8241
Beatos virtuvė

Hoisin vištiena su morkų ir imbiero noodles

(9)

To hoisin padažo tikrai yra ir Lietuvoje. O štai Londone tai tikrai ne deficitas, man jis labai patinka. Saldus, sūrus ir prieskoningas.

Reikės:
  • Vištienai:
  • 4 nuo kaulo nuimtų vištos šlaunelių (niekas netrukdo ir krūtinėlę naudoti)
  • 4 skiltelių česnako
  • 2 šaukštų hoisin padažo
  • 1 šaukšto sojos padažo
  • Noodles (makaronams):
  • 2-3 lizdelių noodles
  • 2 morkų
  • 3 cm imbiero
  • 1 česnako skiltelės
  • 1 šaukšto sezamo aliejaus
  • 1–2 šaukštų sojos padažo
  • Saujelės kalendros

 

Kaip paruošti:
1. Nulupame, susmulkiname arba sutriname česnaką, sumaišome su 2 šaukštais hoisin padažo ir soja. Merkiame, ištepame vištą juo ir dedame į dubenį, jį paliekame kelioms valandoms arba per naktį šaldytuve.
2. Kepti reikia uždėjus groteles ant skardos, ant grotelių tupdome vištienos gabalus ir kepame  190 C orkaitėje apie 40 min.
3. Kol kepa vištiena, išverdame noodles, paprastai jie verda apie 5 minutes. Tada merkiame juos į šaltą  vandenį.
4. Morkas nuplauname, nuskutame ir supjaustome arba sutarkuojame šiaudeliais.
5. Imbierą nulupame ir sutarkuojame.
6. Į keptuvę pilame šaukštą sezamų aliejaus, kai jis pradeda truputi kaisti, metame morkas, česnaką ir imbierą. Maišydami pakepame morkas apie 2-3 minutes. Tada pilame sojos padažo ir dedame noodles, noodles tik sušildome ir apvoliojame kartu su morkomis bei visa likusia mase.
7. Dedame noodles į  lėkštę, ant jų – vištelės gabalą, apibarstome smulkinta kalenda ir jūs – Wok čempionas be jokio Wok…

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 5.00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (9)
Komentarai
  1. Jūratė parašė:

    Mmmm, labai mėgstu Hoisin padažą. Reiks būtinai kada išmėginti šį receptą. 🙂

  2. evaldas parašė:

    na reiks ir man pabandyti pagaminti 🙂

  3. super parašė:

    labai skanu,ir gan greit paruosiama,aciu labai uz si superini receptuka:)

  4. Laura parašė:

    virtuvėj esu visiška naujokė,,, bet kaip man skaniai gavosi 🙂 super receptas ir visai nesunku 🙂

  5. Ugne parašė:

    O kokie noodles naudojami, kuriuos galima rasti musu parduotuvese? Nes ju yra daug rusiu maciau 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      juos tieisog reikia išvirti ir viskas, kai kuriuos pamirkyti, jei perkate LT tai tikrai parašyta bus ant pokelio, mano tik aptarimas butu virti trumpiau, tai yra nepervirti…kai kurie tiesiog mirkomi, taip ir naudojami 🙂

  6. Asta parašė:

    Viskas super isskyrus tai, kad Hoisin’a reikia suvartoti per 3 dienas. Tai arba ismeti arba 3 dienas valgai vien Hoisin 😉 Vargas su tokiais priedais, o su tokiais isskirtiniais dazniausiai taip ir yra 🙁

  7. Eglė parašė:

    O kažin jei tokį variantą pabandžius kepant vištieną paprastoje keptuvėje…? Orkaitės neturiu:D

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.