Spausdinti

Greitas ir gardus patiekalas su tuo paprastais ingridientais.

Indonezietiški kepti ryžiai su krevetėm – Nasi Goreng

0
komentarai
5
Porcijos
4 asm.

Reikės:

300 g virtų ir šaltu vandeniu nupiltų laukinių ir baltųjų ryžių mišinio (gali būti basmati)
2 česnako skiltelių
2 nedidelių agurkų
300 g lukštentų krevečių
čili pipiro
skrudintų sezamų aliejaus kepimui
ryšulėlio laiškinių svogūnų
šakelės kalendros žolės
1 kiaušinio
2 šaukštų sojų padažo
1 šaukšto kečap manis padažo (salžiojo sojų padažo)
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Išsiverdame ir šaltu vandeniu nupilame ryžius.

2

Nulupame ir smulkiais kubeliais supjaustome agurkus.

3

Nulupame ir susmulkiname česnaką. Smulkiai supjaustome čili pipirą.

4

Šaldytas ir lukštentas krevetes perliejame verdančiu vandeniu.

5

Keptuvėje įkaitintame skrudintų sezamų aliejuje pakepiname susmulkintą česnaką, beriame smulkintą čili pipirą be sėklyčių ir sukapotus laiškinius svogūnus.

6

Kiaušinį lengvai paplakame šakute dubenėlyje. Į kiaušinio plakinį šliūkštelime porą lašų skrudintų sezamų aliejaus ir šaukštą sojų padažo.

7

Kiaušinio plakinį pilame į keptuvę, verčiame krevetes, ryžius ir viską maišydami pakepiname.

8

Pabaigoje lygiomis dalimis, po šaukštą, sumaišome sojų padažą ir kečap manis padažą, supilame į keptuvę ir viską išmaišome.

9

Serviruojame lėkštėje, šalia pabarstome agurkų kubelius ir smulkinta kalendros žole.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą