8241
Beatos virtuvė

Keksiukai su morkomis ir avižų sėlenomis

(0)
Reikės:
  • 1 pakelio "Beatos virtuvė" miltinio mišinio „Keksiukai su morkomis ir avižų sėlenomis“
  • 140 ml aliejaus arba 140 g išlydyto sviesto
  • 170 - 250 ml šalto vandens
  • Kremo kepurėlėms:
  • 200 g kreminio sūrio
  • 150 g plakamosios grietinėlės (35 proc.)
  • 50–80 g cukraus miltelių

Jeigu mėgstate purius ir kvapnius keksiukus, tačiau vis nesiryžtate patys išsikepti, imkite ir išbandykite šį miltų mišinį – tiesiog negali nepavykti! Į paruoštą tešlą galite įdėti uogų, obuolių, kriaušių, įtarkuoti apelsino ar citrinos žievelės, įberti saują razinų, spanguolių arba skrudintų smulkintų graikinių riešutų. Avižiniai miltai turi mažiau glitimo ir yra maloniai salsvo skonio, todėl su šiais miltais ypač smagu kepti pyragus ir keksiukus.
1. Į dubenį supilkite „Beatos virtuvė“ miltinį mišinį keksiukams ir nuolat maišydami supilkite vandenį ir aliejų (arba sviestą). Maišykite, kol neliks sausų miltų gumulėlių.
2. Tešlą išpilstykite į 12 keksiukų formelių ir kepkite apie 20–25 minutes iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
3.  Jeigu įdėsite priedų (vaisių, uogų), iškepsite daugiau keksiukų.

Keksiukams su morkomis ir avižų sėlenomis labai tinka šio kremo kepurėlės, bet skaniausiai galite valgyti keksiukus ir be šio kremo… Jei visgi gaminsite kremą: į dubenėlį sudėkite kreminį sūrį ir pusę kiekio cukraus miltelių ir viską gerai išplakite elektriniu plakikliu. Kitame dubenėlyje iki lengvų putų išplakite atšaldytą grietinėlę su likusiais cukraus milteliais – svarbu neperplakti. Į kreminį sūrį sudėkite grietinėlę ir šaukštu arba silikonine mentele išmaišykite. Jeigu kremas nelaiko formos, galima dar trumpai paplakti.

„Beatos virtuvė“ miltinio mišinio „Keksiukai su morkomis ir avižų sėlenomis“ sudedamosios dalys: kvietiniai miltai, cukrus, džiovintų morkų gabaliukai (10 %), ant kraiko laikomų vištų kiaušinių milteliai, bulvių krakmolas, avižiniai miltai (20 %), avižinės sėlenos (3,5 %), kepimo milteliai (tešlos kildymo medžiagos E450, E500), ant kraiko laikomų vištų kiaušinių baltymų milteliai, kvapiosios medžiagos (natūrali karamelė, vanilinas), rūgštingumą reguliuojanti medžiaga citrinų rūgštis. Galimi pieno ir sojos produktų pėdsakai.

Šie mišiniai sukurti kartu su MALSENA. Taip pat iš jų galite išsikepti speltų ir avižinių miltų lietinius, greitą šokoladinį tortą ar keksą ir karamelinį obuolių pyragą. Ieškokite MAXIMA parduotuvėse.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (19 balsai, vidurkis: 3,47 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.