8241
Beatos virtuvė

Kalėdiniai meduoliai dekoravimui

(8)
Reikės:
  • 200 ml stiklinė medaus ir 1 stiklinė cukraus
  • 3 šaukštai meduoliu prieskonių
  • 1 kiaušinis
  • 200 g sviesto
  • 4 stiklinės miltų
  • kepimo miltelių didelis šaukštas
  • pusė šaukštelio druskos
  • 2 dideli šaukštai grietinės
  • "Dr. Oetker" dekoravimo priemonių

Žodžiu, praėjusį savaitgalį su krikšto dukrom ir mano vaikais kepėm meduolius. Sakau, tai gal užteks išsikepti, ar tikrai norit dekoruot? Tai buvau visai nesuprasta… Greit man jaunimas išaiškino, kad DEKORAVIMAS IR YRA DIDŽIAUSIAS SMAGUMAS!!! Bet aš su visu savo naminiu krūviu, keturiais vaikais ir dviem šunim, tikrai neturėjau kada ruošti glaistų, glajų ir kitų dekoravimo priemonių. Džiaugiaus, kad imbierinę tešlą iš vakaro vos spėjau užminkyt… Tai va tada man į pagalbą atskubėjo Dr.Oetker dekoravimo rinkinys. Tikrai turiu pagirti, labai geri šokoladiniai glaistai, labai geri pabarstukai. Nuo tų karoliukų merginos išvis lydės. Tikrai nėr geresnio kalėdinio jausmo, kai visi laimingi prie vieno margina meduolius, ir su Dr.Oetker galima tiek visko prikurti!!! Žodžiu, vaikai buvo laimingi iki dangaus ir atgal. Tai kas neturit akies ar rankos ant naminio glajaus, bet vaikai vis tiek labai nori dekoruot, rekomenduoju Dr. Oetker papuošimus.

Aišku, dar reikia turėt ir ką dekoruoti. Mano bloge yra ne vienas imbierinių sausainių ir meduolių receptas, bet šią savaitę padariau dar vieną receptą – labai paprastą ir igyvendinamą, tik reikia jį pasiruošti iš vakaro. Ir matuojam viską 200 ml stikline. Pradedam – cukrų ir medų ištirpiname puode, ten pat dedame prieskonius ir leidžiam jiems išsiskleist, tada sudedam sviestą ir grietinę, palaukiam porą minučių, kol viskas išsilydys.


Miltus, druską ir kepimo miltelius sumaišom atskirame dubenyje ir beriam pusę miltų į šiltą sirupą. Tada įmaišom kiaušinį ir sudedam likusius miltus – iš pradžių atrodys, kad tešla labai minkšta ir neminkoma…Palaukiam, leidžiam jai pasėdėt kambario temperatūroje per nakti, uždengę tik rankštluotuku ar plevele…Ir viskas, kitą dieną, kai ji jau atvėsus, nebelimpa prie rankų, imam, kočiojam ir kepam ką tik norim. Kepimo laikas labai priklauso nuo meduolio storio, tai geriau nesitraukite toli nuo orkaitės.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (11 balsai, vidurkis: 3,09 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Naste parašė:

    Labas. O prieš kepant meduolius ant jų nereikia tepti kiaušiniais kad blizgetu?

  2. Asta parašė:

    O kur laikyti tešlą naktį?
    Kiek meduolių gaunasi iš to kiekio?

  3. Milda parašė:

    Sveiki, senesniuose puslapiuose mačiau temą apie imbierinius sausainius ir noriu pasiteirauti kiek laiko galima juos laikyti ir valgyti? Kepiau iš paruoštos tešlos ir niekur nerandu kiek laiko galima laikyti tokius sausainius. Labai jums ačiū

    • Beata Nicholson parašė:

      Sudėtinga atsakyti už kito gamintojo produkciją, tačiau imbieriniai sausainiai yra tvirti ir kietoki, tad puikiai tinka ilgesniam vartojimui. Manau, savaitę tikrai galėsite jais mėgautis 🙂

  4. Ugnė parašė:

    O kokioje temperatūroje reikia kepti?

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.