Spausdinti

Tvirto ir ryškaus skonio grikių kruopos labai dera su sodriu ekologišku jautienos sultiniu „Maggi“. Jame išvirtos kruopos išlieka birios ir kupinos skonio, todėl yra skanios ir atšalusios.

Grikių košė su voveraitėmis ir rūkytu varškės sūriu

0
komentarai
2
Porcijos
6 asm.

Reikės:

200 g grikių
1 kubelio ekologiško jautienos sultinio „Maggi“ 
300–400 g voveraičių
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų sviesto
3 skiltelių česnako 
150 g rūkyto varškės sūrio
petražolių
druskos, juodųjų pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Grikius nuplauname, suberiame į puodą ir užpilame 500 ml vandens. Sutrupiname vieną ekologišką „Maggi“ jautienos sultinio kubelį ir verdame apie 15 minučių, kol visas sultinys susigers į kruopas.

2

Keptuvėje gerai įkaitiname sviestą ir aliejų. Sudedame nuvalytas ir nusausintas voveraites, apkepame nevartydami, kad šios gražiai paruduotų. Pabaigoje suberiame smulkintus česnakus, beriame žiupsnį druskos ir juodųjų pipirų, pamaišome ir dar kelias minutes viską pakepame.

3

Grikius gardiname keptomis voveraitėmis, beriame trupinto varškės sūrio ir kapotų petražolių.

Ingredientai
Alternatyva

Ekologiškuose „Maggi“ sultiniuose nėra daug druskos ir aštrumo, tad jie neužgožia kitų produktų skonio, tik suteikia jiems reikiamo gilumo. Gera naujiena ta, kad visos ekologiškų „Maggi“ sultinių pakuotės popierinės ir suyrančios!

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą