8241
Beatos virtuvė

Havajietiškas „Huli Huli” viščiukas

(2)
Reikės:
  • 1,5 kg viščiuko
  • 1 ananaso
  • 2 šaukštų sviesto
  • svogūnų laiškų pabarstyti
  • Marinatui:
  • 150 g pomidorų padažo
  • 190 g nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 180 ml šviesaus sojų padažo
  • 360 ml ananasų sulčių
  • 90 ml mirino arba ryžių acto su šaukšteliu cukraus
  • 60 g česnako
  • 60 g imbiero šaknies
  • 2 šaukštelių aitriųjų paprikų padažo
  • šaukšto skrudintų sezamų aliejaus

Žinoma, kad visi mėgsta keptą viščiuką, jis skanus ir su kmynais, ir su česnakais, ir su sodo žolelėmis. O štai čia dar vienas nerealus receptas, kurį mano laidoje pagamino gaspadorius Dainius iš Kauno. Ir pagamino jį ne kažkaip įprastai, o HAVAJIETIŠKAI! Be proto skanus patiekalas, patiks ir mažiesiems valgytojams, ir naujoviškų skonių ieškotojams.

1. Ruošiame marinatą viščiukui. Elektriniu trintuvu sutriname česnakų skilteles, imbiero šaknį iki rupios tyrės konsistencijos. Gautą košelę dedame į didesnį dubenį. Ten supilame visus likusius marinato ingredientus ir gerai išmaišome, kol cukrus ištrips. Pusę marinato nupilame į nedidelį puodą ir trumpam atidedame į šoną.
2. Viščiuką perpjauname pusiau per krūtinės kaulą ir išverčiame kaip knygą. Taip išskleistas viščiukas geriau išsimarinuos ir po to kur kas greičiau iškeps. Mėsą subadome peilio galiuku ir panardiname į marinatą. Dubenį uždengiame maistine plėvele ir dedame marimuotis į šaldytuvą parai. Jei jūsų viščiukas didesnis, jis gali marinuotis ir pusantros paros ar net visas dvi.
3. Išmarinuotą mėsą labai gerai nusausiname popieriniu rankšlusotėliu, kad kepdama orkaitėje ji nesviltų. Dedame mėsą krūtinėle į apačią ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (180 laipsnių, jei naudojate vėjelio režimą) 15 minuičų. Po šio laiko viščiuką apverčiame krūtinėle į viršų ir kepame dar 15 minuičų.
4. Gaminame glazūrą. Prikaistuvį su puse pasigaminto marinato statome ant ugnies ir vis maišydami verdame apie 20-30 minučių, kol nugaruos didelė dalis skysčio ir gausime glazūrą, konsistencija primenančią pomidorų padažą.
5. Kai viščiukas apkepa 15 minučių ant antros pusės, mėsą išimame iš orkaitės, ir pirmąkart glazūruojame – dosniai aptepame pasigamintu padažu ir kepame 10 minučių. Šiam laikui praėjus darkart viską pakartojame ir kepame dar 10 minučių.
6. Kol viščiukas orkaitėje, nulupame ir supjaustome ananasą riekelėmis. Mažu peiliuku galima išimti „akeles“, mat šios ir suteikia ananasui tą aštumą, nuo kurio pavalgius graužia lūpų kampučius. Grilinėje ar paprastoje keptuvėje ištirpiname truputį sviesto ir trumpai apkepame ananaso riekeles, kol dailiai apskrus. Iškepusį viščiuką serviruojame su keptais ananasais, pagardiname smulkintias svogūnų laiškais, šalia patiekiame padažo, kurį naudojome glazūravimui.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 2,17 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Aurelija parašė:

    Išbandyta Buvo visiems labai labai skanu. Gaminsim dar ne kartą!

  2. Saule parašė:

    Gaminom. Labai patiko. Mėsa labai sultinga, o glazūra labai skani.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.