Spausdinti

Kalakutienos kepsnys su brokolių kuskusu, mango salsa ir cukinijų juostomis

0
komentarai
2
Porcijos
6 asm.

Reikės:

2 kalakuto krūtinėlių
pusės citrinos sulčių
alyvuogių aliejaus
kelių šakelių šviežio čiobrelio
200 g kuskuso kruopų
1 vidutinio dydžio brokolio
druskos, pipirų
1 prinokusio mango vaisiaus
1 nedidelio čili pipiro
1 persiko
1 cukinijos
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Kalakutienos krūtinėles perpjauname išilgai. Tuomet kiekvieną gabalą įpjauname, kad greičiau iškeptų. Krūtinėlę apibarstome čiobreliu, druska, pipirais apšlakstome alyvuogių aliejumi ir leidžiame pasimarinuoti keletą valandų šaldytuve.

2

Kol mėsa marinuojasi, pasiruošiame salsą: susmulkiname mangą, persiką ir čili pipirą (jei norite aštriau palikite sėklytes, jei ne – išimkite). Užpilame citrinos sulčių ir viską sumaišome.

3

Pagaminame brokolių kuskusą: smulkiai supjaustome brokolį. Į verdantį vandenį suberiame brokolius ir paverdame 1-2 minutes. Į dubenį įpilame kuskuso kruopų ir užpilame karštą vandenį kartu su brokoliais. Paliekame išbrinkti.

Reklama
41011
4

Kol kuskusas brinksta, ant grilinės keptuvės be papildomų riebalų iškepame mėsą.

5

Kol mėsa kepa, cukiniją su bulvių skustuku supjaustome juostelėmis. Mėsai iškepus ant tos pačios grilinės keptuvės pakepame cukinijas.

6

Mėsą patiekiame su kuskusu, salsa ir cukinijomis.

Ingredientai
Alternatyva

Tokį kepsnį galite gaminti ir su vištientos krūtinėle.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai

Rašyti komentarą