Spausdinti

Lietuvoje kiekviename šaldytuve rasi nors lašelį majonezo. Šis universalus produktas keliauja ne tik ant virto kiaušinio ar į šviežias kopūstų salotas. Majonezas tinka ir kepiniams, ir karštiems sumuštiniams, ir dar begalei patiekalų ruošti, svarbu nepadauginti šio ingrediento, rinktis kokybišką bei skanų.

Tad kai mums visiems puikiai žinomo prekės ženklo „Maggi“ atstovai pasiūlė išbandyti naują Lietuvoje produktą – „Maggi“ majonezą, ragavome visos ir buvome priekabios, bet mums patiko ir tradicinis šio majonezo skonis, ir kreminė tekstūra. 

Ragaudamos prisiminėme vieną puikų karštų sumuštinių receptą: čia pievagrybiai, sūris ir majonezas sukuria tokią dermę, kad, rodos, valgai ne greitai pagamintą karštą sumuštinį, o prabangią užtepėlę – tikrai nėra paprasta suprasti, kodėl taip skanu ir ką iš tikrųjų skanauji.

Karšti sumuštiniai su pievagrybiais, sūriu ir majonezu

0
komentarai
1
Porcijos
6 asm.

Reikės:

1 prancūziško batono
150 g pievagrybių
2–3 šaukštų „Maggi“ majonezo
100 g tarkuoto sūrio
saujos petražolių lapelių
druskos, juodųjų pipirų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Įkaitiname orkaitę iki 160 °C grilio režimu. Perpjauname prancūzišką batoną išilgai arba supjaustome riekelėmis. Dubenyje sumaišome tarkuotą sūrį, „Maggi“ majonezą ir smulkiai supjaustytus pievagrybius, viską pagardiname druska ir šviežiai grūstais pipirais.

2

Gautą masę tolygiai tepame ant abiejų prancūziško batono puselių. Perkeliame į kepimo skardą ir šauname į įkaitintą orkaitę kepti apie 10 minučių, kol sūris išsilydys, o duonos krašteliai taps auksiniai ir traškūs.

3

Išėmę iš skardos, duonos puseles paliekame šiek tiek pravėsti. Prieš patiekdami pagardiname smulkintais petražolių lapeliais.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą