8241
Beatos virtuvė

Karštas sidras, arba Kol žiema dar nesibaigė

(6)
Reikės:
  • 2 litrų geros kokybės obuolių sidro
  • 6 gvazdikėlių
  • 3–4 žvaigždinių anyžių
  • ¼ šviežiai sutarkuoto muskato riešuto
  • 1 cinamono lazdelės
  • 1 vanilės ankšties, išilgai perjautos pusiau
  • 1 apelsino sulčių
  • 2 mandarinų sulčių
  • 1 granato sulčių ir sėklų
  • 4–5 šaukštų cukraus

Gaminame:

  1. Supilkite sidrą į didoką puodą ir leiskite sušilti ant nedidelės ugnies.
  2. Sudėkite visus prieskonius ir sultis bei padidinkite ugnį (kaitrą).
  3. Kai mišinys užvirs, sumažinkite ugnį ir leiskite viskam paburbuliuoti 5–8 minutes.
  4. Mišiniui persigėrus prieskonių ir vaisių aromatu, įberkite ir gerai išmaišykite cukrų. Dėdami cukrų ragaukite ir jo berkite pagal savo skonį. Gėrimas neturi būti per saldus, tačiau cukrus padės „susijungti“ įvairiems skoniams.
  5. Kai būsite patenkinti skoniu, perkoškite gėrimą sieteliu (nebūtinai) ir patiekite jį taurėse ar puodeliuose, kol jis dar šiltas.

Karštas vynas

Receptas iš žurnalo jamie magazine, 2009 m., nr. 7, psl. 68, o foto – Deimantės Urbonaitės.

 

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (6)
Komentarai
  1. Dalia M. parašė:

    Beata, norėčiau paklausti. Ar kaitinant pradžioje sidrą, o po to verdant su sultimis 5 – 8 min., nenukenčia sidro kokybė, ar neišgaruoja laipsniukai? Labai mėgstu daryti Kalėdinius vynus, visada stengiuosi neužvirinti vynelio. Šis receptas kitoks, negu aš skaitydavau apie vyno kaitinimus. Ar tikrai skanu, kai sidrą taip ilgai paverdi?

  2. Rita parašė:

    Išties, užvirinus bet kokį alkoholinį gėrimą, alkoholis išgaruoja. Tai gal čia ir toks sumanymas, kad būtų tinkamas ir vaikams?

  3. Ana parašė:

    Alkoholis išgaruoja jau anksčiau, apie 80 laipsnių temperatūroje. Manau, šio gėrimo esmė ne nugirdyti, o sušildyti, o tą puikiai padarys įdėti prieskoniai 🙂

  4. Mamukynas parašė:

    Jau ir dabar liuks būtų 😀 Šaltokais rudens vakarais, susisukus į pleduką … mmm 😀

  5. gabrielechm parašė:

    miela, Beata, noriu paklausti dėl obuolių sidro. Gal gali patarti kokį sidrą pirkti Lietuvoje kad būtų tikrai kokybiškas?

    • Beata Nicholson parašė:

      oi aš žinokite tiesiog net nežinau..Mano draugas ir kursiokas Mantas turi obuolių sidrinę jei atsiveža kokybiško įvairaus sidro iš mažų prancūziškų ūkių, vadinasi Sarkozy ir yra Vilniaus gatvėje jie prekiauja sidru ir išsinešimui

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.