8241
Beatos virtuvė

Keksiukai su agrastais

(9)

Keksiukai - kaip valiuta. Tinka visoms progoms, jie gali būti įvairiausi, šįkart - su tradicinėmis sodo uogomis - agrastais.

Reikės:
  • 200 g agrastų
  • 200 g cukraus
  • 200 g miltų
  • 2 kiaušinių
  • 90 g sviesto
  • 150 ml kefyro
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • Trupinukams:
  • 30 g sviesto
  • šaukšto miltų
  • šaukšto cukraus
  • šaukštelio cinamono

 

  1. Kiaušinius išplakame su cukrumi, tuomet pilame išlydytą (atvėsintą) sviestą, išplakame ir supilame kefyrą.
  2. Įmaišome miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
  3. Pasiruošiame agrastus – nuvalome „uodegėles“ ir perpjauname pusiau.
  4. Pasiruošiame trupinukus. Sviestą (kambario temperatūros, bet dar pakankamai tvirtą) dedame į dubenėlį, suberiame miltus, cukrų ir cinamoną. Greitai, kad sviestas nespėtų ištirpti, pirščiukais suformuojame trupinukus.
  5. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių.
  6. Keksiukų formą išklojame sijonėliais, įpilame tešlos (vos vos daugiau nei pusę formelės), į kiekvieną įdedame po 4–5 perpjautus agrastus, viršų gausiai pabarstome trupinukais.
  7. Pašauname keksiukus į orkaitę ir kepame 30–35 minutes.Agrastiniai keksiukai
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 4,75 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (9)
Komentarai
  1. Rita parašė:

    Ar galima kefyra pakeisti kuo nors kitu? Nes esu alergiska kefyrui, jogurtui, o keksiukus labai megstu.

  2. Kotryna parašė:

    Sveiki ar galima agrastus pakeisti kitomis uogomis?

  3. emi parašė:

    ar galima vietoj agrastu ideti pvz serbentu uogienes?

  4. drauge parašė:

    Sveiki! Darau keksiukus jau kelintą kartą. Gaunasi labai skanūs, bet kažkodėl tuščiaviduriai. Gal galit pasakyt kodėl ir kaip to išvengti?

  5. Dovile parašė:

    O kaip del saldytu agrastu? Ar skonis bus toks pat ir ar reikia jiems papildomo paruosimo?

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.