Spausdinti

Taukšt ir apkepas. Tereikia viską sumaišyti, turėti nuostabaus padažo „Daržo choras” ir voila. Jei šaldytas daržoves pamiršote išimti iš šaldiklio anksčiau, nieko tokio – pavyks ir su šaldytomis.

O „Daržo choras“ pagerins visus patiekalus, jei pajusite, kad jiems kažko trūksta. Labai pomidoriškas, su morkų, cukinijų, paprikų, porų, pastarnokų gabaliukais, su maloniu krapų ir petražolių akcentu. Sriuboms, troškiniams, apkepams ir balandėliams.

Greitas daržovių ir makaronų apkepas

0
komentarai
5
Porcijos
4 asm.
Gaminimo laikas
15 min.
Kepimo, virimo laikas
40 min.

Reikės:

280-300 g smulkių makaronų
400 g šaldytų daržovių mišinio (naudojau tex-mex)
4 šaukštų maskarponės ar rikotos (100 g)
½ stiklainio Beatos Virtuvė „Daržo choras“
apie 300 ml vandens
½ sultinio kubelio
50-60 g tarkuoto kietojo sūrio
2 šaukštų kanapių sėklų
2 šaukštų raudonųjų lęšių
druskos, pipirų
saujelės migdolų riekelių
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Įkaitiname orkaitę iki 180-190°C. Šiltame vandenyje ištirpiname pusę sultinio kubelio.

2

Dubenyje sumaišome mažus makaronus su atlaisdintomis daržovėmis, pomidorų padažu „Daržo choras”, vandeniu, rikota. Suberiame daugiau nei pusę tarkuoto sūrio, kanapių sėklas, lęšius, druską, pipirus ir išmaišome.

3

Kepimo formą patepame sviestu ar aliejumi, suverčiame makaronus su daržovėmis, pabarstome likusiu sūriu bei migdolų riekelėmis ir komandiruojame į orkaitę apie 40 minučių.

Reklama
41011
Ingredientai
Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Dėkoju už receptą! Tiesa, kokį padažą galima naudoti vietoj daržo? Jeigu gyveni užsienyje? Kažką panašaus į ratatouille?

  2. Mano šeimai nepatiko, valgiau viena. Nors vaikai ir mėgsta makaronus, jiems gal daryčiau tik su grietinėlės padažu, be pomidorų choro padažo

  3. Laba diena,

    O Daržo Chorą geriau troškinti/pašildyti, ar galima ir šaltą naudoti prie spagečių?

    Ačiū.

    A. A.

Rašyti komentarą