Spausdinti

Kepto moliūgo ir kynvos salotos

0
komentarai
5
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
45 min.

Salotoms:

Pusės kvapniojo moliūgo
Nepilnos saujos gliaudytų moliūgų sėklų
Saujos razinų
100 g kynvos kruopų
4 šalavijo lapelių
2 džiovintų lauro lapų
Kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
Druskos, juodųjų pipirų

Užpilui:

2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukšto apelsinų sulčių
1 šaukšto agavų sirupo (arba medaus)
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Įkaitiname orkaitę iki 200 °C.

2

Moliūgą nulupame, išvalome sėklas ir supjaustome vidutinio dydžio kubeliais. Pašlakštome aliejumi, pabarstome druska ir juodaisiais pipirais. Beriame į skardą, greta įmetame šalavijo lapelius ir lauro lapus. Kepame apie 45 min.

3

Išverdame kynvos kruopas (vadovaukitės instrukcijomis ant pakuotės).

Reklama
41011
4

Pasiruošiame užpilą sumaišydami visus ingredientus.

5

Sumaišome kynvos kruopas, keptą moliūgą, razinas ir moliūgų sėklas. Pašlakstome užpilu ir viskas, valgome.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Šiandien prapjoviau paskutinįjį moliūgą, nuo rudens jis gyveno vaikų žaislų dėžėje :), nesitikėjau, kad dar bus toks kvapnus ir saldus. Turiu klausimėlį, ką galima naudoti vietoj kynvos kruopų?

  2. Kažkoks nesusipratimas, o ne salotos:-/ Tiesiog košė su džiovintais vaisiais bei keptu moliūgu ir tiek:-) Apelsino nesijaučia, rūgšties per mažai, alyvų aliejaus poskonio per daug – neverta vargo:-)

  3. Mano mazoji nevalgiuke ivertino puikiai, tiksliau, man net nepaliko, pavyko tik paragauti 🙂 dejau razinu 2saujas, apelsinu sulciu – 2saukstus, ir vietoj moliugo – saldziaja bulve (nes buvo isvirta ir nezinojau, kur sunaudot). Taip pat nenaudojau medaus, nes kazkaip nemegstu jo patiekaluose. Visai nieko patiekalas, turint omenyje tai, kad kynoja nera skanu man asmeniskai

Rašyti komentarą