8241
Beatos virtuvė

Ispaniški kroketai su marinuotomis paprikomis

(0)
Reikės:
  • 50 g sviesto
  • 1 svogūno
  • 100 g vytinto plonai pjaustyto kumpio
  • 100 g rūkytos šoninės
  • 800 ml pieno
  • 60 g miltų
  • ¼ šaukštelio šviežiai tarkuoto muskato
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • 50 g marinuotų švelnių Lombardijos paprikų SPILVA
  • 50 g marinuotų uoginių paprikų SPILVA
  • 50 g fermentinio sūrio
  • 2 kiaušinių
  • 100 g džiūvėsėlių
  • 100 g miltų apvolioti
  • 1 l aliejaus virti
  • Majonezo padažui:
  • 3 kupinų šaukštų majonezo
  • 3 šaukštų kefyro arba jogurto
  • didelės saujos petražolių arba krapų
  • 1 skiltelės česnako
  • citrinų sulčių
  • 3 šaukštų marinuotų uoginių paprikų SPILVA

Nusipirkti šaldytų pusgaminių ir juos paruošti gali kone kiekvienas, bet tik paragavus šviežiai pagamintų, galima suprasti, koks tai gardumynas. Tad jei šiemet nutarėte svečiams ištaisyti ypatingą kalėdinį vakarėlį, šis užkandis su paprikomis SPILVA būtinai turi atsidurti ant jūsų stalo. Šių kroketų tiesiog neįmanoma atsivalgyti – jie pagaminti su mėsa, sūriu ir marinuotomis paprikomis SPILVA. Pastarųjų aitrumas ir traški rūgštelė meistriškai subalansuoja švelnaus skonio įdarą.

Storadugniame puode išlydome sviestą ir jame pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną ir šoninę. Kepame vis pamaišydami, kol svogūnai taps minkšti, bet dar neapskrudę. Mažais gabalėliais supjaustome vytintą kumpį, dedame į puodą ir išmaišome. Beriame miltus ir maišydami pakepame kelias minutes, kol taps švelniai auksinės spalvos.
Į puodą palengva pilame pieną ir vis maišome, kad nesusidarytų gumulėlių. Leidžiame viskam užvirti, tada sumažiname kaitrą iki silpnos ir vis maišydami šluotele verdame apie 20–30 minučių, kol nugaruos didelė dalis skysčio ir bešamelis taps toks tirštas, kad šaukštu perbraukus matysis „takelis”. Pačioje pabaigoje įtarkuojame sūrį, truputį muskato riešuto, beriame druską, gardiname juodaisiais pipirais, sudedame smulkintas nusausintas marinuotas paprikas SPILVA. Viską išmaišome ir paragaujame, ar nieko netrūksta.
Masę supilame į maistine plėvele išklotą negilų indelį ar kepimo formą. Viršų uždengiame maistine plėvele taip, kad priglustų prie masės paviršiaus, ir visiškai atvėsiname. Tada perkeliame į šaldytuvą galutinai sutvirtėti bent 4 valandoms.
Ant pamiltuoto paviršiaus išverčiame sutvirtėjusią kroketų masę. Jos viršų lengvai pamiltuojame ir peiliu padalijame į 30–40 g porcijas. Pasiruošiame 3 gilesnes lėkštes: į pirmąją beriame miltus, antrojoje išplakame kiaušinius, o į trečią suberiame džiūvėsėlius.
Nedideliame puode įkaitiname aliejų. Miltuotomis rankomis formuojame norimos formos kroketus – apvalius ar pailgus. Kiekvieną jų kruopščiai apvoliojame miltuose. Tada dedame į kiaušinių plakinį, tolygiai padengiame. Galiausiai dedame į džiūvėsėlius, rankomis švelniai paspaudžiame, kad kuo tvirčiau ir tolygiau pasidengtų. Kroketus aliejuje verdame trumpai, apie 1–2 minutes, tik svarbu, kad puode nebūtų jų per daug – geriausia 4–5 vienu metu. Išvirusius kroketus trumpam perkeliame ant grotelių ar popierinio rankšluosčio.
Gaminame padažą. Maistiniu smulkintuvu sutriname visus padažo produktus. Padažą patiekiame su dar karštais kroketais.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 2,75 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_kosmetika.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.