Spausdinti

Jei dar neragavote įdarytų cukinijų žiedų, dabar puikiausias laikas pasiryžti ir pagaliau išbandyti šį patiekalą. Lengvutę traškią tešlą užmaišysite akimirksniu, o jei skinsite tik „vyriškus“ cukinijų žiedus („moteriški“ žiedai turi vaisiaus užuomazgą ir žiedelį, „vyriški“ tik žiedelį), net cukinijų derliui nepakenksite! Išvirę žiedus ilgai nedelskite ir skanaukite juos dar karštus.

 

 

Įdaryti cukinijų žiedai

0
komentarai
0
Porcijos
6 asm.

Reikės:

1 l aliejaus kepti
cukinijų žiedų
3–4 šaukštų miltų
stambių jūros druskos kristalų

Įdarui reikės:

250 g rikotos
40 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio
1 citrinos
1 skiltelės česnako
saujelės mėtų lapelių
druskos
juodųjų pipirų

Tešlai reikės:

200–300 ml šviesiojo alaus arba gazuoto vandens
20 g kukurūzų krakmolo
100 g miltų
druskos
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Pirmiausia atsargiai nuplauname cukinijų žiedus ir juos kruopščiai nusausiname. Žirklėmis įkerpame kiekvieną žiedą ir iš vidurio išimame kuokelius ir piesteles, patrumpiname žiedų kotelius.

2

Dubenėlyje sumaišome rikotą su kietuoju sūriu, smulkintais mėtų lapeliais. Smulkia tarka į įdarą įtarkuojame citrinos žievelę, česnako skiltelę, įspaudžiame 1 šaukštą citrinos sulčių. Pagardiname druska, juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišome.

3

Į paruoštus cukinijų žiedus atsargiai arbatiniu šaukšteliu prikemšame sūrio mišinio. Žiedlapius užlipdome, kad įdaras nepabėgtų.

Reklama
41011
4

Įkaitiname aliejų. Jo puode turėtų būti apie 5–8 cm nuo dugno.

5

Užmaišome į lietinių blynų panašią tešlą: į miltus suberiame krakmolą ir druską, išmaišome. Po truputį pilame alų arbą gazuotą vandenį ir maišome tešlą, kol ji taps reikiamo skystumo.

6

Į atskirą lėkštelę įberiame 3–4 šaukštus miltų. Įdarytus cukinijų žiedus įmerkiame į paruoštą tešlą, pakeliame ir kelias sekundes leidžiame nuvarvėti jos pertekliui. Tada kiekvieno žiedo viršūnę lengvai pavoliojame miltuose, kad prakirpta žiedo vieta tikrai gerai užsiklijuotų ir įdaras nepasileistų. Dedame į įkaitintą aliejų ir verdame apie 3–4 minutes, kol taps tolygios auksinės spalvos. Kiaurasamčiu išgriebiame ir dedame į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę arba ant grotelių, kad nuvarvėtų riebalų perteklius. Dar karštus pabarstome kristaline jūros druska.

Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003

Rašyti komentarą