8241
Beatos virtuvė

Karštas sumuštinis su dviem sūriais ir salsa verde

(6)
Reikės:
  • 1 Ciabata duonos
  • 200 g mozzarella sūrio
  • 100g ožkos sūrio
  • Saujos petražolių
  • Saujos bazilikų
  • Keleto mėtos lapelių
  • 1 kupino šaukštas kaparėlių
  • 2-3 ančiuvių
  • 1 skiltelės česnako
  • 6 šaukštų aliejaus
  • 1 citrinos sulčių

 

Geriausi vasaros sumuštiniai

Bet kokia darbinė komanda juk turi susipažinti, apsiuostyti, susidraugauti, tai mes prieš pradedant laidų filmavimus buvom suorganizavę tokį susitikimą, kur aš visus mėginau privilioti pažadais, kad valgyti tikrai bus, bent jau kai filmuosime laidą… Tai suruošiau tokias visai paprastas vaišes. Ten debiutavo ir šitie sumuštiniai, kurie visiems labai patiko, tad vėliau teko padalinti receptą, taip tas receptas ir į laidą pateko. Viskas ant itališkos ciabata duonelės. Ir iš tiesų nieko super paslaptingo: mozzarezla plius minkštas ožkos sūris – ant apskrudusios duonos išsilydo ir viską palaistom žaliuoju padažu – itališkos kilmės salsa verde.

 

Supjaustykite duoną riekėmis ir paskrudinkite orkaitėje. Tada ant jos uždėkite po keletą gabalėlių mozzarella sūrio ir minkšto ožkos sūrio, ir vėl į karštą, maždaug 200 c, orkaitę kokioms 5 minutėms, kad sūris aptirptų.

Per tą laiką padarykite padažą: smulkiai smulkiausiai supjaustykite petražoles, bazilikus ir mėtas. Ančiuvius sutrinkite grūstuvėje su česnaku ir šlakeliu aliejaus. Kaparėlius smulkiai supjaustykite. Viską sumaišykite, įpilkite aliejaus ir citrinos sulčių. Jei padažas atrodo per tirštas, įpilkite dar aliejaus ir citrinos sulčių.

Padažu palaistykite kiekvieną sumuštinį.

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 1.00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (6)
Komentarai
  1. Jūratė parašė:

    Labai skanu, nors ir be ančiuvių.

  2. Julija parašė:

    Sumuštiniai tiesiog pasakiški, kas mėgsta gurmaniškus patiekalus – tobula!

  3. Dovilė parašė:

    Mes gaminom tik su mozzarella ir be ančiuvių, vis tiek buvo labai skanu.

  4. Indre parašė:

    Puikus patiekaliukas! As siek tiek paimprozavau ir pagardinau baziliku ir avokadu-butinai dar gaminsiu.

  5. Erika parašė:

    Panašiai darau,žalumynų padažą kur pagrindas bazilikas tepu ant ciabatos,dedu gabalėlį bree sūriaus ir trupuciuką aviečių uogienės ir orkaitėn,užkandžiams liuksas

  6. jurateB. parašė:

    Sit as padazas labai tinka ant zuvies. Galima zuvi kepti be druskos ir jokiu prieskoniu nedeti, o iskepus ant zuvies uzpilti ir valgyti su siuo padazu. Pasaka … as zuvi kepu orkaiteje.

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-virtuve-300x250.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Auga.jpg
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.