Spausdinti

Šis paštetas nepaprastai skanus, na tokį jau tikrai galima kepti ir vežtis į giminės pasibuvimą, ar ne tik.  Šis yra kaip terrine – kitaip tariant, kepenėlių kepinys. Čia visi ingredientai yra sumalami, praturtinami grietinėle dėl švelnumo, nes kepenėlės pačios yra liesos ir sprangios, tad reikia riebalų ir kiaušinių, kurie kepdami viską sutvirtina. Aš kepiau pailgoje stačiakampėje formoje, tad pašteto gavosi tikrai daug. Jam reikia leisti atvėsti ir tada jau pjaustyti. Jei norite, kad būtų visai tvirtas, įdėkite dar miltų porą šaukštų arba džiūvėsėlių, tada jie sugers drėgmę. Aš tuo tarpu miltų nedėjau ir skystį, kurio buvo per daug, nupyliau (čia jau po to, kai iškepė).
Pabandyti padaryti tokį paštetą man mintis kilo pasikalbėjus su drauge Ieva. Klausiu: „Ką valgote Velykoms, Ieva?“, ji sako, – „Oi, mama visada daro keptą paštetą…“ Tai manasis kepto pašteto variantas yra klasikinis prancūziškas vištienos kepenėlių receptas. Mes jį gaminome iš žąsų ir vištų kepenėlių kulinarijos mokykloje, tad aš metodą pasiėmiau iš ten. Ir, kaip labai mėgstu, įdėjau į jį razinų… Jūs razinų galite nedėti, bet man ta saldi nata labai puikiai papildo skonį. Šis paštetas panašus į receptą su spanguolėmis, tik šis su razinomis…

Reikės kombaino, kuris viską smulkiai sumala. Jei jo neturite tai, manau, mėsmalė padės, tik aišku nebus viskas taip smulkiai, kaip su kombainu.

Valgykite šaltą… Su balta minkšta duona ar baltu pyragu, ar ruginiais traškučiais. Čia taip pat labai tiktų vaisių chutney arba marinuoti agurkėliai – reikia kažko, kas būtų ryškaus rūgščiai salsvo skonio. Oi, buvo labai skanu!

Keptas paštetas

0
komentarai
51
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
1 val. 10 min.

Paštetui:

1 raudono svogūno
20 g sviesto
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
600 g vištų kepenėlių
200 ml grietinėlės (35% riebumo)
Pusės muskato riešuto
3 kiaušinių
Pipirų
Druskos dosniai, nes kiekis didelis, ir valgysite šaltą, tad druskos reikia įdėti negailint, bet, aišku, priklauso nuo to, kaip jūsų šeima druską valgo...

Papildomai:

100 g razinų
1 šaukšto miltų prie razinų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Svogūną supjaustom smulkiai ir pakepinam ant nedidelės ugnies su sviestu ir aliejumi, kad suminkštėtų.

2

Kepenėles nuplaunam, nuvarvinam ir išpjaustom gysleles, tas tokias baltas.

3

Kepenėles dedam į kombainą ir malam, kol pasidarys košė, tada dedam svogūnus, dar pamalam, kad ir jie susmulkėtų. Dabar, kol variklis sukasi, supilame ten grietinėlę ir įmušame kiaušinius. Tegul viskas susimaišo į vientisą masę.

Reklama
41011
4

Masę išpilame į dubenį, pasūdome gerai, įtarkuojame pusę muskato riešuto ir įdedame juodųjų pipirų.

5

Jei dėsite razinas, jas nuplaukite, nusausinkite ir apvoliokite šaukšte miltų – čia tam, kad jos nenusėstų į dugną, kai kepsite… Įmaišykite jas į kepenėlių masę.

6

Paimkite indą kuriame kepsite ir supilkite ten visą kepenėlių masę.

7

Kepkite 160 C orkaitėje 1 val. ir 10 min.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. super pasiūlymas !!!! Būtinai reiks pasigaminti per Vėlykas 🙂 ačiū už idėją !!!!!
    Beja, jau atleidau Jums, Beata, už reklamuojamus dalykus 🙂 dabar be Dvaro sviesto pati negaliu gyventi 🙂

  2. super pasiūlymas !!!! Būtinai reiks pasigaminti per Vėlykas 🙂 ačiū už idėją !!!!!
    Beja, jau atleidau Jums, Beata, už reklamuojamus dalykus 🙂 dabar be Dvaro sviesto pati negaliu gyventi 🙂

  3. Svarstau, kaip labai iš anksto jį būtų galima paruošti? Tiesiog namuose nėra sąlygų jį pagaminti, tektų atsivežti jau iškeptą, bet iki Velykų bus dar dvi-trys dienos, tad nesinorėtų po to tiesiog išmesti..

  4. kaip tik ieskojau kepamo pasteto recepto velykoms, aciu labai 🙂 tik mastau, kad as vietoj razinu pabandysiu ideti kapareliu, man atrodo, kad tureti irgi skanu buti 🙂

  5. kaip tik ieskojau kepamo pasteto recepto velykoms, aciu labai 🙂 tik mastau, kad as vietoj razinu pabandysiu ideti kapareliu, man atrodo, kad tureti irgi skanu buti 🙂

  6. reiks ismeginti 🙂 nors didziausias TOPas tiek Jusu tiek mano pacios 😉 pastetas su spanguolem 🙂 (tiesa tenka ji dalinti pusiau ir viena puse gardinti spanguolem, kita slyvom, nes namiskiai nesutaria kas skaniau…) ir keptas (publikuotas antrojoje knygoje prie velykiniu) buvo ziauriai skanus, ypac karstas. atveses jis tiesa pasakius gerokai nusileidzia spanguoliniam 🙂 o si su malonumu isbandysim!!!! 🙂

  7. Aš irgi kepsiu seneliukams, tik naudosiu dž.slyvas ir pistacijas. Bet kai iškeps, tai nuvešiu gal pusę, nes kitą būsiu išdegustavęs ;p

  8. O tai vis dėlto – tas dosnumas druskos tai maždaug kiek? 😀 O razinos – auksaspalvės šiuo atveju buvo, ar neteisingai man matosi nuotraukoj?

  9. Pagamintas, netgi „sugriešinta” – jai ir paragautas 😀 Užskaitom, super paštetukas, niammmmm!!!!! 🙂

  10. Aciu, ka tik iskepe… lauks rytojaus sventes 🙂 kvepia skaniai, dar slakeli brendzio dadejau 🙂

  11. Turbut pirmasis nepatikes Beatos receptas. Kaip smarkiai patiko kaledinis, taip smarkiai nepatiko sitas pastetas 🙁

  12. O aš irgi šiandien kepiau, tai pirštelius apsilaižėm. Nusprendėm daugiau pašteto parduotuvėje nebepirkt, nes nė iš tolo neprilygsta šiam. Šis paštetas gali nepatikt nebent tam, kas pašteto apskritai nemėgsta.
    Ačiū už puikų receptą!

  13. Labai mėgstu kepenis, gaminau iš kiaulienos, paštetas skanus, gaila patingėjau įdėt razinkų 😀 Ačiū! Kaip tik prieš savaitę masčiau ar įmanoma pagamint paštetą namie, pasirodo taip, galima 😀

  14. Labai mėgstu kepenis, gaminau iš kiaulienos, paštetas skanus, gaila patingėjau įdėt razinkų 😀 Ačiū! Kaip tik prieš savaitę masčiau ar įmanoma pagamint paštetą namie, pasirodo taip, galima 😀

  15. iskepe! Aisku prasipjoviau dar karsta 😀 Skanuuuuu. tik suroka 😀 gal atveses nebesijaus taip 🙂 Aciu uz recepta

  16. As ir iskepiau ir prapjoviau karsta. Sakyciau, kad skanu( tikiuosi, kad saltas dar skanesnis bus), bet ne iki pasteto is knygos lygio:) Sis labai minkstas ir rekomenduoju tiems, kas riboja riebalus. Man ju pritruko, todel kitus kartus darysiu ta, is knygos. Man geriau maziau suvalgyt, bet riebiau :)))

  17. Šiandien pas draugę valgiau tokį paštetą. Skanumėlis gardumėlis neišpasakytas. Pirmadienį darysiu būtinai, nes vien tik pagalvojus seilės varva.

  18. p.Beata, turiu klausimą ar pavyktų šį receptą (tik be razinų) pritaikyti menkių kepenėlems. Išnaršiau internetą ir nerandu kepto pašteto recepto su menkių kepenėlėmis. Iš anksto Ačiū.

  19. Miela Beata,
    norėjau paklausti, ar šis paštetas gerai pjaustosi, netrupa, ar įmanoma gabalėlius išdėlioti lėkštėje ir patiekti kaip šaltą užkandį. ačiū

  20. Ragauju silta, skonis geras, bet..
    Mase gavosi tokia skystoka, bet supyliau i pailga formele ir kepiau pagal instrukcijas. Tik kai truputi atsalo, apverciau – ir dugnas vienoj pusej neiskrito, nors neprikepe 🙁 Viskas iskepe, pastetas purus, toks truputi sufle primenantis, kai atsals, saldytuve gal suketes..
    Tiesiog klausimas – jis turi graziai ikrist ar patept kazkuo reikia/galima dugna?

  21. Aciu Beatai uz nuostabaus pasteto recepta!!! Tiesiog Dieviskas skonis!!! Viskas pavyko, nors kepiau apie 2 val., nes ir kiekis buvo didesnis, nors buvo plonesnis, negu Jusu nuotraukoje.

  22. Neturejau reikiamo kiekio produktu, teko improvizuoti. Bazinis receptas vis tiek sis. 🙂 Grietineles dejau maziau, bet gerokai daugiau sviesto. Siek tiek ipyliau tamsaus romo. Nepamaise. Ir razinu daug neturejau, sudejau razinu ir spanguoliu rinkinuka uzkandziams. NU BET KAIP SKANU!!! Super. Tikrai gaminsiu dar. 😉

  23. Patiko receptukas, bet as ji truputi savaip pagerinau;) Dariau su saulėje džiovintais pomidorais, kepiau atskiruose indeliuose su apelsinu drebučiais ant viršaus,tiesa i kiekviena indėlį įdėjau šviežaus šalavijo lapeli ( jis priduoda pikantiškumo ) kitaip nei lauro lapas. Grietinėle rinkausi 13proc. riebumo ir tikrai tiek užtenka.Gavosi puiki skoniu kombinacija:)

  24. Beata o kaip del kalakutu kepeneliu ar su jom irgi taip skaniai ir gerai gautusi,nes turiu 10kg ir noriu kazka skanaus ismeginti ?

  25. Sveiki, noriu pasiteirauti, noriu daryti keptą paštetą orkaitėje su spanguolėmis (keisti razinas), turbūt nėra skirtumo? 🙂
    ačiū labai

  26. Skanus, kepiau Velykom. Kepiau tefloninėje skardoje, šoninės apvalkale, but išimtiirgi buvo suku, “sulūžo”. Kitą kartą kepsiu įtiesysi popierių (šį kartą lyg tyčia išėmiau).

Rašyti komentarą