Spausdinti

Kartais verta leisti organizmui pailsėti nuo mėsos. Jei artimiausią mėnesį nesiekiate užsiauginę raumenų kalną laimėti „Geležinio žmogaus“ varžybas, tai tinkamai mitybos grandinei užtikrinti ir baltymams atstovauti visiškai pakaks fetos. Orkaitėje keptas baklažanas puikus tuo, kad išlaiko ypatingą skonį ir nevirsta riebalų prisigėrusia kempine.
Receptas gimė atsitiktinai, kai iš šaldytuvo į mane priekaištingai žvelgė kelias dienas ten užsilikęs baklažanas. Manau, pavyko puikiai. Pabandykite ir jūs.

 

Keptas įdarytas baklažanas su grikiais, pomidorais ir burokėlių paštetu

0
komentarai
0
Porcijos
1 asm.
Gaminimo laikas
15 min.
Kepimo, virimo laikas
40 min.

Baklažanas

0,5 išilgai perpjauto baklažano
30 g virtų grikių
5 vyšninių pomidoriukų (apie 70 g)
25 g minkštos fetos
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
saujos gražgarsčių

Burokėlių paštetui

100 g virtų burokėlių (1 didesnio arba 2 mažų)
0,5 šaukšto balzaminio acto
15 g saulėje džiovintų pomidorų (maždaug 1–2 gabaliukų)
10 g saulėgrąžų sėklų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Gaminame: baklažaną perpjauname pusiau. Minkštimą įpjauname kryžmai (skersai ir išilgai). Pašlakstome aliejumi, pagardiname pipirais ir druska.

2

Orkaitę įkaitiname iki 200 °C temperatūros, ant skardos dedame baklažaną ir kepame 30 minučių.

3

Pomidoriukus perpjauname į kelias dalis ar pusiau. Burokėlių paštetui: į maisto kombainą sudedame visus paštetui skirtus produktus ir sutriname, kad konsistencija būtų kaip košelės. Galite naudotis ir maisto smulkintuvu. Iškepusio baklažano minkštimą sumaigome šakute ir šaukštu sudedame į dubenį. Ten pat suberiame virtus grikius, dalį pjaustytų pomidoriukų (kitus pasilikite, papuošite paruoštą patiekalą), sutrupiname fetą ir išmaišome.

4

Masę sudedame į išskobtą baklažano puselę ir dar pakepame orkaitėje apie 10 minučių, kol įdaras sušils.

5

Patiekiame su burokėlių paštetu ir šviežiomis gražgarstėmis.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą