Spausdinti

Pietų Italijos įkvėptas patiekalas – jautienos kukuliai su daržovėmis ir švelniąja rikota. Tokia gera gausi skarda visai šeimai ir tikras hitas. Toks kukulių patiekalas puikiai tiks, kai norisi daugiau daržovių, lengvumo ir žydėjimo arba kai norime paslėpti daržoves patiekale, kad jį mielai valgytų ir dideli, ir mažesni…

Daržovių meniu nebus per daug. Visomis įmanomomis priemonėmis, slepiant ir atvirai, reikėtų kuo daugiau daržovių suvalgyti, kad lėkštėje būtų kuo platesnė įvairovė: nes daugiau vaivorykštės, daugiau spalvų, daugiau skirtingų ir reikalingų mikroelementų ir vitaminų.

Jautienos kukuliai su rikota daržovių padaže

6
komentarai
2
Porcijos
6 asm.
Gaminimo laikas
30 min.

Reikės:

2 morkų
1 pastarnoko
1 svogūno
2 paprikų
Pusės cukinijos
aliejaus
1 česnako skiltelės
500 ml daržovių sultinio
800 g pomidorų
Saujelės smulkintų bazilikų
2 šaukštų acto (raudonojo vyno arba obuolių)
druskos

Kukuliams:

Pusės cukinijos
1 paprikos
250 g rikotos
druskos, pipirų
2 šaukštų kietojo fermentinio sūrio
1 šaukšto pomidorų pastos
2 kiaušinių
900 g maltos jautienos
2 šaukštų avinžirnių ar kitų miltų

Patiekti:

smulkintų bazilikų
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

Pradedame nuo padažo:

1

Sutarkuojame morką ir pastarnoką, supjaustome svogūną ir visas šias daržoves patroškiname puode su šiek tiek aliejaus, kad suminkštėtų.

2

Į puodą dedame susmulkintas geltonąsias ir raudonąsias paprikas, supjaustytą pusę cukinijos. Leidžiame daržovėms pakepti ir karamelizuotis. Tuomet užpilame daržovių sultiniu ir leidžiame pasitroškinti apie 10 min.

3

Kai daržovės suminkštėja, suberiame pjaustytus pomidorus. Leidžiame toliau troškintis, bet nepertroškiname – užteks dar 10 min.

Reklama
41011
4

Sutriname padažą ir pareguliuojame skonį: beriame smulkintų bazilikų, druskos ir acto.

Gaminame kukulius:

1

Pusę cukinijos labai smulkiai sutarkuojame. Kad vandens būtų mažiau, dedame cukinijos tarkius į sietelį, užberiam druskos, leidžiam pabūti. Paminkome, nugręžiame vandenį.

2

Smulkiai sutarkuojame paprikas. paprikų tarkius, nugręžtus cukinijų tarkius maišome su mėsa, 2/3 rikotos, beriame prieskonius, kietąjį sūrį, pomidorų pastą ir įmušame du kiaušinius. Įdedame du šaukštus avinžirnių miltų. Gerai išmaišome.

3

Rankomis suformuojame kukuliukus ir pakepame su alyvuogių aliejumi keptuvėje.

Reklama
41011
4

Į kepimo indą supilame padažą ir sutupdome kukuliukus. Tarpuose padėliojame likusią rikotą.

5

Kepame 10-15 min. 200 laipsnių orkaitėje, kad kukuliai baigtų troškintis.

6

Iškepusius apibarstome bazilikų lapeliais.

Ingredientai
Patarimas

 

Šitą patiekalą galite valgyti su kuo tik norite. Su grikiais, makaronais, ryžiais, bolivinėmis balandomis ar saldžiosiomis bulvėmis, salotomis.

 

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Išbandžiau, ir vyras ir mano mažasis vyrutis 3 metukų valgė nesustodami. Mano vaikas labai išrankus, tai čia buvo didelis hitas. Labai, labai skanus patiekalas. Ačiū Beata už nuostabų receptą, dar ne karta gaminsiu 🙂

  2. Sveiki beata, visi man jusu receptai labai pasiske iskyrus si 🙁 gavosi daugiau sriuba negu patiekalas is orkaites. Tikrai rekomenduociau mazinti vandens kieki padazui ir naudoti papildomai miltu arba maziau darzoviu kukiliams nes jie gaunasi skysti.

Rašyti komentarą