8241
Beatos virtuvė

Kepta menkė su balzaminiu actu

(0)
Reikės:
  • 2 menkės filė gabaliukų
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukšto balzaminio acto
  • 1 šaukšto medaus ar klevų sirupo
  • kelių čiobrelio šakelių
  • druskos, pipirų

Kaip visada, skaniausi ir genialūs dalykai yra paprasti. Balzaminis actas suteikia švelnios rūgštelės, o medus – saldumo. Daugiau tik druska, pipirai ir čiobreliai. Tobulas minimalistinis skonis. Patiekite su sultenių ir keptų burokėlių salotomis, žaliomis šparaginėmis pupelėmis ir morkomis ar smidrais.

 

Kepame žuvį:

  1. Dubenėlyje actą sumaišome su sirupu, suberiame čiobrelių lapelius. Išmaišome.
  2. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Menkės gabalėlius iš abiejų pusių apibarstome druska ir pipirais. Sudedame menkę į keptuvę ir kepame apie 2–3 minutes.
  3. Atsargiai apverčiame menkę, ant jos supilame balzaminį padažą ir dar kepame 2–3 minutes, vis pašlakstydami žuvį padažu iš keptuvės.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (11 balsai, vidurkis: 3,55 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.