8241
Beatos virtuvė

Kanelės

(50)
Porcijos: 48 nedidelės
Reikės:
  • 250 g cukraus
  • 100 g miltų
  • žiupsnelio druskos
  • 3 šaukštų vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
  • 2 šaukštų romo
  • 2 kiaušinių ir 2 trynių
  • 50 g lydyto sviesto
  • 1/2 litro pieno
  • lydyto sviesto formelėms ištepti
  • cukraus formelėms

Receptas iš laidos, kur LRT RADIJO laidų vedėjas, žurnalistas Mindaugas Aušra,  pasidalijo kanelių receptu. Pasak M. Aušros, XVIII amžiuje kanelės pradėtos kepti Prancūzijoje, Bordo mieste – ten jas pradėjo gaminti vienuolės, miltus pradėjusios maišyti su cukrumi, o vėliau šis kepinys išplito visame pasaulyje. Ir kanelės – geriausias saldumynas, nes jo reikia nedaug ir tinka prie bet kokio gėrimo.

Gaminame: sviestą ištirpiname. Miltus išsijojame į dubenį, sumaišome su cukrumi,  druska, vanile ar vaniliniu cukrumi.

Įmušamame kiaušinius ir trynius į dubenį su miltais, supilame romą, sumaišome iki vienalytės masės. Į masę supilame ištirpintą sviestą ir sumaišome dar kartą. Užkaitiname pieną.

Į tešlą, pamažu maišant, supilame pieną. Tešla bus skystoka ir ją komandiruojame į šaldytuvą bent valandai, o geriausia – parai ar dviem.

Orkaitę įkaitiname iki 250°C. Kanelių formeles ištepame sviestu ir pabarstome cukrumi.

Pilant tešlą į formeles, paliekame apie pusę centimetro nuo viršaus (kanelės kepdamos kyla).

Šauname į orkaitę, kepame apie 10-15 minučių. Tuomet kaitrą sumažiname iki 170°C ir kepame dar 50 minučių. Bet iš šių 50 minučių praėjus 25-ioms, kaneles perkeliame į apatinę lentyną. Žodžiu, nevengiame pažaisti su karščiu ir perkėlimu, stebime situaciją.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (79 balsai, vidurkis: 4,24 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Agnė parašė:

    Laba diena, puikiai subalansuotas receptas, nes išeina maloniai saldaus skonio kanelės. Tik viršutinė temperatūra tikrai per aukšta. Nenurodytas kepimo rėžimas. Jei kepama su ventiliatoriumi, tai kepinys sudega dar pradžioje (nes ir dedama viršutinėje lentynoje). Jei rėžimas viršus/apačia kaitinimas, tai galutinė temperatūra orkaitėje gal ir kiek mažesnė, bet vis tiek per aukšta. Teko eksperimentų keliu savo orkaitei pritaikyti maks. 210 laipsnių ir viršus/apačia režimą. Kokį rėžimą naudojo laidos svečias? Ačiū už atsakymą.

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Agne, taip, priklauso nuo orkaitės tiesiog nes mano orkaitės net ir 250C karštyje neiškepa formos šonuose esančiuas kepinius. Todėl, jeigu iš tiesų ties 210C jau kepa puikiai – šaunu. Kanelės toks kepinys, kad nėra griežtos aukščiausios temperatūros, reikia žaisti ir bandyti. Ir tik nenaudokite režimo su ventiliatoriumi, gi ne grilių kepam

  2. Indre parašė:

    O is kelintos laidos sis receptas? Kazka praleidau… Ar dar tik bus per tv?

  3. Inga parašė:

    Vaje kokia skysta ji :O kaip pienas gavosi… O kai iškepam, ar reikia išimti iš formelių? Ar geriau kitą rytą išimti?

  4. Vita parašė:

    Sveiki,
    Ar yra skirtumas kokio riebumo piena naudoti kanelems? Nes as naudoju 1%. Jos man ne koretos, o tokios skystos – slapios buna.

  5. Asta parašė:

    Kepiau pagal kita recepta, ten cukrum nereikia formeliu barstyt, bet vistiek skaniai gavosi, sviesto aki tiek privaryta. Plius dar tos silikonines formeles neprideda pliuso, reikia varine sturet, bet jos labai brangios.

  6. Vilte parašė:

    Sveiki o kur galima rasti laida ? Ieškojau bet neradau gal galite padėti ?

  7. Juste parašė:

    Koks geras receptas! Esu isbandzius jau ne viena kaneliu recepta, sitas pats paciausias. Ir traskios, ir kartu tas toks poretas teslos sunkumas, labai labai patiko.

  8. Monika parašė:

    Sveiki. Mano kaneliu formeles mazytes – apie 2.5cm plocio. Gal galetumet rekomenduot kaip ir kiek laiko kepti? Nes kepiau kaip cia raso ir sudege pilnai ir nebuvo beje karamelizuoti krastai kazkodel

  9. Rima parašė:

    Koks Romas geriau:
    Baltas
    Rudas
    🙂

  10. Lina parašė:

    Sveiki Beata,
    O butina deti roma i tesla nes as jo neturiu.

