8241
Beatos virtuvė

Griliažiniai sausainiai stiklainyje

(36)

Originali, jauki ir graži dovana. Į 1 litro stiklainį tilps ingredientai porai skardų sausainių.

Reikės:
  • 8 griliažinių saldainių
  • 250 g miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 250 g rudojo cukraus
  • 100 g tarkuoto juodojo šokolado
  • Sausainiams iškepti reikės:
  • 150 g kambario temperatūros sviesto
  • 1 kiaušinio

Tokiu kiekiu užpildysite 1 litro stiklainį.

  1. Pasiruošiame švarų, sausą stiklainį.
  2. Miltus dubenėlyje sumaišome su kepimo milteliais ir druska, pasveriame cukrų ir juodąjį šokoladą.
  3. Tada šaukštu stiklainyje sluoksniuojame produktus: miltai, rudasis cukrus, šokoladas, miltai, rudasis cukrus, šokoladas – turėtų išeiti trys visų sluoksnių pakartojimai. Niekas liniuote nematuos, tad galite kūrybiškai ir su pasimėgavimu kloti sluoksnius, kaip jums gražu.
  4. Sudėjus šiuos produktus, 1 l stiklainis užsipildys kone iki viršaus. Paspaudžiame šaukštu, kad išeitų oras ir  kuo glaudžiau viskas susispaustų.
  5.  Griliažinius sausainius sutraiškome – aš sudedu juos į maistui tinkamą maišelį ir pamušu mėsos muštuku. Griliažinius trupinius supilame ant stiklainio viršaus ir uždarome stiklainį.

Iš taip pasiruošto mišinio kepame sausainius.

  1. Kambario temperatūros sviestą išsukame su kiaušiniu ir suberiame visą stiklainyje paruoštą mišinį. Išmaišome, tešlą, formuojame graikinio dydžio rutuliukus ir dedame juos į popieriumi išklotą skardą.
  2. Kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 15 min.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 3,33 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (36)
Komentarai
  1. Valdone parašė:

    O kokios talpos šie stiklainėliai?

  2. Ieva parašė:

    SUPER!!!!!
    Jau ruošiu dovaną, ačiū Beatėlei 🙂

  3. Jaunoji kepeja parašė:

    Super idėja!!! pati draugei dovanosiu griliažinių sausainių mišinį, tik gal galit pasiūlit ką dar įdėt ar ko nors daugiau idėt jeigu mano stiklainiukas yra 1,1l nes kažkaip manau kad bus tuščia????

  4. Jurga ir Greta parašė:

    Sausiniai nuostabus! Isbandeme iskarto po laidos! Aciu, Beatai! :))

  5. Greta parašė:

    Sausiniai nuostabus! Isbandeme iskarto po laidos! Pavaisinau klaes drauges, sake-skaniausi kada nors valgyti sausainiai. Aciu, Beata! :))

  6. Urtė parašė:

    Sveiki, gal kvailas klausimas, bet ar veliau lengvai iš stiklainio išsiima sausainiai? Kaip juos valgyti? 😀

    • chachacha parašė:

      :)))))))))))))))) sausainiai stiklainyje patys nepasigamina 🙂 si misini reikia isimti i dubeni, su sviestu ir kiausiniu (kaip parasyta recepte) ir juos dar netgi ISKEPTI:) O tuomet valgyti kaip tik patinka… su rankom, su burna, su draugais 🙂 SKANAUS 😉

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Urte juos reikia paruošti, prie stiklainio prikabinti recepto, ir žmonėms, kuriuos padovanosite dar reikės juos pasigaminti

  7. Jaunoji kepeja parašė:

    labai prasau padekit ka det ar ko nors daugiau det kad nebutu tuscias 1,1l talpos stiklainis ar nieko nedet….

  8. kristina parašė:

    Nusprendziau pabandyt iskepti pries dovanodama. Issileido, vaizdelis kaip blynai.. Taip pat labai riebus.. Indelyje misinys atrodo super graziai tikiuosi kam padovanosiu iseis geresni. Asmeniskai pati daugiau tokiu nekepciau.

