8241
Beatos virtuvė

Kiaulienos kepsnys su bazilikais ir peperonata

(5)

Peperonata yra itališkos kilmės dalykas, jis gali būti įvairiai paruoštas ir skirtingai naudojamas. Galima dėti daug svogūnų ir ilgai troškinį naudoti kaip padažą makaronams ar pagardą ant duonos.

Reikės:
  • Sprandinei:
  • 4 sprandinės pjausnių (apie 600 g mėsos iš viso)
  • 1 šaukšto šviežiai grūstų pipirų (galima mažiau, jei norisi švelniau, bet naudokite stambiai sumaltus, geriausia - šviežiai sumaltus, o ne tuos juoduosius pipirus, kurie sumalti iki dulkių)
  • 1,5 šaukšto džiovinto baziliko
  • 1–2 šaukšto balzamiko acto
  • Druskos
  • Aliejaus kepimui
  • Peperonatai:
  • 1 raudonos paprikos
  • 1 geltonos paprikos
  • Poros skiltelių česnako
  • Poros jaunų svogūnų galvelių
  • Žiupsnelio džiovintų bazilikų
  • Žiupsnelio džiovintų raudonėlių
  • 4-5 šaukštų balzamiko acto

 

Peperonata yra itališkos kilmės dalykas, jis gali būti įvairiai paruoštas ir skirtingai naudojamas. Galima dėti daug svogūnų ir ilgai troškinį naudoti kaip padažą makaronams ar pagardą ant duonos. Šis variantas yra greitai pagaminamas todėl, kad aš naudoju šviežius laiškinius svogūnus, kurių nereikia ilgai kepti. Aišku, galite rinktis tradicinius svogūnus, tik būtinai juos ilgai patroškinkite, kad pasidarytų švelnūs ir minkšti, ir tik tada dėkite pipirus.  Šis patiekalas  puikiai tinka vakarienei prie kvapnaus kiaulienos kepsnio su džiovintais bazilikais ir balzamiko padažu. Su šiuo kiaulienos paruošimo būdu, kur naudojami tik du prieskoniai – dosniai grūstų pipirų ir džiovinto baziliko – supažindino draugas Audrius, kuris taip mėsą marinuoja kepimui ant žarijų, bet puikiausiai tą patį galima padaryti ir paprastoje keptuvėje…

 

Kaip paruošti:

Kiaulieną pabarstykite pipirais, bazilikais, druska ir actu. Ištrinkite gerai ir galite leisti pasimarinuoti porą valandų jei yra laiko.

Pipirai pasigamina gana greitai. Man patinka, kai paprikos dar yra traškios, o ne visai suminkštėjusios. Taigi pradžioje galite išsikepti kepsnius, kepkite juos gerai iš abiejų pusių, kad apskrustų maždaug po 5 minutes, tada įdėkite dar 10 minučių į 180 C orkaitę.

Peperonatą taip pat pasigaminsite keptuvėje.

Įkaitinkite aliejų, sudėkite supjaustytus svogūnėlius, juostelėmis supjaustytas paprikas ir česnaką susmulkintą, taip pat raudonėlius ir bazilikus.

Viską pakepinkite kokias 7 minutes, tada pilkite balzamiko acto, dar leiskite viskam gerai pakepti ir paburbuliuoti, kad actas truputį nugaruotų ir sutirštėtų. Bet visai tiršta nepasidarys, nes pipirai turi daug drėgmės savyje, įberkite druskos. Ir viskas.

Greita vakarienė paruošta.

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 3.00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (5)
Komentarai
  1. Kristinka parašė:

    Man regis šioje vietoje ruosiant peperonatą reiketų pirmiau kepinti paprikas ir tik gale sudėti svorgūnus su česnakais, nes dabar ju žalumas ir šviežumas visai pradingo…

  2. Rima parašė:

    Ką tik sukirtome ant grotelių keptus kepsnius su paprikomis pagal šį receptą. Super. Ačiū. 🙂

  3. jurga parašė:

    oi pasaka kepsniai! Man net primine siek tiek ‘steika’ . Puikus patiekalas „mesedziams “ :)) Ne daug vyru megzta paprikas.. siuo atveju manau sushveis ir paprasys dar 🙂

  4. labai patiko! parašė:

    Peperonata is tikruju laaaabai skani!

  5. Indre parašė:

    Ačiū Beata, labai skani vakarienė buvo. Gavau iš vyro komplimentą 🙂 Inešei naujo vėjo į mūsų virtuvę.

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_banner_vasara_300x250_2_01.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_kosmetika.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.