Spausdinti

Kaip visada, skaniausi ir genialūs dalykai yra paprasti. Balzaminis actas suteikia švelnios rūgštelės, o medus – saldumo. Daugiau tik druska, pipirai ir čiobreliai. Tobulas minimalistinis skonis. Patiekite su sultenių ir keptų burokėlių salotomis, žaliomis šparaginėmis pupelėmis ir morkomis ar smidrais.

Kepta menkė su balzaminiu actu

0
komentarai
0
Porcijos
2 asm.

Reikės:

2 menkės filė gabaliukų
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1 šaukšto balzaminio acto
1 šaukšto medaus ar klevų sirupo
kelių čiobrelio šakelių
druskos, pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Dubenėlyje actą sumaišome su sirupu, suberiame čiobrelių lapelius. Išmaišome.

2

Keptuvėje įkaitiname aliejų. Menkės gabalėlius iš abiejų pusių apibarstome druska ir pipirais. Sudedame menkę į keptuvę ir kepame apie 2–3 minutes.

3

Atsargiai apverčiame menkę, ant jos supilame balzaminį padažą ir dar kepame 2–3 minutes, vis pašlakstydami žuvį padažu iš keptuvės.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą