Spausdinti

Mano mylimiausias rudens derliaus naikinimo būdas – viską komandiruoti į orkaitę geram pusvalandžiui, kad skaniai pasikaramelizuotų, o tada greit į puodą ir sutrinti kartu su mėgstamu sultiniu. Išeina tobula sriuba kas kartą! O šįkart sugalvojau tokią sriubą DAR pagerinti varškės kukuliukais, kurie savo švelnia prigimtim tobulai papildo sriubą, o be to ir praturtina ją baltymais.

Keptų pomidorų sriuba su varškės sūrio kukuliais

0
komentarai
0
Porcijos
6 asm.

Sriubai:

15 pomidorų
2 paprikos
1 pastarnokas
1 česnako galva
1 svogūnas
1 cukinija
1 morka
Sauja čiobrelių
1 aitrioji paprika
Druskos
Alyvuogių aliejaus
1,5–2 l daržovių sultinio
2 šaukštai balzaminio acto
Juodųjų pipirų

Varškės sūrio kukuliams:

400 g varškės sūrio su kmynais
2 kiaušiniai
Sauja krapų ir bazilikų lapelių
3–4 šaukštai miltų
Druskos
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Verdame sriubą:

1

Pomidorus perpjauname pusiau ir šaukštu išskobiame sėklytes į atskirą dubenėlį. Pomidorus dedame į kepimo skardą kartu su stambiai supjaustytais svogūnais, pastarnokais, paprikomis, morkomis, cukinijomis, pastarnokais. Dedame česnako skilteles, čiobrelių šakeles, vieną ar dvi aitriąsias paprikas, pagardiname druska ir alyvuogių aliejumi ir šauname kepti į iki 200 laipsnių orkaitę (arba 170 laipsnių, jei orkaitė turi vėjelio funkciją) ir kepame apie 40 minučių, kol visų daržovių skoniai susikoncentruos.

2

Iškepusias daržoves išverčiame į puodą, kuriame virsime sriubą. Ten supilame išsaugotas pomidorų sėklytes su visu skysčiu, įpilame sultinio ir užverdame.

3

Sutriname sriubą elektriniu trintuvu iki lygios konsistencijos ir pagardiname keliais šaukštais balzaminio acto.

Reklama
41011
4

Serviruojame. Į lėkštę pilame sriubos, ant viršaus atsargiai patupdome varškės kukulius. Pabaigoje pagardiname alyvuogių aliejumi ir šviežių bazilikų lapeliais.

Gaminame varškės sūrio kukulius:

1

Dubenyje šakute sutriname varškės sūrį su kiaušiniais bei smulkintomis žolelėmis. Beriame miltų ir dar kartą išmaišome, kad tolygiai pasiskirstytų.

2

Kitam puode užverdame vandenį ir jį padruskiname. Darbuodamiesi dviem šaukštais arba tiesiog drėgnomis rankomis formuojame nedidelius varškėtukus ir metame juos į ramiai verdantį vandenį. Svarbu, kad stipriai nekunkuliuotų, kad mūsų varškėtukai nesubyrėtų. Kukuliai išvirs per porą minučių, tada juos išgriebiame kiaurasamčiu ir perkeliame į lėkštę.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą