8241
Beatos virtuvė

Kaip išsipjauti silkės filė

(1)
Reikės:
  • Sveikų silkių

Šitą būdą, kaip išdarinėti silkę, man parodė Edita Mildažytė. Ji užtikrintais judesiais žaibišku greičiu pademonstravo, kaip riebi, kokybiška silkė iš statinės turguje virto gražiausia ir šviežiausia filė.

  1. Įpjauname silkės nugarą ir išpjauname peleką.

2. Nuo viršaus (nugaros) į apačią peiliu nulupame odą – pirmiau nulupame vieną šoną, tada pasirūpiname antru.

3. Galvą nupjauname link pilvo, apačioje palikdami nenupjautą maždaug 1 cm storio dalį (papilvę), ir nutraukiame ją kartu su visais silkės viduriais.

4. Pirštu patikriname, kur yra didysis kaulas, – atskiriame jį pirštu ar peiliu. Išrenkame likusius nedidelius silkės kaulus.

5. Nupjauname papilves ir gautas filė perplauname šaltu vandeniu. Filė dedame vieną ant kitos ir supjaustome juostelėmis.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (14 balsai, vidurkis: 4,50 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Aušra parašė:

    Puikus patarimas kaip nulupti ir išdarinėti silkę per kelias minutes ir nuostabiai aiškiai visa instrukcija vizualizuota. Per klaidą reitingavosi tik 1 širdele vietoj 5. Duodu 10 balų 🙂

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.