8241
Beatos virtuvė

Imbierinis moliūgų keksas su vaniliniu kremu

(0)
Reikės:
  • Pyragui:
  • 250 g moliūgo
  • 3 kiaušinių
  • 150 g nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 150 g sviesto
  • Nykščio dydžio šviežios imbiero šaknies
  • 200 g miltų
  • 2 šaukštelių Dr. Oetker kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio cinamono
  • 1 šaukštelio malto imbiero
  • 100 g kepintų riešutų (tinka graikiniai, lazdynų riešutai, migdolai)
  • 70 g cukruoto imbiero
  • Druskos
  • Kremui:
  • 200 g kreminio sūrio
  • 300 ml plakamosios grietinėlės
  • 1 šaukštelio Dr. Oetker vanilės pastos
  • 1-2 šaukštų cukraus miltelių
  • Cukruoto imbiero, graikinių riešutų papuošti

Jei jūsų virtuvėje liūdi koks prapjautas dinozauro dydžio moliūgo kampas, kuris niekaip nebeįtilpo į sriubą ar troškinį, tai nieko nelaukit ir imkitės šio recepto dabar pat! Visas rudens gėris, grožis ir šiluma yra štai čia, šiame drėgname ir aromatingame moliūgų pyrage. O pasipuošęs puria vaniline kreminio sūrio kepure jis gali pretenduoti ir į rudeninį tortą.

Pagaminsit tikrai greitai ir nesudėtingai, svarbiausia nepagailėkite kepimo miltelių, nes tokiems daržovingiems kepiniams reikia daugiau jėgos juos išpurenti, aš naudojau daug kartų patikrintus DR.OETKER kepimo miltelius. Labai labai gerai čia suskamba cukruoto imbiero gabaliukai (būna pirkti prie džiovintų vaisių), bet jei neturit, galit ir nedėti. Kreminio sūrio kepurė pagaminama irgi paprastai ir atliekam šį veiksmą visai prieš pat valgymą.

  1. Burokine tarka sutarkuojame moliūgą ir trumpam atidedame į šoną.
  2. Pasigaminame rudąjį (karamelizuotą) sviestą. Dedame jį į nedidelį prikaistuvį ir kaitiname ant vidutinės kaitros vis pamaišydami, kol pirmiausia ištirps, o po to ims putoti ir karamelizuotis. Kai matysis, kad sviestas ima keisti spalvą (darosi auksinės, švelniai rusvos spalvos), nuimame puodą nuo kaitros. Jei tingite atlikti šį veiksmą – viskas gerai, pyragas puikiai pavyks ir su išlydytu nekaramelizuotu sviestu.
  3. Išplakame kiaušinius su cukrumi, kol cukraus kristalai ištirps. Pamažu supilame sviestą vis beplakdami. Sudedame tarkuotą moliūgą ir gerai išmaišome. Smulkia tarka įtarkuojame imbierą, beriame miltus, Dr. Oetker kepimo miltelius, visus prieskonius, druską ir darkart gerai išmaišome, kol neliks sausų miltų kišenių. Galiausiai įmaišome smulkinus kepintus riešutus bei cukruotus imbierus.
  4. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Pailgą kepimo formą ištiesiame popieriumi ir supilame pyrago tešlą. Kepame apie 45-50 minučių. Iškepimą patikriname mediniu pagaliuku. Iškepusį paliekame pilnai atvėsti.
  5. Kol pyragas vėsta, gaminame kremą. Elektriniu plaktuvu išplakame kreminį sūrį su cukraus milteliais ir Dr. Oetker vanilės pasta. Supilame greitinėlę ir dar paplakame, kol kremas taps purus.
  6. Ant atvėsusio pyrago krauname dosnų kiekį paruošto kremo, puošiame cukruotais imbierais ir graikiniais riešutais.

#reklama #Dr.Oetker

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 1,33 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (0)

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.