Kaip gaminti:
Gamybos būdas lygiai toks pats, kaip ir anksčiau.
O dabar – prašau eit ir pasidaryt. Iš tokio kiekio išeina kilogramas ir du šimtai gramų, berods, ir užtenka ilgam ilgam… Aš laikau tokiam stikliniam inde su sandariu dangčiu. Labai gerai ir dalinasi šita granola, taip pat puikiai veikia ne tik kaip pusryčių maistas, bet ir puiki užkandėlė bet kokiu paros metu… Lesalas, žodžiu 🙂
o galima naudot rafinuota kokosu alieju?
Sveiki,
Dariau granola. Viskas puiku ir skanu, tik per nakti palikau viska skardoj, kad atvestu, o dabar ten viskas i akmeni susoke… 🙁 Kaip ja isimti is ten? Kodel ji man susoko i akmeni, o ne buvo tiesiog birus dribsniai? Ka ne taip padariau? 🙂
Sveiki,
Labai norėčiau pasigaminti, bet esu alergiška medui, kuo galėčiau į pakeisti? Cukrumi, bet tada nebus skystos masės…
Kadangi Beata liepia eiti daryti, tai niekur nedingsiu, einu daryti…
Einu ir aš gaminti, bet turiu klausimą, o jeigu vietoj aliejaus svietuką? 😀 į temą ar nelabai?
kokius dribsnius reikia naudoti granolai? ar tinka greito paruosimo drisniai? kur reikia virti 3-5 min?
Tikras skanestas! Drauge pagamino ir padovanojo Kaledu proga. Puiki dovana! Nuo siol ir as gaminsiu. Tikiuosi ir man taip skaniai pavyks. Aciu, Beata, kad esi ir daliniesi geriu. Tai taip kalediska!!!
Tikrai be galo skanus dalykas ta granola – nuo to laiko, kai pirmą kartą pabandžiau, vis kepu ir kepu.. 🙂 Pusryčiams, ypač vasarą – nepamainomas dalykas, dar su kokiais šviežiais vaisiais, mm. 🙂 Ir man čia dar labai tinka kepinti lazdyno riešutai, kadangi labai juos mėgstu, visada įdedu. Ir pritariu dėl aliejaus – dedu jo šiek tiek mažiau, pilnai užtenka.
O as kazkaip ingredientu sarase prieskoniu nerandu, nors recepte nurodyta su aliejumi ir medumi pakaitinti… Hmmm, bandysiu deti cinamona ir gvazdikeliu, kaip aname recepte.
Pagaliau ir aš pasigaminau granolą, tik kitą kartą dėsiu šiek tiek mažiau druskos ir daugiau medaus. Šiaip, viskas puikiai pavyko. Beata labai taikliai jį pavadino lesalu :-))) Dar nespėjus iki galo atšalti, aš didžiąją dalį tos granolos ir „sulesiau“ :-))) Laaaabai skanu!!! Jau žinau, ką dovanosiu Kalėdoms mamai ir sesei 😉 Ačiū, Beata!
Tikras skanumėlis 🙂 Tik iškilo klausimas dėl laikymo sąlygų. Kur ir kiek ilgai galima laikyti?
Aciu labai – puikus receptas: paprasta ir skanu!
Gal pasakys man kasnors, kodėl gavosi kartus skonis?
Manau viskas perkepė…. 45min net nekepciau, kepiau apie 30, bet tikrai sudegė…. Labai gaila sugadintų produktų ir laiko.
Mielos moterys/merginos, virtuvėje, kaip ir gyvenime, turime nuolat kurti ir adaptuotis prie situacijos. Juk turime visos skirtingas virykles ir pan., tačiau visos turime uoslę 🙂 Pradėjau kepti 160 laipsnių viryklėje, po 10 min pavarčiau ir man nepatiko skrudimo greitis, todėl sumažinau kaitrą iki 130 laipsnių. Kas 10 min vartant kepiau pusvalandį, o po to išjungiau orkaitę (ji elektrinė, taigi dar pakepė kažkiek). Ir išėjo PUIKI granola… Ačiū, Beata 🙂
Man irgi sudege:(
O kokosu aliejus netinka?
Aha, liko neatsakytas klausimas dėl prieskonių? Apie ką čia? Ar visos sėklos taip pavadintos? Ir suprantu, reik dėt mažiau druskos, medaus, aliejaus ir kept trumpiau? Ar ne….? Gal pataisom receptą…?
Supratau. Viską susiruošus turiu. Belieka kept. P.s. esu seniai gavus dovanų iš draugės Kalėdom šios granolos. Buvo ne re a lu. Paklausiau jos šįmet iš kur išmoko taip kept – parodė šitą receptą. Ačiū draugei ir receptų autorei!!!
labai skaniu.
Tavo visi receptai nuostabūs ir tikiu, kad ne aš viena esu dėkinga už tai, kad daliniesi savo atradimais :), tačiau, mano nuomone, šiame recepte yra šiek tiek per daug aliejaus, nors ir su tokiu kiekiu gaunasi tikrai skani granola, tačiau, kam dėti jo tiek daug, jei su mažesniu kiekiu gaunasi tas pats, o dar ir sveikiau, aš dažniausiai tam pačiam sausų produktų kiekiui dedu 120 ml.