8241
Beatos virtuvė

Gražuolis šventinis keksas su žvaigžde

(6)
Reikės:
  • Baltam keksui:
  • 220 g miltų
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • žiupsnio druskos
  • 240 ml natūralaus jogurto
  • 180 g cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus
  • 100 ml bekvapio aliejaus
  • Rudam keksui:
  • 170 g miltų
  • 50 g kakavos
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • žiupsnio druskos
  • 240 ml natūralaus jogurto
  • 180 g cukraus
  • 3 kiaušinių
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus
  • 100 ml bekvapio aliejaus
  • miltelinio cukraus pabarstyti

Per Kalėdas – kiekvienam po valgomą žvaigždę prie arbatos. Tai tikrai nuostabu! Visų ir visais laikais mėgstamas skonis, tik šventinė ir prašmatni išvaizda! O ir darbo nėra tiek daug, kiek gali pasirodyti. Tiesa, orkaite namus šildyti teks du kartus: pirmiausia išsikepsite baltą keksą, išspausite žvaigždutes, eglutes, angeliukus ar ką tik norėsite, tada šausite kepti dar kartą kartu su kakaviniu. Šiame recepte abiejų keksų skonis klasikinis, bet jei norite jo įdomesnio – kepkite juos skirtingus, vieną pagardinę romu, kitą citrinų ar apelsinų žievelėmis arba aguonomis.

Orkaitę įkaitiname iki 180 °C temperatūros. Pailgą kekso formą išklojame kepimo popieriumi. Pradedame nuo balto kekso. Miltus persijojame kartu su kepimo milteliais ir druska. Kitame inde suplakame kiaušinius, jogurtą, cukrų ir vanilinį cukrų. Sumaišome persijotus miltus su kiaušinių plakiniu, tada supilame aliejų, dar kartą išmaišome. Sukrečiame į formą ir kepame apie 50 minučių. Patikriname mediniu iešmeliu, ar kekso vidus tikrai iškepęs.

Visiškai atvėsusį keksą supjaustome maždaug sausainių formelės storio riekėmis. Iš kiekvienos riekės formele išspaudžiame žvaigždutes. Sumaišome kakavinio kekso tešlą taip pat, kaip ir balto. Truputį tešlos įpilame į kekso formą ir išilgai viena eilute meiliai surikiuojame žvaigždutes. Užpilame likusią tešlą ir kepame dar 50 minučių. Prieš patiekdami gausiai apibarstome milteliniu cukrumi.

Patarimas: abi dalis kepkite iš balto kekso tešlos, tik jas nuspalvinkite maistiniais dažais – pavyzdžiui, raudona ir žalia.

keksas su zvaigzde

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (14 balsai, vidurkis: 4,21 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Paula parašė:

    koks fainas! ir tikriausiai labai skanus! 😛

    https://enjoybypaula.com

  2. Divilė parašė:

    Nesupratau žvaigždės išspaudimo principo t.y. Kaip ta daryti, kad poto kai iškepa gaunasi viduje:( gal turite video?

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Divile, tiesiog sumaišykite vieną baltą kekso tešlą, kitą rudą, baltą iškepkite atskirai, po to reikės žvaigždutės ar eglutės formos sausainių formelės ir tada su ja, išspauskite žvaigždutes iš balto iškepusio kekso. Vėliau į kekso formą supilame kakavinę kekso tešlą, sudedame kartu lygiai visas žvaigždutes ir padedam išilgai formos, užpilame dar kakavinio kekso ir kepame. Viskas.

  3. Greta parašė:

    o kaip jum gaunasi tokia sodri ruda kekso spalva???

  4. Skanus keksas parašė:

    Kepiau, gavosi super. Beata mylių Jūsų receptus. Pavyko iškepti beveik identišką kaip nuotraukoje, ne tik skanu, bet ir atrodo dailiai supjaustytas :)))

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.