Žąsis šiek tiek panaši į laukinius paukščius – kuo vyresnis paukštis, tuo ilgiau reikės kepti. Tai ilgiausiai trunkančios draugystės su orkaite reikalaujantis paukštis iš visų mano siūlomų, todėl, jei ketinate paruošti žąsį, apsiginkluokite kantrybe. Jei galite, mėsą pasūdykite, įtrinkite maltais kadagiais ir pašlakstykite raudonojo vyno actu parą prieš dieną, kai ketinate gaminti. O tada jau kepkite – ilgai ir laimingai.
Kadagys yra puikus prieskonis, mėsai suteikiantis saldaus, malonaus, bet kartu ir stipraus aromato.
Nuo žąsies nuvarvėjusių taukų neišmeskite, juose visą žiemą galėsite kepti skaniausias bulves.
Ruošiame ir kepame:
Šis paukštis itin gardus su bulvėmis, keptomis žąsų taukuose ir briuseliniais kopūstais.