Spausdinti

Anšlaginis – valgiau visą savaitgalį ir kepsiu dar kartą! Esmė tokia: daug gero rimto cinamono (naudojau aišku SANTA MARIA), daug morkų ir daug obuolių, o dar kremas ant viršaus su karamelizuotais riešutais, ar reikia ko nors daugiau?

Aš rudenį ir šiaip visada sunaudoju didelius kiekius cinamono, nes žiauriai jį mėgstu, o obuolių pyragas be cinamono yra išvis kaip obuolys be obels… Šio pyrago idėja atėjo tiesiog iš pokalbio su dukra, tai paklausiau jos, koks tau yra skaniausias obuolių pyragas? Su daug cinamono ir su morkomis, atsakė ji… Tai va tokį ir iškepiau.

Geriausias šio rudens obuolių pyragas su morkomis

0
komentarai
59
Reklama
41010
Porcijos
10 asm.

Pyragui:

       4 kiaušinių
       120 g rudojo cukraus
       200 g kvietinių miltų
       2 kupinų šaukštelių kepimo miltelių
       4 - 5 obuolių (apie 400 g galima ir daugiau)
       2-3 morkų (apie 350 g)
       žiupsnio druskos
       120g sviesto
       1 kupino šaukšto SANTA MARIA cinamono

Kremui:

       80 g sviesto
       20 g cukraus
       200 g kreminio sūrio
       100 g karijų riešutų
    40-60g rudojo cukraus riešutams karamelizuoti
       SANTA MARIA cinamono pusės šaukštelio
Kaip gaminti?
Reklama
38285
Reklama
41010

Gaminimas

Kepame pyragą:

1

Pirmiausia išplakam kiaušinius su cukrum iki standžių putų. Sviestą ištirpinam ir galim truputį sviestą karamelizuoti. Tada lėtai supilam sviestą į kiaušinius. Miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais ir įmaišom į tešlą – tešla turi būti tiršta, nes daug drėgmės suteiks morkos ir obuoliai.

2

Morkas sutarkuojam smulkiai, o obuolius supjaustom kubeliais. Pabarstom obuolius dosniai SANTA MARIA cinamonu. Įmaišom morkas ir obuolius į tešlą. Kepam 180C temperatūroje apie 50 min kol iškepa.

Gaminame kremą:

1

Į keptuvę dedam riešutus ir cukrų ir kaitinam, kol cukrus ištirpsta ir riešutai karamelizuojasi bet atsargiai nesudeginam. Kremas paprastas kaip du kart du. Minkštą sviestą išplakam su cukraus šaukštu ir kreminiu sūriu. Riešutai atvėsta sukapojam beveik visus ir įmaišom į kremą, kitus pasiliekam papuošimui.

2

Kai atvėsta pyragas, tepam kremą. Papuošiam su riešutais ir mėgaujamės. Aš suvalgiau keturis gabalus, jei ne penkis ir labai geras tas SANTA MARIA cinamonas, jaučiasi gerai kaip turi būti.

Ingredientai
Alternatyva

Kremo galite negaminti, jei tingite, bus skanus ir be jo. Bet jei norit jau visai pasipuikuot ir padaryt kaip kavinėj ar į balių nešti tai kremas su karamelizuotais riešutais labai gerai karūnuos šį visą grožį. Cinamonas čia irgi ne paskutinėj vietoj, jis turi būti ne kartus ir ne prėskas, kitaip viską sugadinsit.

Man visada patiko SANTA MARIA cinamonas, jis saldaus subtilaus skonio, tai net ir padauginę jo, jausite citrusinių vaisių ir vanilės poskonius, o ne karčią medžio žievę… Beje, SANTA MARIA cinamonas turi ir ekologišką giminaitį.

Beata
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Reklama
41003
Komentarai
  1. Miela Beata, recepte minimas kreminis sūris, o gaminimo eigoje jau grietinėlės kremas, tai kuris variantas?:)

  2. Beata, ar iškepus pyragą nesijaučia obuolių odelės? Gal galima nulupti juos 🙂 Ir ar galima daryti kremą be riešutų?

  3. Beata, ar iškepus pyragą nesijaučia obuolių odelės? Gal galima nulupti juos Ir ar galima daryti kremą be riešutų?

  4. Sveiki,šio pyrago receptą išbandžiau dietiška – miltus pakeičiau migdolų miltais, cukrų- stevija. Gavosi puikiai, siūlau pabandyti

  5. Prie tešlos – 160 g rudojo cukraus ir skliaustuose 40 g riešutų karamelizavimui. Tie 40 g papildomai ar iš tų 160 g? Prie kremo – 20 g cukraus į sviesto ir kreminio sūrio masę ir dar 60 g rudo cukraus vėl riešutams? Tai kiek į tešlą ir kiek riešutams? 1 šaukštas į kremą tai tikrai, o daugiau nelabai aišku. Bet tikiu, kad gerai gausis ir su mažiau cukraus.

  6. Sveika Beata,
    Sugunde sis pyragas, kadangi su pekano riesutais bet man kazkodel nesigavo isplakti kiausiniu iki standziu putu, ar per trumpai plakiau ar priezastis kitur Dar temperatura numazinau per 10°, tai kepiau 170° otkaitej, ir atrodo pyragas neiskilo, o tesla tokia slapia gavosi. Bandysiu dar syki tikrai. Gal pavyks geriau, bet skonis tobulai tobulas
    Aciu kad ikvepiat kepti

  7. Kremas 10 balų,o pats pyragas neiškilo,toks zakalas gavosi.Man įtarimą sukėlė morkų ir obuolių kiekis,jų turbūt yra per daug..

  8. Kremas nerealus… Skonis dangiškas.. Bet va pyragas toks šlapias lyg ne iškilęs, manau per didelis obuolių ir morkų kiekis…

Rašyti komentarą