8241
Beatos virtuvė

Kiaulienos kepsnys su granatais

(5)
Reikės:
  • 800 gr Meistro kokybės kiaulienos nugarinės
  • 4 šaukštų sojos padažo
  • 4 šaukštų balzamiko acto
  • 1 šaukšto kečupo arba pomidorų pastos
  • 2 skiltelių česnako
  • druskos
  • pipirų
  • granato vaisiaus

Ar yra paslaptingesnis ir goslesnis vaisius nei granatas? Varvantis purpurinėmis sultimis… Šiuo metu Anglijoje granatas –  naujausias mados klyksmas, supervaisius, kurio naudojimas virtuvės repertuare prilygsta postmodernaus eilėraščio skaitymui vietoj TV žiūrėjimo…

Granatas akimirksiu laipteliu kilsteli viską – jis barstomas ant salotų, jo sultys maišomos į putojančio vyno kokteilius. Net paprastas salotas granatas paverčia ypatingomis ir ypač fotogeniškomis…

Šiame recepte aš granatus naudosiu su nugarinės kepsniais. Po savo pažinčių Maximos mėsos skyriuje, lietuvišką mėsą renkuosi šiame prekybos centre. Dar man patinka, kad dabar visose Maxima parduotuvėse galima ne tik nusipirkti šviežios mėsos, bet ją dar parduotuvėje ir susipjaustyti reikiamo dydžio gabaliukais. Šiems kepsniams rekomenduočiau kiaulienos nugarinę supjaustyti maždaug 2 cm storio gabaliukais.Taigi grįžkim prie granatų ir mėsos sąjungos.

Visus marinato ingridientus sumaišykite ir juo palaistykite, ištepliokite kiaulienos kepsnius. Būtų gerai, jei jie galėtu pasimarinuoti keletą valandų arba per naktį, bet jei turite tik pusvalandį tiek jau to.. (Beje, nepamirškite šio marinato ir vasarą, jis puikiai tiks ir kepsniams ant laužo tiek kiaulienai, tiek jautienai pamarinuoti).

Į keptuvę pilkite šiek tiek aliejaus ir dėkite kepsnius, kepkite po maždaug septynias minutes iš abiejų pusių, pabaigoje dar supilkite visą likusį marinatą, kad jis įsigertų į mėsą ir sutirštėtų.

Kol mėsa kepa pasirūpinkime granato sėklomis. Perpjaukite vaisių per pusę, suraskite dubenį ir didelį šaukštą, gali būti ir medinis. Paimkite granato pusę į delną taip, lyg ruoštumėtės priimti į delną visas granato sėklas. Norėdami iškratyti visas sėklas, laikydami ranką virš dubens su šaukštu užtikrintai trankykite per granato apvaliąją pusę lyg tai būtų kilimas, o granato sėklos – dulkės… Taip tikrai išpurtysite viską, kas jums reikalinga.

Sauja granatų ant kepsnio – ir padažas, ir grožis, ir skonis. Valgykite su salotomis, bulvių košė čia netiks. Taip pat labai tiks orkaitėje keptos daržovės: pvz supjaustykite morkas, pabarstykite jas kmynais, druska, pipirais, pašlakstykite aliejumi ir kepkite apie pusvalandį karštoje orkaitėje.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (5)
Komentarai
  1. Egle parašė:

    Laba diena Beata,

    norejau klaustelti, kiek laiko geriausia butu kepti siuos kepsniukus kepant orkaiteje? Kaip suprantu, granatu sekliukes geriausia suberti jau baigus kepsniam kepti?:)

    • Beata Nicholson parašė:

      taip taip ant viršaus tik pabaigai ir papuošimui…Orkaitėje manau iki 20min…Karštoje, bet vistik pradžioje apkepkite ant karštos keptuvės….bent po tris minutes kad apskrustu, tada jau ir 15 užteks orkaitėjė

  2. Eglė parašė:

    Sveika Beata 🙂 Šitas patiekalas mūsų šeimoje labai mėgstamas 🙂 TIksliau taip iškepta mesytė 🙂 Kepam keptuvėje ir valgom su virtais brokoliais 🙂 Vaizdas neaišpasakytas, skonio derinys (marinatas, granatai, brokoliai) išviso trūksta žodžių 🙂 Ragaudami ši patiekaą jaučiamės kaip aukštos klasės restorane 🙂

  3. Simona parašė:

    Beata, jūsų šis receptas yra tobulas!!! Norėjau nustebinti vyrą su šiuo receptu ir man pavyko! 🙂 Jam labai patiko, sakė ,,be proto skanu“ 😀 Ačiū jums ir sėkmės 😉

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.