Spausdinti

Va čia tai žaibiškas būdas paruošti puikius šventinius pietus ar vakarienę. Jei norisi, kad lašiša sužibėtų kitomis spalvomis nei per savaitgalio pietus, į pagalbą pasitelkite THOMY figų ir garstyčių padažą – jis lašišos kepsniui suteiks šventiškumo, o žuvis tokiame pagarde iškeps dar sultingesnė ir aromatingesnė. Beje, su šiuo šiltu THOMY figų ir garstyčių padažu, pagardintu grietinėle, skanaukite ne tik žuvį, bet ir virtas bulves ar kitas daržoves.

 

Karališka lašiša švelniame figų, garstyčių ir grietinėlės padaže

0
komentarai
0
Porcijos
8 asm.

Reikės:

800 g lašišos filė
8 šaukštų salotų padažo THOMY su figomis ir garstyčiomis
400 ml grietinėlės
druskos
1 stiklinės sultinio
0,5 citrinos patiekti
brokolių, virtų bulvyčių garnyrui
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Nedideliame puode sultinį sumaišome su grietinėle ir pakaitiname iki virimo. Tada įmaišome 8 šaukštus salotų padažo THOMY su figomis ir garstyčiomis.

2

Į didelį kepimo indą guldome lašišos filė. Žuvį pabarstome druska ir į kepimo indą supilame salotų padažą THOMY su figomis ir garstyčiomis bei grietinėle. Viską siunčiame į iki 200 °C įkaitintą orkaitę. Vienas didelis lašišos gabalas keps apie 15–20 minučių, o mažesniems užteks ir 8–10 minučių. Iškepusią žuvį gardiname citrinos riekelėmis. Tokį lašišos kepsnį rekomenduojame patiekti su briuseliniais kopūstais, virtais brokoliais ar bulvytėmis.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą