Kai vasarą uždera cukinijos, ką iš jų pagaminti prisigalvojam kiekvienas. Ši daržovė kepiniuose – ne naujiena, su ja kepiniai išeina minkštesni, sunkesni, ilgiau išlieka drėgni.
Kartą nutariau į vaikų mėgstamą pyragą įdėti tarkuotų cukinijų. Pavyko daug geriau nei tikėjausi. Mūsų operatorius Aidas kitą dieną po laidos tokį cukinijų keksą išsikepė namuose. Daržoves į pyragus!
Kepame keksą:
Ar galima vietoj aliejaus naudoti sviestą?
Cukiniju metas, receptas kaip tik laiku- pagalvojau as siandien:) Sumazinau cukru iki 75 gr, alieju iki 45 gr. Visa kita kaip autore liepe:) Likus 20 min iki kepimo pabaigos man pasirode, kad pyragas atrodo per daug iskepes. Virsus pasidenge pluta, net skilo per viduri, graziai „pasipute“, todel sumazinau tempertura iki 190C. Rezultatas labai geras! Subalansuotai saldus, dregnas, net toks sveikuoliskas sakyciau. truputi cukinijos, truputi riesutai ant dantu spragsi, kakava viska sujungia, net prie pusryciu kavos tinka. Suvalgiau dvi riekeles. Jei norisi kaip sventinio deserto sakyciau reiketu deti daugiau cukraus nei as dejau ir kita karta temperturos nemazinsiu, nes vidus gavosi ant ribos slapias:) Aciu, Beata, kaip visada labai labai geri nauji receptai tinkamiausiu laiku!
Nuostabus keksas. Tik glajus nepatiko
Keksas lb skanus,bet glajus šokoladas su grietine visai neskanu geriau kad sustingtu,o nebutu skysta.
kiek laiko kepama?
kepiau kokį 7 kartą (visada sumažinu cukrų pusiau ir dedu tik pilno grūdo miltus), visus kartus – TOBULAS!!! be jokių glajų 🙂 o per Kalėdas tapo puikiu tortu su šokoladiniais ir karameliniais glajais 🙂 trečion dienon buvo dieviškas…
Gardus keksas, įdomi tekstūra, o ypač nustebino kremas. Labai skanu.
Miela Beata, kai rašote orkaitės temperatūra, tai turite omeny be fan’o ar su ? Labai skanus keksas, bet kepiau apie 190 min su fanu ir gal šiek tiek pritrūko kelių minučių, bet dažniausiai gaunasi sausi kepiniai. Ir ką darau me taip ,kad išėmus iš orkaitės ir palikus skardoje kepiniai „sukrenta“?