8241
Beatos virtuvė

Kiaulienos šoninė kitaip

(0)
Reikės:
  • 600 g mėsingos kiaulienos šoninės be kaulo, su oda
  • 1 pakuotės „Santa Maria“ prieskonių mišinio šonkauliams „Rub for Ribs“

Sultinga, minkšta ir gardi kiaulienos šoninė yra rimtas konkurentas visų pamėgtiems šonkauliukams, todėl neabejodami ją marinuokite „Santa Maria“ specialiai šonkauliams sukurtu marinatu „Rub for Ribs“. Šis raudonųjų paprikų, aitriųjų paprikų, česnakų, skrudintų svogūnų ir žaliųjų citrinų mišinys kiaulienos šoninei suteiks puikaus skonio, o riebaliukai ilgai kepant neleis mėsai išdžiūti, maloniai susilies su prieskonių mišiniu ir viską padengs traškia plutele. Svarbu marinuoti per naktį ir rinktis liesesnę šoninę. Skanaukite su šviežiomis bulvytėmis arba pjaustykite plonais griežinėliais ir su daržovėmis vyniokite į „Santa Maria“ tortilijas.

Gaminame:

  1. Kiaulieną dedame ant lentelės oda į viršų ir aštriu peiliu įpjauname odą beveik iki pat mėsos. Tokias įpjovas padarome per visą pjausnio plotą. Tai padės marinatui geriau prasiskverbti į mėsą, šitaip kepdama odelė taps traški ir išskirs dalį kiaulienos riebalų.
  2. Kruopščiai ištriname mėsą „Santa Maria“ prieskoniais „Rub for Ribs“ ir paliekame pasimarinuoti bent 1 valandą, o geriausiai per naktį.
  3. Pasimarinavusią kiaulieną galima supjaustyti 2 cm storio kepsneliais arba kepti visą. Kepsnelius kepame ant grotelių virš įkaitusių žarijų apie 10–15 minučių, o didesniam mėsos pjausniui iškepti prireiks apie 30–40 minučių. Labai svarbu prižiūrėti kaitrą, kad mėsa nesudegtų, ir nepamiršti bent kelis kartus apversti.

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 2.50 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.