8241
Beatos virtuvė

Indrės ažūriniai lietiniai

(6)
Reikės:
  • Miltų
  • Kiaušinio
  • Pieno
  • Druskos
  • Prieskoninių žolelių
  • Įdarui:
  • Rikotos
  • Įvairių daržovių

Šiandien pristatau jums ką tik portale www.musumazyliai.lt pasibaigusio receptų konkurso nugalėtojas ir labiausiai man patikusius receptus. Išrinkau jų net porą. Šis Indrės receptas man paliko įspūdį savo išradingumu.  Ar žinojote, kad ir paprastas lietinis gali atrodyti kaip kokia nėriniuota staltiesėlė?! Labai labai įdomiai sugalvota, aš tokio dalyko dar nesu aptikusi niekur…  Graži (pačios recepto autorės padaryta) nuotrauka,  o ir įdarų įvairovė…  Žodžiu, tikra sensacija blynų pasaulyje! Esu tikra – bus ne tik gražu, bet ir skanu.

Žodis recepto autorei – Indrei Stepankevičienei…

Padarau skystą tešlą lietiniams (pieną šiek tiek skiedžiu vandeniu, mušu kiaušinį, beriu žiupsnelį druskos, kartais įberiu šviežių ar džiovintų kuo smulkesnių prieskoninių žolelių: krapų, džiovintų porų ir t.t., ir būtinai šiek tiek alyvuogių aliejaus).

Blynų tešlą pilu į konditerinį maišelį su pačiu ploniausiu antgaliu (kol nelieju į keptuvę, įstatau užlenktu galu į dubenį, kad neišbėgtų). Į be riebalų įkaitintą keptuvę (vaikui kepu keramika dengtoje keptuvėje) pilu tešlą raizgydama kaip tą dieną šauna į galvą. Taip iškepu blynelius, o įdarui dažniausiai naudoju smulkiai pjaustytas troškintas daržoves su prieskoniais (pagal nuotaiką ir šaldytuvo turinį: šparagines pupeles, žirnelius, kukurūzus, visada morkytę, dedu ir brokolį, ir kalafiorą, kartais minimaliai „dėl spalvos“ paprikų, poro ir t.t.). Geresniam sukibimui įmaišau šiek tiek naminės rikotos (šaldytu-atšildytu kefyru). Jei tai pagrindinis dienos valgis – su daržovėmis įvynioju ir troškintos minkštos mėsytės – triušienos arba kalakutienos krūtinėlės. Jei įdaras gaunasi sausesnis, papildomai padarau padažo iš tos pačios rikotos, natūralaus jogurto, prieskonių. Retkarčiais užtarkuoju šiek tiek fermentinio sūrio.

Žodžiu, vieno atidirbto recepto neturiu – visada darau viską parankinėmis priemonėmis ir produktais  Nežinau, ar dera su lietiniais visi šie produktai, bet vaikui patinka, o ir mano skoniui niekas labai „nesipjauna“.

Negalėjau atsispirti pagundai ir neišrinkti dar vienos nugalėtojos- būtinai paskaitykite ir apie Žvirblių plovą.

 

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (6)
Komentarai
  1. Zwimba parašė:

    Atrodo įspūdingai. O svarbiausia kad įdarą kiekvienas gali pasigaminti pagal save.

  2. indrė parašė:

    Taip, tik jei dėti grybus, tai vaizdas prastesnis būna – tamsesni gaunasi apkepus.

  3. Ginta parašė:

    Kodėl nesurašytos proporcijos kiek ko dėti į tešlą?

  4. Daina parašė:

    Keista kad anksciau jums neteko matyti, nes tai populiarus azijos salyse vadinami JALA blynais . Tik tai jie juos valgo daugiausia vienus susuke ir mirkydami i ivairius mirkalus. net specialu iranki kepimui turi. As juos kepu jau kokius 10 metu tai tikrai :). Bet tik nevargstu su tuo maiseliu :). Paprastesnis budas yra nusiperkate pigiausia ketcupo plastikini buteli, turini ispylate, o ten ipalate tesla ir patogiai be vargo ant keptuves raizgote grazius rastus. Beje azijoje net seimininke nusprendzia kokia kaip ji moka israizgyti grazu rasta, jau tokiu neriniu teko prisiziureti :))

  5. sandra parašė:

    o man įdomu, kaip tą įdarą eina suvynioti ir viskas neišbyra ? ar jau įdėjus įdaro nebekepam ?

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.