Spausdinti

Tiems, kurie mėgsta raugintais kopūstais įdarytą žąsį ar antį, tikrai patiks ir šis patiekalas. Skirtumas tarp kepto paukščio ir karkos nėra toks didelis, kaip galėtų pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Abu yra drūto skonio – kur kas stipresnio nei balta vištos ar kalakuto mėsa, abu turi pakankamai gardaus riebaliuko. Šiam patiekalui paruošti labai praverčia ekologiškas jautienos sultinys MAGGI – jis užtikrina, kad ilgai troškinama mėsa ir kopūstai neprisvils ir neišsausės, o išliks minkšti, sultingi ir kupini skonio.

 

Karkutė raugintų kopūstų patale

0
komentarai
0
Porcijos
8 asm.

Reikės:

1,8–2 kg karkos
1 šaukšto kmynų
1 šaukšto kadagių uogų
5 skiltelių česnako
juodųjų pipirų
druskos
500 g šviežio kopūsto
800 g raugintų kopūstų
2 kubelių ekologiško jautienos sultinio MAGGI
2 morkų
1 svogūno
aliejaus
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Pirmiausia marinuojame mėsą. Grūstuve sugrūdame kadagių uogas ir kmynus. Ten pat beriame kelis didelius žiupsnius druskos, nepagailime juodųjų pipirų, metame česnako skilteles. Viską sugrūdame. Gauta pasta ištriname kiaulės karką. Mėsą uždengiame maistine plėvele ir statome šaltai pasimarinuoti – geriausia parą arba bent jau per naktį. Erdviame storadugniame puode įkaitiname aliejų ir jame pakepiname pusžiedžiais supjaustytą svogūną. Šiam suminkštėjus, į puodą beriame pusmėnuliais supjaustytas morkas ir plonai – šviežią kopūstą. Viską dosniai pagardiname druska, juodaisiais pipirais ir retkarčiais pamaišydami kepame, kol daržovės vietomis apskrus. Galiausiai į puodą verčiame raugintus kopūstus ir gerai išmaišome.

2

Paruošiame sultinį. 1 litre karšto vandens ištirpiname 2 jautienos sultinio MAGGI kubelius ir supilame į puodą. Galiausiai ant kopūstų patupdome išmarinuotą karką ir viską uždengiame dangčiu ar keliais folijos lapais. Kadangi viską troškinsime gana ilgai, svarbu, kad neliktų tarpų, per kuriuos galėtų išgaruoti drėgmė. Statome puodą į iki 140–150 °C įkaitintą orkaitę ir kepame ilgai – bent 2,5 valandos. Kepant retkarčiais patikriname, ar puode netrūksta skysčio, jei reikia, pasiruošiame ir dar įpilame jautienos sultinio MAGGI.

3

Kai mėsa jau visiškai iškepusi, nuimame dangtį ir padidiname orkaitės temperatūrą iki 180 °C, įjungiame grilio režimą. Kepame apie 10–15 minučių, kol apskrus odelė.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą