Spausdinti

Žodžiu, praėjusį savaitgalį su krikšto dukrom ir mano vaikais kepėm meduolius. Sakau, tai gal užteks išsikepti, ar tikrai norit dekoruot? Tai buvau visai nesuprasta… Greit man jaunimas išaiškino, kad DEKORAVIMAS IR YRA DIDŽIAUSIAS SMAGUMAS!!! Bet aš su visu savo naminiu krūviu, keturiais vaikais ir dviem šunim, tikrai neturėjau kada ruošti glaistų, glajų ir kitų dekoravimo priemonių. Džiaugiaus, kad imbierinę tešlą iš vakaro vos spėjau užminkyt… Tai va tada man į pagalbą atskubėjo Dr.Oetker dekoravimo rinkinys. Tikrai turiu pagirti, labai geri šokoladiniai glaistai, labai geri pabarstukai. Nuo tų karoliukų merginos išvis lydės. Tikrai nėr geresnio kalėdinio jausmo, kai visi laimingi prie vieno margina meduolius, ir su Dr.Oetker galima tiek visko prikurti!!! Žodžiu, vaikai buvo laimingi iki dangaus ir atgal. Tai kas neturit akies ar rankos ant naminio glajaus, bet vaikai vis tiek labai nori dekoruot, rekomenduoju Dr. Oetker papuošimus.

Aišku, dar reikia turėt ir ką dekoruoti. Mano bloge yra ne vienas imbierinių sausainių ir meduolių receptas, bet šią savaitę padariau dar vieną receptą – labai paprastą ir igyvendinamą, tik reikia jį pasiruošti iš vakaro. Ir matuojam viską 200 ml stikline. Pradedam – cukrų ir medų ištirpiname puode, ten pat dedame prieskonius ir leidžiam jiems išsiskleist, tada sudedam sviestą ir grietinę, palaukiam porą minučių, kol viskas išsilydys.


Miltus, druską ir kepimo miltelius sumaišom atskirame dubenyje ir beriam pusę miltų į šiltą sirupą. Tada įmaišom kiaušinį ir sudedam likusius miltus – iš pradžių atrodys, kad tešla labai minkšta ir neminkoma…Palaukiam, leidžiam jai pasėdėt kambario temperatūroje per nakti, uždengę tik rankštluotuku ar plevele…Ir viskas, kitą dieną, kai ji jau atvėsus, nebelimpa prie rankų, imam, kočiojam ir kepam ką tik norim. Kepimo laikas labai priklauso nuo meduolio storio, tai geriau nesitraukite toli nuo orkaitės.

Kalėdiniai meduoliai dekoravimui

0
komentarai
11

Reikės:

200 ml stiklinė medaus ir 1 stiklinė cukraus
3 šaukštai meduoliu prieskonių
1 kiaušinis
200 g sviesto
4 stiklinės miltų
kepimo miltelių didelis šaukštas
pusė šaukštelio druskos
2 dideli šaukštai grietinės
"Dr. Oetker" dekoravimo priemonių
Kaip gaminti?
Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Sveiki, senesniuose puslapiuose mačiau temą apie imbierinius sausainius ir noriu pasiteirauti kiek laiko galima juos laikyti ir valgyti? Kepiau iš paruoštos tešlos ir niekur nerandu kiek laiko galima laikyti tokius sausainius. Labai jums ačiū

  2. Sveiki šiemet norėčiau ne tik skanauti bet ir keptais dekoruotas sausainiais papuošti eglutė ar šis receptas tinkamas iverti sniureli ir pakabinti ar galima tikėtis kad su truks nes praeitais metais kepeme ir dekoravome su vaikais seip ir mišinį pirkau praktiškai gatava tai jie labai buvo trapus

  3. Vaikai kasmet prieš Kalėdas prašo kepti meduolius. Prisipažinsiu, nesu didelė meduolių kepimo entuziaste, nemėgstu minkyti. Šis receptas patraukė tuo, kad labai greitai paruošiamas. Gaminami iš pusės kiekio, tai gavosi sklidina skarda. Tiesa, tešla net ir pastovėjus buvo gan minkšta, netinkama kočioti. Dejau papildomai nemažai miltų,kol gavosi reikiama konsistencija. Skonis visai geras,netrapus, pakabinti ant eglės turėtų tikti

Rašyti komentarą