8241
Beatos virtuvė

Bolivinių balandų salotos su paprikom, figom, serano traškučiais ir tahini padažu

(4)

Oi, šį patiekalą galima dar pavadinti taip: „Galėčiau valgyt kiekvieną dieną“. Jį eilinį sykį pagaminau iš to, kas buvo šaldytuve. Tiesa, įvairiaspalvę kinvą, naudoju tik sau, nes vieną kartą, kai margos pridėjau į vaikų kukulius, jie nelabai norėjo jų valgyti.

Reikės:
  • įvairiaspalvių bolivinių balandų (kinvos)
  • 1 paprikos
  • skiltelės česnako
  • žiupsnelio džiovintos aitriosios paprikos
  • 2 šaukštų balzaminio acto
  • žiupsnelio džiovinto raudonėlio
  • serano kumpio
  • mėgstamų salotų lapų
  • figų
  • Tahini padažui:
  • šaukštelio tahini pastos
  • pusės citrinos sulčių
  • 4 šaukštų natūralaus jogurto
  • 2-3 šaukštų karšto vandens
  • druskos

Oi, šį patiekalą galima dar pavadinti taip: „Galėčiau valgyt kiekvieną dieną“. Jį eilinį sykį pagaminau iš to, kas buvo šaldytuve. Tiesa, įvairiaspalvę kinvą, naudoju tik sau, nes vieną kartą, kai margos pridėjau į vaikų kukulius, jie nelabai norėjo jų valgyti, tad jiems nuo šiol dedu baltą paprastą, o pati naudoju margą, va štai tokią.

Visas procesas vyksta taip: kol bolivinės balandos verda, keptuvėje troškinasi/kepa paprikos, o orkaitėje skrunda traškučiai. Bet apie viską iš eilės.

Gaminame:

  1. Kinvą užpilame vandeniu, pasūdome ir verdame. Išverda per maždaug 10 minučių, kai atsiskiria aureolės.
  2. Papriką supjaustome riekelėmis ir kepiname lengvai keptuvėje, ten pat dedame skiltelę česnako ir žiupsnelį aitriosios džiovintos paprikos. Prieš baigdami kepti įpilame 2 šaukštus balzaminio acto bei žiupsnelį džiovinto raudonėlio. Paprikos turėtų būti tokios ne visiškai minkštos.
  3. Serano traškučiai gaminami taip: ant folijos arba kepimo popieriaus ištiesiame serano kumpį – tokį, kurį nusiperkame jau supjaustytą ir supakuotą. Ploną labai. Šauname į karštą 200 ˚C orkaitę ir jis iškepa-išdžiūva… tik neperkaitinkite, nes anglys pasidarys. Sakyčiau, 7 minučių užtenka, ištraukus iš orkaitės traškučiai būna dar minkšti, bet vėsdami sukietėja.
  4. Gaminame tahini padažą:  dedame tahini pastą į dubenį, ten pat pilame citrinos sultis ir tada karštą vandenį, išmaišome – pasidaro tokia skysta košelė. Tada supilame jogurtą ir druską, viskas. Tiesa, nepasiduokite, jei kartais sunku būtų maišyti ir tahini sušoktų į gumulėlius, tik intensyviau pamaišykite ar karšto vandens įpilkite daugiau.
  5. Išvirusias bolivines balandas sumaišom su paprikos keptuvės turiniu. Dedam jas ant lėkštės, šalia salotų lapelius, vieną pusiau perpjautą figą ir traškučius. Galite ir be jų apsieiti, aišku… Vakarienė nuostabioji.

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Komentarai
  1. Jurga parašė:

    kur galima gauti tos tahini pastos?:-)

  2. Giedre parašė:

    Norejau paklausti Beatos, ar tahini pasta, tai sezamu sviestas? Aciu x

  3. Inga parašė:

    Ar galima sitas balandas pakeisti kokiom tai kitom kruopom? I ka ju skonis panasus, arciausiai kuriu kruopu?

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:
26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.