    • Deimante parašė:

      Salti ne tokie riebus 🙂 ka tik iskepe tai rieboki 😉 bet manau galima maziau tada deti kokio sviesto ar cukraus 🙂

  9. kornelija parašė:

    dabar susimasciau. tikiuosi tai tik smulkmena, ir mazyte klaidele.. zodziu uzkonservavau as tokiu stiklaineliu lauktuvems kaledinems, bet darydamasi etiketes skaitau: produktu sarase saldainiai, gamyboje, sausainiai griliaziniai… ale kaip is tikro? tikiuosi saldainiai. as pridejau saldainiu. tikiuosi tai tik klaidele… nes va mergina viena raso, issileido sausainiai.. faktas, kad tysta sokoladas silumoj :)…

  10. Kristina parašė:

    dovanojau šiuos sausainius stiklainyje savo sesei kalėdų proga. informavo, kad iškepė ne graikinio dydžio rutuliukus, o blynukus. galvojau, kad nemoka. daviau sau iššūkį iškepti. teko tyliai sesers atsiprašyti, kad išvadinau nemokša, nes iškepiau ir aš blynukus. kame bėda? 🙂

  11. Deimante parašė:

    Gavome tokia dovana per Kaledas 🙂 Labai grazi dovana 🙂 net pasistateme i lentyna ir grozejomes kaip dekoracija 😉 Bandysim sian kepti 😉 tikiuos bus skanu :))

  12. Deimante parašė:

    Kepem vakar 🙂 visai skanu 🙂 vakar karstus valgem, sian saltus 🙂 bet ir taip ir taip visai skanu 🙂 Manau gera ideja, kai planuoja aplankyti nemazai sveciu, tai galima kepti siuos sausainius. Jie nera labai isvaizdus, bet gaunasi nemazas kiekis ir pakankamai sotus 🙂

  13. Neli parašė:

    Sveiki,
    Planuoju siuos sausainius stiklainyje gaminti Kaledu dovanoms. Tik misini pilsiu i 0.5l stiklainiukus. Sviesto rasysiu per pus maziau, bet va ar vienas kiausini nepagadins viso reikalo?Nesigaus kiausiniene? Suprantu, kad kiausinio tai nepadalinsiu per puse, bet gal tada is vis neverta daryt siu sausainuku?

  14. Viktorija parašė:

    Sveiki 🙂 o galbūt kas nors esate kūrę etiketes šiems sausainiams? Arba turite idėjų, kur ką nors panašaus rasti?:)

  15. Vilte parašė:

    Labas vakaras, o kepant stiklainius reikia uzdaryti ar palikti atvirus?

  16. Danguolė parašė:

    Gavau dovanų stiklainį. Labai geras skonis. Tik vienas bet…. cukraus labai labai per didelis kiekis. Dėčiau tikrai per pusę mažiau. Visą skonį gadino per didelis saldumas, toks jausmas, kad vieną cukrų valgėme. Visa kita liuks.

    • Beata Nicholson parašė:

      Geras atsiliepimas, bet turite suprasti vieną dalyką, kad cukrus yra labai svarbus tekstūrai sausainių, nes tada jie yra traškus ir tvirti, o kai bus mažiau cukraus tai bus trapesni, bet iš esmės pritariu, kad cukrus yra toks dalykas kurį reikia naudoti saikingai

  17. Edita parašė:

    ar nebus per skysta tesla jei is puses kiekio darysiu?

  18. Laura parašė:

    Ar nerafinuotas cukrus tinka vietoj rudojo?

  19. Ausra parašė:

    Sveiki, o kuo siulytumėt pakeisti griliazinius saldainius. Del alergijos riesutams netinka.

  20. Dovile parašė:

    Isbandem… Aisku gavos vientisas blynas, nes per arti sudejau 😀 Ir beproto saldus….

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.