8241
Beatos virtuvė

Prancūziškas kišas quiche lorraine

(0)

Šio prancūziško pyrago receptą mums atskleidė Prancūzijoje gyvenanti Rūta Duval. Jos greitas quiche lorraine yra su šaldyta sviestine arba sluoksniuota tešla - labai palengvina gyvenimą.

Reikės:
  • sluoksniuotos arba sviestinės tešlos
  • 1 svogūno
  • 200 g fermentinio ar kietojo sūrio
  • 200 g rūkytos šoninės
  • 2 šaukštų grietinės
  • 3 kiaušinių

Žaviame Normandijos kaime Rūta su vyru Nicolasu augina tris vaikus, rūpinasi jųdviejų šeimos vietinių maisto produktų krautuvėle, dar siuva ir rašo tinklaraštį „Ir Prancūzijoje gyventi galima“.

Legendiniam prancūziškam pyragui arba quiche lorraine reikia sviestinės tešlos. Rūta ją perka gatavą, jau iškočiotą ir dažnuose prancūzų namuose jos yra nuolat, nes tokie pyragai lengvai paruošiami iš to, ko tuo metu yra šaldytuve. O kadangi išradingi prancūzai kiekvienam pyragui pagal skirtingą įdarą ar net formą turi atskirą pavadinimą, tik įsivaizduokite, kiek patiekalų galite pagaminti iš tos „budinčios“ tešlos!

Gaminame:

1. Smulkiai supjaustome svogūną ir šoninę.
2. Kepimo formoje išklojame tešlą, subadome šakute ir apie 10 min. kepame 180 °C orkaitėje. Kol pagrindas kepa, pakepiname šoninę ir svogūnus.

3. Ant iškepusio pagrindo paskleidžiame svogūnus, šoninę ir viską apibarstome tarkuotu sūriu.
4. Išplakame kiaušinius. Sukrečiame grietinę ir dar kurį laiką plakame. Galima įberti druskos ar mėgstamų prieskonių. Plakinį užpilame ant jau paruoštų produktų.
5. Kepame 180 °C orkaitėje 20–25 minutes. Tiekiame su salotų lapais ir mišraine.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (26 balsai, vidurkis: 3,65 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.