Spausdinti

Pradėkime nuo lietuviškos klasikos: svogūnai, ruginė duona ir džiovinti baravykai. Šie zrazai sodraus skonio, turtingi ir lietuviški. Prie jų fantastiškai tiks avižinių bei perlinių kruopų ir grybų košė, orkaitėje keptos bulvės arba bulvių ir raugintų kopūstų apkepas. Tai nebūtinai pats gražiausias, bet tikrai labai skanus patiekalas.

Kiaulienos zrazai su baravykais ir rugine duona

0
komentarai
0
Porcijos
6 asm.

Reikės:

800 g kiaulienos nugarinės (sprandinė taip pat tinka, nes ji riebesnė ir zrazai bus minkšti, tačiau ją sunkiau išmušti plonai)
2 svogūnų
50 g riebesnės rūkytos šoninės arba lašinukų
geros saujos džiovintų baravykų
1 šaukšto balzaminio acto (nebūtina)
petražolių
2 riekių mėgstamos ruginės duonos
druskos ir pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Kiaulieną supjaustome maždaug centimetro storio kepsniais, juos išmušame ir išploniname. Kiekvieną gabaliuką pasūdome ir pabarstome šviežiai grūstais

2

Ruošiame įdarą. Baravykus užpilame karštu vandeniu ir leidžiame jiems iš Smulkiai supjaustome šoninę ir paspirginame, kad išleistų riebalus. Į keptuvę beriame smulkiai supjaustytus svogūnus ir lėtai kepiname apie 20 minučių. Smulkiai supjaustome išmirkusius baravykus ir krečiame kepti prie svogūnų. Nuo baravykų likusį skystį pilame ant svogūnų (paskutinius šaukštus su nuosėdomis išpilame), jei norisi, įpilame ir balzaminio acto, ir leidžiame viskam pasitroškinti, kad nugaruotų maždaug pusė skysčio.

3

Duoną susmulkiname iki trupinėlių. Sumaišome juos su keptuvės turiniu, pasūdome, beriame pipirų ir smulkintų petražolių. Palaukiame, kol šiek tiek atvė

Reklama
41011
4

Ant išmuštos mėsos dedame šaukštą įdaro ir susukam Glaudžiai surikiuojame vieną zrazą šalia kito ir kepame orkaitėje apie 45 minutes, kol gražiai apskrus viršus.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą