Spausdinti

Keksiukų pasaulyje galima ir sveikesniais būti. Pridėti sėlenų, sėmenų, pakeisti kvietinius miltus kitokiais ir valgome be sąžinės graužaties. O ir smagu, kad keksiukai labai greit pagaminami, tai išgelbsti ankstų rytą ar vėlyvą vakarą, kai reikia kuo nors svečius pavaišinti ar vaikus pamaloninti. Skonis – dešimt balų

 

 

Keksiukai „Sveikata”

0
komentarai
9
Porcijos
12 asm.
Kepimo, virimo laikas
25 min.

Keksiukams:

125 ml pilno grūdo miltų
125 ml maltų linų sėmenų
180 ml avižinių miltų
75 ml kviečių sėlenų
180 ml rudojo cukraus
2 šaukštelių cinamono
250 ml džiovintų abrikosų ar spanguolių
2 kiaušinių
125 ml bekvapio aliejaus
180 ml kefyro ar pasukų
180 ml obuolienės (mažai cukraus) arba šaldytų aviečių
žiupsnio druskos

Trupiniams:

30 g sviesto
2 šaukštų aguonų
3 šaukšų rudojo cukraus
3 šaukšų avižinių miltų
saujos migdolų riekelių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Įkaitiname orkaitę iki 190C. Pasiruošiame keksiukų formeles su popierėliais.

2

Pasiruošiame trupinius: sumaišome aguonas, sviestą, avižinius miltus bei rudąjį cukrų ir pirštais triname, kol sviestas tolygiai pasiskirtys ir bus drėgna masė. Įberiame migdolų riekelių, sumaišome ir atidedame

3

Sumaišome visus sausus ingredientus viename dubenyje.

4

Susmulkiname abrikosus ir sudedame prie miltų.

5

Kitame dubenyje lengvai paplakame kiaušinius, supilame kefyrą, aliejų, obuolienę ar avietes ir išmaišome.

6

Supilame sausus ingredientus ir lengvai pamaišome, kol viskas susimaišys ir neliks sausų miltų. Tik nepermaišome, nes kitaip keksiukai bus kietesni.

7

Paskirstome keksiukus po formeles, apibarstome pasiruoštais trupiniais ir kepame apie 20-25 minutes. Išimame iš orkaitės, leidžiame pravėsti ir sėdame gardžiuotis arba pakuojame į pietų dėžutę.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Laba diena, dėl kokiu priezasciu gali sukristi iškilę keksiukai, kiek kepu išjungus kepimą, visada sukrenta.

  2. Visa esmė ir yra kad keksiukai butū pūrūs, gali pridėti visokiu skanumynų tai kas iš to jei sukrenta

  3. Kažkaip nematau, kad būtų recepte parašyta kiek kepimo miltelių dėti… Bet juk reikia, ar ne?

  4. Tai ne sveikatos, o ANTISVEIKATOS KEKSIUKAI!!! Jokie linų sėmenys, aliejingi riešutai ir sėklos negali būti kepamos orkaitėje (aukštoje temperatūroje), nes išsiskiria peroksidai (augaliniai aliejai oksiduojasi), jie yra toksiški, vėžį galintys sukelti, junginiai. Tai tas pats, kaip kaitinti ar kepimui naudoti linų sėmenų aliejų!!!

    P.S. Pati buvau sugalvojusi išsikepti keksiukų su linų sėmenimis, kol protingas žmogus „nepaprotino” manęs.

Rašyti komentarą