8241
Beatos virtuvė

Kepta antiena su raugintais kopūstais pagal Ingridą Šimonytę

(8)
ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (11 balsai, vidurkis: 3.27 iš 5)
Loading...
Reikės:
  • 1 kg anties kulšelių mėsos
  • šlakelio aliejaus
  • druskos, pipirų
  • 1 didelio svogūno
  • 4 česnako skiltelių
  • 500 g morkų
  • 700 g raugintų kopūstų
  • stiklinės tamsiojo alaus
  • saujos džiovintų slyvų
  • šaukštelio medaus

O buvo taip – viename mūsų žurnalo numeryje rubrikoje „Žvaigždė lėkštėje“ svečiavosi Ingrida Šimonytė. Jos interviu man akis iškart užkliuvo už paminėtų troškintų raugintų kopūstų su antiena. Parašiau Ingridai ir paklausiau, kaip juos gamina. Ingrida pasijuokė, kad nėra jokių įmantrybių, kartą kažkur paskaičiusi ir pamėginusi, patiko ir tiko. Pagal Ingridos pasakojimą iškart puoliau gaminti – viską fotografavau ir užsirašinėjau, drauges vaišinau, o jos, tiesą sakant, tiesiog lydėsi, kaip gardu buvo. Taigi, prašom, nerealusis Ingridos kopūstų receptas. Dar turiu paminėti, kad antiena – kaip čia buvusi.

Gaminame: antienos kulšelių mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais ir pakepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Įberiame šiek tiek druskos ir pipirų. Apkeptą mėsą atidedame į indelį, mums jos prireiks vėliau.

Toje pačioje keptuvėje, kur kepė antis, pakepiname smulkintą svogūną ir česnaką. Jiems suminkštėjus sukrečiame stambiais šiaudeliais pjaustytas morkas ir pakepiname iki rudumo.

Į keptuvę su daržovėmis dedame šiek tiek pasmulkintus nuplautus raugintus kopūstus. Daržoves sumaišome ir pasūdome, įberiame pipirų. Pilame gerą stiklinę tamsiojo alaus, dedame lauro lapus, džiovintas slyvas ir šaukštelį medaus. Patroškiname apie 5 minutes.

Patroškintas daržoves gražiai suklojame į kepimo indą. Ant viršaus sudėliojame antienos gabalėlius.

Taip paruoštą patiekalą uždengiame folija ir kepame apie 2 valandas iki 200 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos foliją nuimame, kad gražiai apskrustų antienos viršus.

Print Friendly

Komentarai
  1. Donata parašė:

    Sveiki! Baisiai noriu pagaminti, bet šeimoj 5 beveik suaugę. Visko reikia dvigubai, taip?
    Dėkui!

    • Ingrida parašė:

      Pagal aprašytą kiekį puikiai pavalgydavo man keturi suaugę žmonės. Tiesa, tie kopūstai draugauja su bulvių koše ar biriom virtom bulvėm. Bet jie antrą dieną tik dar skanesni. Tai pasidarykit daugiau 🙂

  2. Rasyte parašė:

    Viska fotografavot, ir tik viena foto ideta? Receptas atrodo skaniai, pabandysiu.

  3. Jūratė parašė:

    Išbandyta – labai skanu!
    Ačiū Beata ir Ingrida ☺

  4. Ilona parašė:

    Kur gauti anties kulšelių mėsos be kaulo?

  5. Ilona parašė:

    Kur gauti anciu kulseliu mesos be kaulo?

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/baneris-BV-rekomend-brita-skaidrus-300x250px-.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Auga.jpg
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.