8241
Beatos virtuvė

Jautienos maltinukai su varške

(2)
Reikės:
  • 500 g maltos jautienos
  • 1 kiaušinis
  • 180 g varškės
  • Druskos
  • Juodųjų pipirų
  • 3 česnako skiltelės
  • Žiupsnis malto kumino
  • Žiupsnis maltos kalendros
  • Žiupsnis raudonėlių
  • Alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūnas
  • Čiobrelių, rozmarinų ir petražolių lapelių

Kokio skanumo šie kotletukai! Truputį Italijos įkvėpti ir tikrai ypatingi – juose slepiasi mūsų mėgstama varškė, kuri, iš pirmo žvilgsnio paprastus maltinukus paverčia minkštučiais, sultingais, švelniais…

  1. Aliejuje apkepame smulkiai supjaustytą svogūną ir česnako skilteles. Kol šie kepa, beriame po žiupsnį kalendros, kumino ir raudonėlių.
  2. Apkepusias daržoves sudedame į dubenį su mėsa. Ten pat sudedame varškę, beriame druską, juodųjų pipirų, mušame kiaušinį ir smulkiai supjaustytų prieskoninių žolelių. Viską gerai išmaišome, kad susijungtų.
  3. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo popieriumi ištiesiame skardą ir lengvai aliejumo suvilgytomis rankomis formuojame nedidelius, golfo kamuoliuko dydžio kukulius ir dedame į skardą.
  4. Kepame kukulius orkaitėje su vėjelio režimu apie 20-25 minutes.
  5. Iškepusius kukulius serviruojame su mėgstamomis daržovėmis ir bulvių koše.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (12 balsai, vidurkis: 3,92 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Iveta parašė:

    Tikrai labai labai gardus!

  2. Juliana parašė:

    Bet kaip skaniai atrodo… Būtinai gaminsiu, ačiū:)

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.