Spausdinti

O dabar – prašau eit ir pasidaryt. Iš tokio kiekio išeina kilogramas ir du šimtai gramų, berods, ir užtenka ilgam ilgam… Aš laikau tokiam stikliniam inde su sandariu dangčiu. Labai gerai ir dalinasi šita granola, taip pat puikiai veikia ne tik kaip pusryčių maistas, bet ir puiki užkandėlė bet kokiu paros metu… Lesalas, žodžiu 🙂

Granola naujai

0
komentarai
36
Porcijos
10 asm.

Reikės:

500 g stambių, nesmulkintų avižų dribsnių
50 g sėlenų (labai sveika ir skanu)
100 g kokoso drožlių
100 g saulėgrąžų
150 g sėklų mišinio: sezamai, linų sėmenys, moliūgų sėklos
50 g pjaustytų skiedrelėmis migdolų
50 g graikiškų riešutų
120-150 ml bekvapio, beskonio aliejaus
300 g medaus ar agavos sirupo
Kaip gaminti?
Reklama
38285

Gaminimas

1

Avižas sumaišome su riešutais ir sėklomis.

2

Medų pašildome kartu su aliejumi ir prieskoniais, bet neužverdama, tik pašildome.

3

Tada medaus ir aliejaus mišinį pilame ant avižų mišinio, gerai viską išmaišome, mišinys bus panašios konsistencijos, kaip nepakankamai šlapias, bet sudrėkęs žvyras…

Reklama
41011
4

Viską ištiesiame ant didelės skardos (arba dviejų) ir kepame 160 C orkaitėje apie 40 minučių, kad viskas paruduotų, apskrustų. Aš maždaug kas dešimt – penkiolika minučių skardą traukiu lauk ir viską maišau, nes mišinys turi apskrusti tolygiai, o ne tik viršus…

Ingredientai
Patarimas

Labaitik tiks koks nors rapsų šalto spaudimo aliejus arba net ir saulėgrąžų aliejus, ar linų sėmenų aliejus, bet alyvuogių netiks, nes per stiprus skonis.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Tavo visi receptai nuostabūs ir tikiu, kad ne aš viena esu dėkinga už tai, kad daliniesi savo atradimais :), tačiau, mano nuomone, šiame recepte yra šiek tiek per daug aliejaus, nors ir su tokiu kiekiu gaunasi tikrai skani granola, tačiau, kam dėti jo tiek daug, jei su mažesniu kiekiu gaunasi tas pats, o dar ir sveikiau, aš dažniausiai tam pačiam sausų produktų kiekiui dedu 120 ml.

  2. Sveiki,

    Dariau granola. Viskas puiku ir skanu, tik per nakti palikau viska skardoj, kad atvestu, o dabar ten viskas i akmeni susoke… 🙁 Kaip ja isimti is ten? Kodel ji man susoko i akmeni, o ne buvo tiesiog birus dribsniai? Ka ne taip padariau? 🙂

  3. Sveiki,
    Labai norėčiau pasigaminti, bet esu alergiška medui, kuo galėčiau į pakeisti? Cukrumi, bet tada nebus skystos masės…

  4. Sveiki,
    Labai norėčiau pasigaminti, bet esu alergiška medui, kuo galėčiau į pakeisti? Cukrumi, bet tada nebus skystos masės…

  5. Einu ir aš gaminti, bet turiu klausimą, o jeigu vietoj aliejaus svietuką? 😀 į temą ar nelabai?

  6. Tikras skanestas! Drauge pagamino ir padovanojo Kaledu proga. Puiki dovana! Nuo siol ir as gaminsiu. Tikiuosi ir man taip skaniai pavyks. Aciu, Beata, kad esi ir daliniesi geriu. Tai taip kalediska!!!

  7. Tikrai be galo skanus dalykas ta granola – nuo to laiko, kai pirmą kartą pabandžiau, vis kepu ir kepu.. 🙂 Pusryčiams, ypač vasarą – nepamainomas dalykas, dar su kokiais šviežiais vaisiais, mm. 🙂 Ir man čia dar labai tinka kepinti lazdyno riešutai, kadangi labai juos mėgstu, visada įdedu. Ir pritariu dėl aliejaus – dedu jo šiek tiek mažiau, pilnai užtenka.

  8. O as kazkaip ingredientu sarase prieskoniu nerandu, nors recepte nurodyta su aliejumi ir medumi pakaitinti… Hmmm, bandysiu deti cinamona ir gvazdikeliu, kaip aname recepte.

  9. Pagaliau ir aš pasigaminau granolą, tik kitą kartą dėsiu šiek tiek mažiau druskos ir daugiau medaus. Šiaip, viskas puikiai pavyko. Beata labai taikliai jį pavadino lesalu :-))) Dar nespėjus iki galo atšalti, aš didžiąją dalį tos granolos ir „sulesiau” :-))) Laaaabai skanu!!! Jau žinau, ką dovanosiu Kalėdoms mamai ir sesei 😉 Ačiū, Beata!

  10. Pagaliau ir aš pasigaminau granolą, tik kitą kartą dėsiu šiek tiek mažiau druskos ir daugiau medaus. Šiaip, viskas puikiai pavyko. Beata labai taikliai jį pavadino lesalu :-))) Dar nespėjus iki galo atšalti, aš didžiąją dalį tos granolos ir „sulesiau” :-))) Laaaabai skanu!!! Jau žinau, ką dovanosiu Kalėdoms mamai ir sesei 😉 Ačiū, Beata!

  11. Manau viskas perkepė…. 45min net nekepciau, kepiau apie 30, bet tikrai sudegė…. Labai gaila sugadintų produktų ir laiko.

  12. Manau viskas perkepė…. 45min net nekepciau, kepiau apie 30, bet tikrai sudegė…. Labai gaila sugadintų produktų ir laiko.

  13. Aha, liko neatsakytas klausimas dėl prieskonių? Apie ką čia? Ar visos sėklos taip pavadintos? Ir suprantu, reik dėt mažiau druskos, medaus, aliejaus ir kept trumpiau? Ar ne….? Gal pataisom receptą…?

  14. Supratau. Viską susiruošus turiu. Belieka kept. P.s. esu seniai gavus dovanų iš draugės Kalėdom šios granolos. Buvo ne re a lu. Paklausiau jos šįmet iš kur išmoko taip kept – parodė šitą receptą. Ačiū draugei ir receptų autorei!!!

Rašyti komentarą