8241
Beatos virtuvė

Granola naujai

(30)

Labai gerai ir dalinasi šita granola, taip pat puikiai veikia ne tik kaip pusryčių maistas, bet ir puiki užkandėlė bet kokiu paros metu… Lesalas, žodžiu :)

Reikės:
  • 500 g stambių, nesmulkintų avižų dribsnių
  • 50 g sėlenų (labai sveika ir skanu)
  • 100 g kokoso drožlių
  • 100 g saulėgrąžų
  • 150 g sėklų mišinio: sezamai, linų sėmenys, moliūgų sėklos
  • 50 g pjaustytų skiedrelėmis migdolų
  • 50 g graikiškų riešutų
  • 120-150 ml aliejaus (tokio, kuris neturi didelio skonio, labai tiks koks nors rapsų šalto spaudimo arba net ir saulėgrąžų aliejus, ar linų sėmenų aliejus, bet alyvuogių netiks, nes per stiprus skonis, nors šiaip niekas neuždraus :)
  • 300 g medaus ar agavos sirupo

 

Kaip gaminti:

Gamybos būdas lygiai toks pats, kaip ir anksčiau.

  1. Avižas sumaišome su riešutais ir sėklomis.
  2. Medų pašildome kartu su aliejumi ir prieskoniais, bet neužverdama, tik pašildome.
  3. Tada medaus ir aliejaus mišinį pilame ant avižų mišinio, gerai viską išmaišome, mišinys bus panašios konsistencijos, kaip nepakankamai šlapias, bet sudrėkęs žvyras…
  4. Viską ištiesiame ant didelės skardos (arba dviejų) ir kepame 160 C orkaitėje apie 40 minučių, kad viskas paruduotų, apskrustų. Aš maždaug kas dešimt – penkiolika minučių skardą traukiu lauk ir viską maišau, nes mišinys turi apskrusti tolygiai, o ne tik viršus…

O dabar – prašau eit ir pasidaryt. Iš tokio kiekio išeina kilogramas ir du šimtai gramų, berods, ir užtenka ilgam ilgam… Aš laikau tokiam stikliniam inde su sandariu dangčiu. Labai gerai ir dalinasi šita granola, taip pat puikiai veikia ne tik kaip pusryčių maistas, bet ir puiki užkandėlė bet kokiu paros metu… Lesalas, žodžiu 🙂

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (9 balsai, vidurkis: 3,78 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (30)
Komentarai
  1. Dovile parašė:

    Tavo visi receptai nuostabūs ir tikiu, kad ne aš viena esu dėkinga už tai, kad daliniesi savo atradimais :), tačiau, mano nuomone, šiame recepte yra šiek tiek per daug aliejaus, nors ir su tokiu kiekiu gaunasi tikrai skani granola, tačiau, kam dėti jo tiek daug, jei su mažesniu kiekiu gaunasi tas pats, o dar ir sveikiau, aš dažniausiai tam pačiam sausų produktų kiekiui dedu 120 ml.

  2. granola parašė:

    o galima naudot rafinuota kokosu alieju?

  3. panele parašė:

    Sveiki,

    Dariau granola. Viskas puiku ir skanu, tik per nakti palikau viska skardoj, kad atvestu, o dabar ten viskas i akmeni susoke… 🙁 Kaip ja isimti is ten? Kodel ji man susoko i akmeni, o ne buvo tiesiog birus dribsniai? Ka ne taip padariau? 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      sušoko nes karamelizavosi sulipo….reikejo pamaišyti kai būvo šilta….na bet nieko tokio, kitą kartą pamaišykite kai kepsite ir būtinai kol šilta…kitas dalykas, gal reikėtų medaus dėti mažiau kitą karrtą….

  4. Jolita parašė:

    Sveiki,
    Labai norėčiau pasigaminti, bet esu alergiška medui, kuo galėčiau į pakeisti? Cukrumi, bet tada nebus skystos masės…

    • Beata Nicholson parašė:

      pakeiskite agavos sirupu, labai sveikas (jei taip galima sakyti ) saldus sirupas iš augalo gaunamas, ir lėčiau apsorbuojamas į kraują…tiksliau nevirsta greitai į gliukoze kai suvalgot, arba naudokite auksaspalvi cukraus sirupa, arba balta cukraus sirupa (yra tikrai pirkti LT parduotuvese dan sugger gamintas berods)

  5. pasidariau parašė:

    Kadangi Beata liepia eiti daryti, tai niekur nedingsiu, einu daryti…

  6. Gintarė parašė:

    Einu ir aš gaminti, bet turiu klausimą, o jeigu vietoj aliejaus svietuką? 😀 į temą ar nelabai?