  11. Rokas parašė:

    Sveiki, man kepant kaneles, jos iškyla žymiai daugiau, nei turėtu (dvigubai virš formos) darau viską pagal receptą, bandau kepti skirtingomis kaitinimo funkcijomis, skirtinga temperatūra ir skirtingu laiku, bet visaip jos iškyla labai per daug

  12. Erika parašė:

    Sveiki. Kur galima rasti video?

  13. Simona parašė:

    Pora kartu kepiau taip kaip nurodyta recepte ir abu karus kaneles man issiputusios ir lieka issikraipiusios. Kodel jos nesigauna grazios o issikraipiusios?

  14. Raimonda parašė:

    Sveiki. Kokioje temperatūroje kepti mažytes kaneles? Ačiū

  15. Ieva parašė:

    Miela Beata, gal žinote kokios priežastys gali būti, ką ne taip darau, kad apie pusę Kanelių išlipa ir nebesukrenta atgal… Gaunasi kaip grybukai 🙂

  16. Ieva parašė:

    Bandau jau trečią kartą, bet tas pats gaunasi 🙂

  17. Dovilė parašė:

    Miela Beata,
    Man antrą kartą kanelės neiškyla, gal žinote kodėl, viską darau kaip parašyta 🙂

  18. Jurate parašė:

    Labas Beata ,
    Kepu kaneles jau kelinta karta.Viskas pagal recepta.Vidus zalokas , tiesiog gaunasi silta mase, jokio koretumo.
    Kodel , ka darau ne taip ? Kepu virsus/apacia.
    Aciu , Jurate

  19. Martyna parašė:

    Sveiki,
    Kaip sudeti tinkamai formeles orkaiteje, kai noriu iskepti didesni kaneliu kieki? Deti salia viena kitos dvi formas ar viena auksciau, kita zemiau?

  20. Ieva parašė:

    Ar butina laikyti saldytuve valandai ir ilgiau?

  21. Sandra parašė:

    Sveiki.
    Kepimo metu kaneles pakyla i virsu. Neprilimpa cukrus gaunasi oro tarpas. Del ko taip yra?

    • Beata Nicholson parašė:

      Galbūt formelėse supylus tešlą pasilieka oro tarpų – galima kiek krestelėti visą formą. Arba kiek per trumpai palaikėte tešlą šaldytuve ir nešsilaisvino oro burbuliukai.

  22. Evelina parašė:

    Laba. Labai geras receptas, kepiau tris kartus, viskas puikiai pavyko, gavosi tikros kanelės. Dabar jau penktasis kartas ir visos kanelės per 25min išlipa iš savo formalės, ir subliūška į blynelius. Nieko nepakeičiau, kepu taip pat, stengiuosi jau net tešlos daug nemaišyti, kad nekiltų taip… kas vyksta?

  23. Patricija parašė:

    Ka daryt, kad ta plutele gautusi traskesne, nes kiek kepiau tai arba jos praktkskai nera, arba gaunas tokia lyg guma?://

    • Beata Nicholson parašė:

      Labai svarbu kuo labiau atšaldyti tešlą, taip pat tolygiai cukrumi padengti formeles. Plutelė gali priklausyti ir nuo kepimo formelių. (Matote, koks menas tos kanelės haha 😀 ) O kokiose kepėte?

  24. Ieva parašė:

    Puikus receptas, ačiū. Pavyko iš pirmo karto. Silikoninė, miniatiūrinių kalnelių forma, kepimo laiką koregavau pagal norimą rezultatą. Kai pagal receptą buvo laikas traukt ir viršus gražiai paraudęs, o ištraukus radau minkštutę, baltą apačią, Gražinau į orkaitę dar 20min su apatiniu kaitinimu į žemiausią lentyną

  25. Justina parašė:

    Sveiki, kepiau kaneles (didesneje formoje) ir isore parudus gaunasi, o vidus neiskepes (skystokas), ir jei ilgiau pakepu tai isore per daug apskrudus buna. Gal zinote kaip tureciau pakoreguoti temperaturas? Nes visaip bandau ir niekaip nesigauna 🙁

  26. Giedre parašė:

    Sveiki Beata,
    Puikus receptas, pirmą kartą gaminant viskas puikiai pavyko, kitus kartus kepant jos perdaug iskyla ir nebenusileidzia atgal…rezultatas isvaizdos ne tas, skonis vistiek koretas. Ka daryti su tuo iskilimu?

  27. Danute parašė:

    sveiki,kur galima nusipirkti (on line) kanelems formeliu ?
    Dekoju
    Danut te

  28. Paulė parašė:

    Sveiki 🙂 Gal kas aptikote kur nors pirkti metalinių kanelės formų?

  29. Asta parašė:

    Kepu su ventiliatoriumi ir nekilnoju lentynų, viskas puikiai gaunasi

  30. Simona parašė:

    Gal galit pasakyti kodel pradzioj kaneles iskilo o paskui subliusko iki puses formeles, o vidus liko zalokas, o isore perkepe… 🙁 ? Kepiau 230 laipsniu 15 min o paskui 190 laipsniu 30 min ir 50 min apatinej lentynoj ( ir vistiek vidus neiskepe)

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.