8241
Beatos virtuvė

Kalakutienos kukuliai su kopūstų troškiniu, arba Kai norisi balandėlių

(3)
Kalorijos: 525
Porcijos: 1
Reikės:
  • 300 g kopūstų (maždaug ketvirtadalio nedidelio kopūsto gūžės)
  • 150 g maltos kalakutienos
  • 0,5 šaukštelio kmynų
  • žiupsnelio maltos paprikos
  • žiupsnelio kario prieskonių mišinio
  • druskos, pipirų
  • 1 šaukšto avižų arba kviečių sėlenų
  • 50 g poro
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 morkos
  • 0,5 mažesnės skardinės (200 g) savo sultyse konservuotų pomidorų
  • 1 šaukšto raudonojo vyno acto
  • šviežių krapų papuošti

Na, kas gi nepasiilgsta balandėlių? Aš nuolat jų noriu ir labai mėgstu, todėl kai pasirodo švieži kopūstai, iš karto pradedu balandėlių sezoną. Vienintelis dalykas, kuris mane priverčia abejoti, ar tikrai dedikuoti vakarą balandėliams, yra laikas: juk tenka išdarinėti kopūstą, jį apvirti, paruošti įdarą, vynioti, vėl troškinti. Bet išeitis yra.
Meilės balandėliams dienomis, kurios dažnai pasitaiko savaitės vidury, ruošiu tokį patiekalą – mėsos kukulius su troškintų kopūstų garnyru. Jis tradicinio patiekalo ilgesį numalšina ir skaniai bei sveikai pamaitina.
Kopūstų galima nusipirkti bet kuriuo metų laiku. Jie puikiai išsaugo vitaminus ir aprūpina organizmą reikalingomis skaidulomis. Taigi, dalį kopūstų dedu į mėsos kukulius, o kitą dalį troškinu su morkomis ir kmynais. Tik pomidorus dėkite baigdami troškinti, kitaip jų rūgštelė sulėtins procesą.

Gaminame: maždaug 100 g kopūstų sutarkuojame stambia burokine tarka, o 200 g supjaustome. Kopūstų tarkius pabarstome druska ir pamaigome ranka, kad kopūstai suminkštėtų. Jei susidarė skysčio, jį nusunkiame ar nuspaudžiame.
Tarkuotus kopūstus sumaišome su malta mėsa. Pasūdome, pagardiname paprikos milteliais ir kario prieskoniais, suberiame pusę kmynų ir sėlenas. Gerai suminkome.
Formuojame mažus kukuliukus, dedame juos ant kepimo skardos ir šauname į 190 °C orkaitę kepti apie 30 minučių. Jei turite orkaitę su garų funkcija, verta kukuliukus garuose pusiau virti, pusiau kepti. Arba virkite kukuliukus vandenyje ar sultinyje 12–15 minučių – jie bus ne apskrudę, o labai minkšti.
Morką supjaustome šiaudeliais ar griežinėliais. Porą susmulkiname ir pakepiname gilioje keptuvėje su šaukštu aliejaus.
Į keptuvę su porais suberiame morkų gabalėlius, kelias minutes pakepiname ir tada sudedame pjaustytus kopūstus, kmynus. Pagardiname druska, pipirais, įpilame apie 50 ml vandens ir uždengę dangčiu troškiname apie 20 minučių, kol kopūstai suminkštės.
Į daržovių troškinį suverčiame konservuotus pomidorus, įpilame acto ir dar patroškiname apie 10 minučių.
Į lėkštę dedame daržoves, ant jų – mėsos kukulius ir pagardiname smulkintais krapais.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 3,75 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (3)
Komentarai
  1. Rasa parašė:

    Sveiki, o kam reikia dėti į mėsą sėlenas? Arba ką galėčiau dėti vietoje jų.

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Rasa, sėlenos vietoj džiūvesėlių galima sakyti, kad sujungtų, kad tvirtesni kukuliai būtų..galite dėti ir viso grūdo miltų, ryžių ar grikių dribsnių ar šiek tiek žalios bulvės smulkiai sutarkuoti.

  2. Karolina parašė:

    Labai skanu! Nors mano vyras skeptiškai į tuos kopūstus žiūrėjo, bet poto pirštelius apsilaižė

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.