Kaip visada, skaniausi ir genialūs dalykai yra paprasti. Balzaminis actas suteikia švelnios rūgštelės, o medus – saldumo. Daugiau tik druska, pipirai ir čiobreliai. Tobulas minimalistinis skonis. Patiekite su sultenių ir keptų burokėlių salotomis, žaliomis šparaginėmis pupelėmis ir morkomis ar smidrais.
Kepta menkė su balzaminiu actu
Reikės:
Gaminimas
Dubenėlyje actą sumaišome su sirupu, suberiame čiobrelių lapelius. Išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Menkės gabalėlius iš abiejų pusių apibarstome druska ir pipirais. Sudedame menkę į keptuvę ir kepame apie 2–3 minutes.
Atsargiai apverčiame menkę, ant jos supilame balzaminį padažą ir dar kepame 2–3 minutes, vis pašlakstydami žuvį padažu iš keptuvės.