8241
Beatos virtuvė

Jordanietiška „kufta“

(3)
Reikės:
  • 500 g bulvių
  • Druskos
  • Žiupsnio maltos paprikos
  • Ryšelis petražolių
  • 900 g maltos jautienos arba avienos
  • 1 česnako skiltelė
  • 1 svogūnas
  • Pusė šaukštelio juodųjų pipirų
  • Pusė šaukštelio maltos paprikos
  • Pusė šaukštelio malto kumino
  • Pusė šaukštelio maltos kalendros
  • Žiupsnis prieskonių mišinio mėsai
  • Druskos
  • 1 šaukštelis pomidorų pastos
  • 1–2 šaukštai granatų sirupo
  • 2–3 pomidorai
  • 1 paprika
  • Padažas:
  • Pomidorų pastos
  • Virinto vandens
  • Druskos
  • Maltos kalendros
  • Juodųjų pipirų
  • Agurkų salotos:
  • 2 trumpavaisiai agurkai
  • 400 g natūralaus jogurto
  • 1 česnako skiltelė
  • Druskos
  • Žiupsnio džiovintų mėtų
  • Pusė šaukštelio malto kumino
  • Šlakelis vandens arba keletas ledukų

Nuostabus jordanietiškas mėsiškas patiekalas, kuris laisvai pamaitins visą šeimą! Pilnas daržovių ir aromatingų prieskonių, žodžiu, visokio gardumo. Šiam patiekalui galite naudoti ne vien jautieną, bet ir maltą ėrieną ar avieną.

  1. Bulves nuskutame, supjaustome plonomis juostelėmis ir sudedame į dubenį. Pagardiname druska, trupučiu maltų paprikų miltelių ir trumpam atidedame.
  2. Maltą mėsą pagardiname tarkuotu svogūnu ir česnako skiltele, dosnia sauja kapotų petražolių, juodaisiais pipirais, saldžiųjų paprikų milteliais, maltu kuminu ir kalendromis, šaukšteliu koncentruotos pomidorų pastos, granatų sirupu. Įberiame 7 prieskonių (arba mėsos prieskonių) mišinio, truputį druskos ir viską gerai išmaišome.
  3. Kepimo indo dugną išklojame bulvių griežinėliais. Ant jų klojame tolygų mėsos sluoksnį. Galiausiai ant mėsos dedame pomidorų griežinėlius ir paprikų juosteles.
  4. Ruošiame padažą. Dubenėlyje sumaišome du šaukštus pomidorų pastos su trupučiu (50-100 ml) virinto vandens, druskos, maltomis kalendromis ir juodaisiais pipirais. Gautą skystimėlį-padažą užpilame ant daržovių ir mėsos.
  5. Kepimo indą siunčiame į 200 laipsnių orkaitę ir kepame apie 45-50 minučių.
  6. Kol „kufta“ kepa, pasigaminame gaivias agurkų salotas. Smulkiai supjaustome agurkus ir sumaišome su natūraliu jogurtu. Įdedame smulkinto česnako, pagardiname džiovintomis mėtomis, maltu kuminu ir druska. Į dubenėlį dedame keletą ledukų ir gerai išmaišome. Ledukai tiprdami paskystins ir atvėsins padažą.

jordanietiška kufta

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (12 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Giedrė parašė:

    Išbandžiau, labai skanu ir kažkas naujo iš faršo

  2. Jurate parašė:

    Gaminau šeimynai pietums ir… Super! Labai skanu! Nedėjau tik paprikos(netoleruojam:() , ir dar uzbarščiau fermentinio sūrio 5min pabaigoje. Čia kai kotletai ir Shepherds pie pabosta, puiki alternatyva!

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/banner-300x250.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.