. Juos apkepame, kol taps švelniai auksinės spalvos ir palengva, vis maišydami, į puodą pilame pieną. Leidžiame viskam užvirti ir sutirštėti. Pagardiname trupučiu smulkiai tarkuoto muskato, žiupsneliu druskos. Galiausiai suberiame sūrį ir išmaišome.
Skrudintas duoneles užklojame plonai pjaustytomis kumpio riekelėmis, ant jų atsargiai patupdome skystai virtą kiaušinį. Viską apliejame dar šiltu padažu, pagardiname smulkintais laiškiniais česnakais.
Informuojame, kad šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies). Toliau naršydami svetainėje arba paspausdami mygtuką Sutinku, Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus rasite čia