8241
Beatos virtuvė

Kanelės

(23)
Porcijos: 48 nedidelės
Reikės:
  • 250 g cukraus
  • 100 g miltų
  • žiupsnelio druskos
  • 3 šaukštų vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
  • 2 šaukštų romo
  • 2 kiaušinių ir 2 trynių
  • 50 g lydyto sviesto
  • 1/2 litro pieno
  • lydyto sviesto formelėms ištepti
  • cukraus formelėms

Receptas iš laidos, kur LRT RADIJO laidų vedėjas, žurnalistas Mindaugas Aušra,  pasidalijo kanelių receptu. Pasak M. Aušros, XVIII amžiuje kanelės pradėtos kepti Prancūzijoje, Bordo mieste – ten jas pradėjo gaminti vienuolės, miltus pradėjusios maišyti su cukrumi, o vėliau šis kepinys išplito visame pasaulyje. Ir kanelės – geriausias saldumynas, nes jo reikia nedaug ir tinka prie bet kokio gėrimo.

Gaminame: sviestą ištirpiname. Miltus išsijojame į dubenį, sumaišome su cukrumi,  druska, vanile ar vaniliniu cukrumi.

Įmušamame kiaušinius ir trynius į dubenį su miltais, supilame romą, sumaišome iki vienalytės masės. Į masę supilame ištirpintą sviestą ir sumaišome dar kartą. Užkaitiname pieną.

Į tešlą, pamažu maišant, supilame pieną. Tešla bus skystoka ir ją komandiruojame į šaldytuvą bent valandai, o geriausia – parai ar dviem.

Orkaitę įkaitiname iki 250°C. Kanelių formeles ištepame sviestu ir pabarstome cukrumi.

Pilant tešlą į formeles, paliekame apie pusę centimetro nuo viršaus (kanelės kepdamos kyla).

Šauname į orkaitę, kepame apie 10-15 minučių. Tuomet kaitrą sumažiname iki 170°C ir kepame dar 50 minučių. Bet iš šių 50 minučių praėjus 25-ioms, kaneles perkeliame į apatinę lentyną. Žodžiu, nevengiame pažaisti su karščiu ir perkėlimu, stebime situaciją.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (38 balsai, vidurkis: 3,97 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Agnė parašė:

    Laba diena, puikiai subalansuotas receptas, nes išeina maloniai saldaus skonio kanelės. Tik viršutinė temperatūra tikrai per aukšta. Nenurodytas kepimo rėžimas. Jei kepama su ventiliatoriumi, tai kepinys sudega dar pradžioje (nes ir dedama viršutinėje lentynoje). Jei rėžimas viršus/apačia kaitinimas, tai galutinė temperatūra orkaitėje gal ir kiek mažesnė, bet vis tiek per aukšta. Teko eksperimentų keliu savo orkaitei pritaikyti maks. 210 laipsnių ir viršus/apačia režimą. Kokį rėžimą naudojo laidos svečias? Ačiū už atsakymą.

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Agne, taip, priklauso nuo orkaitės tiesiog nes mano orkaitės net ir 250C karštyje neiškepa formos šonuose esančiuas kepinius. Todėl, jeigu iš tiesų ties 210C jau kepa puikiai – šaunu. Kanelės toks kepinys, kad nėra griežtos aukščiausios temperatūros, reikia žaisti ir bandyti. Ir tik nenaudokite režimo su ventiliatoriumi, gi ne grilių kepam

  2. Indre parašė:

    O is kelintos laidos sis receptas? Kazka praleidau… Ar dar tik bus per tv?

  3. Inga parašė:

    Vaje kokia skysta ji :O kaip pienas gavosi… O kai iškepam, ar reikia išimti iš formelių? Ar geriau kitą rytą išimti?

  4. Vita parašė:

    Sveiki,
    Ar yra skirtumas kokio riebumo piena naudoti kanelems? Nes as naudoju 1%. Jos man ne koretos, o tokios skystos – slapios buna.

  5. Asta parašė:

    Kepiau pagal kita recepta, ten cukrum nereikia formeliu barstyt, bet vistiek skaniai gavosi, sviesto aki tiek privaryta. Plius dar tos silikonines formeles neprideda pliuso, reikia varine sturet, bet jos labai brangios.

  6. Vilte parašė:

    Sveiki o kur galima rasti laida ? Ieškojau bet neradau gal galite padėti ?

  7. Juste parašė:

    Koks geras receptas! Esu isbandzius jau ne viena kaneliu recepta, sitas pats paciausias. Ir traskios, ir kartu tas toks poretas teslos sunkumas, labai labai patiko.

  8. Monika parašė:

    Sveiki. Mano kaneliu formeles mazytes – apie 2.5cm plocio. Gal galetumet rekomenduot kaip ir kiek laiko kepti? Nes kepiau kaip cia raso ir sudege pilnai ir nebuvo beje karamelizuoti krastai kazkodel

  9. Rima parašė:

    Koks Romas geriau:
    Baltas
    Rudas
    🙂

  10. Lina parašė:

    Sveiki Beata,
    O butina deti roma i tesla nes as jo neturiu.

  11. Rokas parašė:

    Sveiki, man kepant kaneles, jos iškyla žymiai daugiau, nei turėtu (dvigubai virš formos) darau viską pagal receptą, bandau kepti skirtingomis kaitinimo funkcijomis, skirtinga temperatūra ir skirtingu laiku, bet visaip jos iškyla labai per daug

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.