Spausdinti

Nuostabus jordanietiškas mėsiškas patiekalas, kuris laisvai pamaitins visą šeimą! Pilnas daržovių ir aromatingų prieskonių, žodžiu, visokio gardumo. Šiam patiekalui galite naudoti ne vien jautieną, bet ir maltą ėrieną ar avieną.

Jordanietiška „kufta“

0
komentarai
3
Porcijos
8 asm.

Apkepui:

500 g bulvių
Druskos
Žiupsnio maltos paprikos
Ryšelis petražolių
900 g maltos jautienos arba avienos
1 česnako skiltelė
1 svogūnas
Pusė šaukštelio juodųjų pipirų
Pusė šaukštelio maltos paprikos
Pusė šaukštelio malto kumino
Pusė šaukštelio maltos kalendros
Žiupsnis prieskonių mišinio mėsai
Druskos
1 šaukštelis pomidorų pastos
1–2 šaukštai granatų sirupo
2–3 pomidorai
1 paprika

Padažui:

Pomidorų pastos
Virinto vandens
Druskos
Maltos kalendros
Juodųjų pipirų

Agurkų salotoms:

2 trumpavaisiai agurkai
400 g natūralaus jogurto
1 česnako skiltelė
Druskos
Žiupsnio džiovintų mėtų
Pusė šaukštelio malto kumino
Šlakelis vandens arba keletas ledukų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Bulves nuskutame, supjaustome plonomis juostelėmis ir sudedame į dubenį. Pagardiname druska, trupučiu maltų paprikų miltelių ir trumpam atidedame.

2

Maltą mėsą pagardiname tarkuotu svogūnu ir česnako skiltele, dosnia sauja kapotų petražolių, juodaisiais pipirais, saldžiųjų paprikų milteliais, maltu kuminu ir kalendromis, šaukšteliu koncentruotos pomidorų pastos, granatų sirupu. Įberiame 7 prieskonių (arba mėsos prieskonių) mišinio, truputį druskos ir viską gerai išmaišome.

3

Kepimo indo dugną išklojame bulvių griežinėliais. Ant jų klojame tolygų mėsos sluoksnį. Galiausiai ant mėsos dedame pomidorų griežinėlius ir paprikų juosteles.

4

Ruošiame padažą. Dubenėlyje sumaišome du šaukštus pomidorų pastos su trupučiu (50-100 ml) virinto vandens, druskos, maltomis kalendromis ir juodaisiais pipirais. Gautą skystimėlį-padažą užpilame ant daržovių ir mėsos.

5

Kepimo indą siunčiame į 200 laipsnių orkaitę ir kepame apie 45-50 minučių.

Gaminame agurkų salotas:

1

Kol „kufta” kepa, pasigaminame gaivias agurkų salotas. Smulkiai supjaustome agurkus ir sumaišome su natūraliu jogurtu. Įdedame smulkinto česnako, pagardiname džiovintomis mėtomis, maltu kuminu ir druska. Į dubenėlį dedame keletą ledukų ir gerai išmaišome. Ledukai tiprdami paskystins ir atvėsins padažą.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Gaminau šeimynai pietums ir… Super! Labai skanu! Nedėjau tik paprikos(netoleruojam:() , ir dar uzbarščiau fermentinio sūrio 5min pabaigoje. Čia kai kotletai ir Shepherds pie pabosta, puiki alternatyva!

Rašyti komentarą