Spausdinti

Savaitgalis be naminio deserto – ne savaitgalis! Uogų pyragas su riešutinių trupinių kepure laukia jūsų laidoje, šiam receptui labai labai tinka ir rabarbarai, o jo gerumas dar ir tas, kad į jį gali keliauti visos šaldiklyje užsilkusios uogos, kurių dar nesunaudojote ir nežinote kur dėti. Ir pažadu – pasigaminsite šį pyragą vos per 15 min., ilgiau reiks palaukti tik kol iškeps.

 

 

Įvairių uogų pyragas su riešutiniais trupiniais

0
komentarai
7
Porcijos
6 asm.
Kepimo, virimo laikas
50 min.

Pyrago biskvitui:

50 g avižinių dribsnių
50 g migdolų
200 g sviesto
170 g cukraus
4 kiaušinių
Pusė šaukštelio vanilės pastos
Druskos
150 g viso grūdo kvietinių miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
800 g uogų

Trupiniams:

50 g migdolų
50 g avižinių dribsnių
50 g cukraus
50 g sviesto
50 g viso grūdo kvietinių miltų
Pusė šaukštelio malto kardamono
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Gaminame tešlą. Elektriniu kombainu ar kavamale sumalame avižinius dribsnius su riešutais iki rupių miltų. Plaktuvu išplakame minkštą kambario temperatūros sviestą su cukrumi iki purumo. Po vieną įmušame keturis kambario temperatūros kiaušinius ir toliau plakame, kol viskas susijungs. Dar į tešlą įdedame vanilės pastos, įberiame gerą žiupsnį druskos ir suberiame maltus riešutus su avižomis. Į kvietinius miltus įmaišome kepimo miltelius ir viską kartu suberiame į tešlą. Išmaišome, kol neliks sausų miltų kišenių ir trumpam atidedame į šalį.

2

Gaminame trupinius. Elektriniu kombainu ar kavamale sumalame avižinius dribsnius su riešutais iki rupių trupinių. Juos sumaišome su miltais, cukrumi, žiupsniu druskos ir trupučiu kardamono. Sausuosius ingredientus sumaigome pirštais su sviestu, kad šis tolygiai pasiskirstytų ir pasidarytų kibūs trupiniai.

3

Uogas beriame į pyrago tešlą ir labai lengvai ir švelniai keliskart permaišome silikonine mentele, kad uogos kuo tolygiau pasiskirstytų, bet nesusitraiškytų. Pilame tešlą į kepimo popieriumi ištiestą 25 cm skersmens kepimo formą. Viršų apibarstome trupiniais ir šauname kepti į iki 180 laipsnių orkaitę apie 45-50 minučių. Kepdami vis prižiūrime, kad nesudegtų.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Sveiki,

    Noriu pasiteirauti, ar vietoj viso grūdo kvietinių miltų tiktų speltos miltai (balti) ir ar proporcijos tos pačios liktų?

  2. Jau žiūrint jūsų laidą rinkosi seilės dėl šio pyrago, būtinai noriu išbandyti. Kilo vienas klausimas. Naudosiu šaldytas uogų atsargas. Ar jas reikia atšildyti, ar galima dėti tiesiai iš kameros?

Rašyti komentarą