Spausdinti

Kai jau paragavau keptos košės, tai nėra kelio atgal – atradau legalų būdą pusryčiams valgyti pyragą. Juk čia košė!

Kepta šokoladinė košė

1
komentarai
2
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
35 min.

Košei:

2 bananų
40 g nesaldintos kakavos
1 kiaušinio
400 ml pieno
3 šaukštų medaus arba klevų sirupo
1 šaukštelio cinamono
150 g avižinių dribsnių
100 g riešutų sviesto arba tahinio
druskos

Papuošti:

1 banano
1–2 šaukštų riešutų sviesto arba tahinio
1–2 šaukštų sezamų sėklų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Dubenyje šakute sutriname bananus ir sumaišome su kakava, kiaušiniu, pienu, pasirinktu saldikliu ir cinamonu.

2

Į šią masę įmaišome riešutų sviestą, druską ir avižinius dribsnius. Sukrečiame į kepimo indą. Šitokį paruoštuką galima laikyti pernakt šaldytuve ir iškepti tik ryte, bet galima siųsti į iki 180 °C įkaitintą orkaitę iškart.

3

Prieš kepdami ant košės uždedame perpus išilgai perpjautą bananą, beriame sezamų sėklų ir užkrečiame tahinio arba riešutų sviesto. Kepame apie 30–35 minutes.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Sveika Beata,
    bandau kaip tik recepta ir suabejojau ar tikrai reikia 40g kakavos? Jau 20g man pasirode per daug…
    Pagarbiai, Zivile

Rašyti komentarą