8241
Beatos virtuvė

Grikių košė su voveraitėmis ir rūkytu varškės sūriu

(0)

Jei tokį grikių dubenėlį dar paskaninsite keptomis voveraitėmis ir rūkytu varškės sūriu, greitai pelnysite skaniausios grikių košės virėjos titulą.

Reikės:
  • 200 g grikių
  • 1 kubelio ekologiško jautienos sultinio „Maggi“ 
  • 300–400 g voveraičių
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų sviesto
  • 3 skiltelių česnako 
  • 150 g rūkyto varškės sūrio
  • petražolių
  • druskos, juodųjų pipirų

Tvirto ir ryškaus skonio grikių kruopos labai dera su sodriu ekologišku jautienos sultiniu „Maggi“. Jame išvirtos kruopos išlieka birios ir kupinos skonio, todėl yra skanios ir atšalusios.

Gaminame:

1. Grikius nuplauname, suberiame į puodą ir užpilame 500 ml vandens. Sutrupiname vieną ekologišką „Maggi“ jautienos sultinio kubelį ir verdame apie 15 minučių, kol visas sultinys susigers į kruopas.

2. Keptuvėje gerai įkaitiname sviestą ir aliejų. Sudedame nuvalytas ir nusausintas voveraites, apkepame nevartydami, kad šios gražiai paruduotų. Pabaigoje suberiame smulkintus česnakus, beriame žiupsnį druskos ir juodųjų pipirų, pamaišome ir dar kelias minutes viską pakepame.

3. Grikius gardiname keptomis voveraitėmis, beriame trupinto varškės sūrio ir kapotų petražolių.

Ekologiškuose „Maggi“ sultiniuose nėra daug druskos ir aštrumo, tad jie neužgožia kitų produktų skonio, tik suteikia jiems reikiamo gilumo. Gera naujiena ta, kad visos ekologiškų „Maggi“ sultinių pakuotės popierinės ir suyrančios!

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_banner_maggi.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.