Jau pats laikas prisiminti per vasarą primirštus šakniavaisius. Aš pati pulsiu į burokėlius. Burokėlis, kaip ne kartą esu sakiusi, man yra daržovių daržovė. Valgyti juos šviežius – tikra laimė. O jei dar jis skaniai orkaitėje paskrudintas, sėklomis pabarstytas ir įdomesniu aliejumi pašlakstytas, tai – pasakiška daržovė!
Šiose salotose burokėliui akompanuos kanapių aliejus „Anira“. Šis pirmo spaudimo šaltai spaustas nerafinuotas kanapių aliejus netinka kepti, bet gerai dera salotų padažuose ar ruošiant užtepėles. Skanus „Anira“ aliejus ir su virtomis bulvėmis ar naminės baltos duonos rieke ir žiupsniu druskos. Be to, kanapių aliejus vertingas, jis omega 3 ir omega 6 riebalų rūgščių šaltinis, bene vienintelis iš visų aliejų turi vitamino D. Svarbu atidarius butelį nelaikyti šviesoje ir kuo greičiau suvartoti.