  7. d parašė:

    kokius dribsnius reikia naudoti granolai? ar tinka greito paruosimo drisniai? kur reikia virti 3-5 min?

  8. Aida parašė:

    Tikras skanestas! Drauge pagamino ir padovanojo Kaledu proga. Puiki dovana! Nuo siol ir as gaminsiu. Tikiuosi ir man taip skaniai pavyks. Aciu, Beata, kad esi ir daliniesi geriu. Tai taip kalediska!!!

  9. Eglė parašė:

    Tikrai be galo skanus dalykas ta granola – nuo to laiko, kai pirmą kartą pabandžiau, vis kepu ir kepu.. 🙂 Pusryčiams, ypač vasarą – nepamainomas dalykas, dar su kokiais šviežiais vaisiais, mm. 🙂 Ir man čia dar labai tinka kepinti lazdyno riešutai, kadangi labai juos mėgstu, visada įdedu. Ir pritariu dėl aliejaus – dedu jo šiek tiek mažiau, pilnai užtenka.

  10. Gile parašė:

    O as kazkaip ingredientu sarase prieskoniu nerandu, nors recepte nurodyta su aliejumi ir medumi pakaitinti… Hmmm, bandysiu deti cinamona ir gvazdikeliu, kaip aname recepte.

  11. Giedre parašė:

    Pagaliau ir aš pasigaminau granolą, tik kitą kartą dėsiu šiek tiek mažiau druskos ir daugiau medaus. Šiaip, viskas puikiai pavyko. Beata labai taikliai jį pavadino lesalu :-))) Dar nespėjus iki galo atšalti, aš didžiąją dalį tos granolos ir „sulesiau“ :-))) Laaaabai skanu!!! Jau žinau, ką dovanosiu Kalėdoms mamai ir sesei 😉 Ačiū, Beata!

  12. Audra parašė:

    Tikras skanumėlis 🙂 Tik iškilo klausimas dėl laikymo sąlygų. Kur ir kiek ilgai galima laikyti?

  13. Edita parašė:

    Aciu labai – puikus receptas: paprasta ir skanu!

  14. Sandra parašė:

    Gal pasakys man kasnors, kodėl gavosi kartus skonis?

  15. Sandra parašė:

    Manau viskas perkepė…. 45min net nekepciau, kepiau apie 30, bet tikrai sudegė…. Labai gaila sugadintų produktų ir laiko.

    • Beata Nicholson parašė:

      gali būti…..aš taip pat neretai perskrudinu ją….Mažinkime temperatūrą ir laiką

    • Gintarė parašė:

      Mielos moterys/merginos, virtuvėje, kaip ir gyvenime, turime nuolat kurti ir adaptuotis prie situacijos. Juk turime visos skirtingas virykles ir pan., tačiau visos turime uoslę 🙂 Pradėjau kepti 160 laipsnių viryklėje, po 10 min pavarčiau ir man nepatiko skrudimo greitis, todėl sumažinau kaitrą iki 130 laipsnių. Kas 10 min vartant kepiau pusvalandį, o po to išjungiau orkaitę (ji elektrinė, taigi dar pakepė kažkiek). Ir išėjo PUIKI granola… Ačiū, Beata 🙂

  16. dol parašė:

    Man irgi sudege:(

  17. Vaiva parašė:

    O kokosu aliejus netinka?

  18. Marija parašė:

    Aha, liko neatsakytas klausimas dėl prieskonių? Apie ką čia? Ar visos sėklos taip pavadintos? Ir suprantu, reik dėt mažiau druskos, medaus, aliejaus ir kept trumpiau? Ar ne….? Gal pataisom receptą…?

    • Beata Nicholson parašė:

      Marija, prieskonius jei tik norite, tikrai dėkite, šaukštelį ar du, cinamono, muskato…druskos dedu gerą žiupsnį, o sėklos kiek kokių turite, improvizuokite, tik kad būtų sėklų kiek nurodyta gramų.

  19. Marija parašė:

    Supratau. Viską susiruošus turiu. Belieka kept. P.s. esu seniai gavus dovanų iš draugės Kalėdom šios granolos. Buvo ne re a lu. Paklausiau jos šįmet iš kur išmoko taip kept – parodė šitą receptą. Ačiū draugei ir receptų autorei!!!

  20. erika parašė:

    labai skaniu.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.