8241
Beatos virtuvė

Geriausias šio rudens obuolių pyragas su morkomis

(59)

Geriausias šio rudens obuolių pyragas yra ŠIS... Tokį gerą pyragą iškepiau, kad esu tiesiog labai savim patenkinta… Morkos ir obuoliai, ir labai daug drėgmės bei skanumo.

Reikės:
  •        4 kiaušinių
  •        120 g rudojo cukraus
  •        200 g kvietinių miltų
  •        2 kupinų šaukštelių kepimo miltelių
  •        4 - 5 obuolių (apie 400 g galima ir daugiau)
  •        2-3 morkų (apie 350 g)
  •        žiupsnio druskos
  •        120g sviesto
  •        1 kupino šaukšto SANTA MARIA cinamono
  • Kremui:
  •        80 g sviesto
  •        20 g cukraus
  •        200 g kreminio sūrio
  •        100 g karijų riešutų
  •     40-60g rudojo cukraus riešutams karamelizuoti
  •        SANTA MARIA cinamono pusės šaukštelio

Anšlaginis – valgiau visą savaitgalį ir kepsiu dar kartą! Esmė tokia: daug gero rimto cinamono (naudojau aišku SANTA MARIA), daug morkų ir daug obuolių, o dar kremas ant viršaus su karamelizuotais riešutais, ar reikia ko nors daugiau?

Aš rudenį ir šiaip visada sunaudoju didelius kiekius cinamono, nes žiauriai jį mėgstu, o obuolių pyragas be cinamono yra išvis kaip obuolys be obels… Šio pyrago idėja atėjo tiesiog iš pokalbio su dukra, tai paklausiau jos, koks tau yra skaniausias obuolių pyragas? Su daug cinamono ir su morkomis, atsakė ji… Tai va tokį ir iškepiau.

Kremo galite negaminti, jei tingite, bus skanus ir be jo. Bet jei norit jau visai pasipuikuot ir padaryt kaip kavinėj ar į balių nešti tai kremas su karamelizuotais riešutais labai gerai karūnuos šį visą grožį. Cinamonas čia irgi ne paskutinėj vietoj, jis turi būti ne kartus ir ne prėskas, kitaip viską sugadinsit.

Man visada patiko SANTA MARIA cinamonas, jis saldaus subtilaus skonio, tai net ir padauginę jo, jausite citrusinių vaisių ir vanilės poskonius, o ne karčią medžio žievę… Beje, SANTA MARIA cinamonas turi ir ekologišką giminaitį.

Gaminame:

  1.  Pirmiausia išplakam kiaušinius su cukrum iki standžių putų. Sviestą ištirpinam ir galim truputį sviestą karamelizuoti. Tada lėtai supilam sviestą į kiaušinius. Miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais ir įmaišom į tešlą – tešla turi būti tiršta, nes daug drėgmės suteiks morkos ir obuoliai.
  2. Morkas sutarkuojam smulkiai, o obuolius supjaustom kubeliais. Pabarstom obuolius dosniai SANTA MARIA cinamonu. Įmaišom morkas ir obuolius į tešlą. Kepam 180C temperatūroje apie 50 min kol iškepa.
  3.  Kremas: į keptuvę dedam riešutus ir cukrų ir kaitinam, kol cukrus ištirpsta ir riešutai karamelizuojasi bet atsargiai nesudeginam. Kremas paprastas kaip du kart du. Minkštą sviestą išplakam su cukraus šaukštu ir kreminiu sūriu. Riešutai atvėsta sukapojam beveik visus ir įmaišom į kremą, kitus pasiliekam papuošimui.
  4. Kai atvėsta pyragas, tepam kremą. Papuošiam su riešutais ir mėgaujamės. Aš suvalgiau keturis gabalus, jei ne penkis ir labai geras tas SANTA MARIA cinamonas, jaučiasi gerai kaip turi būti.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (27 balsai, vidurkis: 4,30 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Jūratė parašė:

    Beata, labai gražiai atrodote!

  2. Živilė parašė:

    Miela Beata, recepte minimas kreminis sūris, o gaminimo eigoje jau grietinėlės kremas, tai kuris variantas?:)

  3. Asta parašė:

    Ar vietoj kreminio sūrio galima naudoti grietinę ar jogurtą?

  4. Ingrida parašė:

    Negirdejau tokiu riesutu,ar galima kitais pakeist?

  5. Sandra parašė:

    Beata, ar iškepus pyragą nesijaučia obuolių odelės? Gal galima nulupti juos 🙂 Ir ar galima daryti kremą be riešutų?

    • Beata Nicholson parašė:

      man tos odelės visai netrukdo, net patinka! Bet jei norite ir turite laiko – prašom, tikrai lupkite obuolius. Kremas gardus bus ir be riešutų. Arba galite juos keisti kitais mėgstamais riešutais.

  6. Danute parašė:

    Nesupratau per kokia tarka morkas sutarkuoti?

  7. Monika parašė:

    Kokio dydžio skardoje kepėte? 🙂

  8. Sarun parašė:

    Ar sviesto 160g ar 120g?

  9. Gintarė parašė:

    Sveiki o koks kreminis sūris?

  10. Jurgita parašė:

    Morkos dedamos virtos ar žalios ?

  11. Zydre parašė:

    Kreminis suris – koks tai suris? “Ale” Philadelfia?

  12. Ligita parašė:

    Kiausiniis dedamas visas ,ar tik baltymas ?

  13. Danutė parašė:

    Sveiki,o kokį kreminį sūrį naudojote? (Pirmą kartą apie tokį girdžiu )

  14. Agnė parašė:

    Sveiki, kreminis sūris – kokį jūs naudojote?

  15. Virginiha parašė:

    Morkos smulkiai? Burokine tarka at bulvine?

  16. Brigita parašė:

    Kepant pusę porcijos mažo diametro formoje, trumpinti kepimo laiką? (:

  17. Sandra parašė:

    Beata, ar iškepus pyragą nesijaučia obuolių odelės? Gal galima nulupti juos Ir ar galima daryti kremą be riešutų?

    • Beata Nicholson parašė:

      Aš mėgstu su odelėmis, bet žinoma, kad galima nulupti. Jei kremą darysite be riešutų, dėkite šiek tiek daugiau cukraus, kad nepritrūktų saldumo.

  18. Justina parašė:

    Mamma mia 🙂 koks skanus gavosi

  19. Ausra parašė:

    Aš būtinai pabandysiu išsikepti, aš ne visus pyragus kepu bet man visi gaunasi ačiū Beta❤️

  20. Alvida parašė:

    O kaip karamelizuoti sviestą?

    • Beata Nicholson parašė:

      Pakaitinti keptuvėje ar prikaistuvyje, kol pieno baltymai karamelizuosis, paruduos ir sviestas taps auksinės spalvos, įgaus malonų aromatą. Tik svarbu prižiūrėti, kad nesudegtų!

  21. Danute parašė:

    visus receptus man gadina kiaušiniai. Kuo juos pakeisti? Niekuo.

  22. Dominyka parašė:

    Kokio dydžio formą naudoti šiam receptui?

  23. Lina parašė:

    Gaminsim 🙂

    O riešutai dar kitaip vadinami pekano 🙂

  24. Vita parašė:

    Ar galiu naudoti maskarpones sūrį?

  25. Ieva parašė:

    Sveiki. Ar galima sviestą keisti aliejumi? Jei taip, koks kiekis būtų analogiškas sviestui?

  26. Renata parašė:

    Sveiki,šio pyrago receptą išbandžiau dietiška – miltus pakeičiau migdolų miltais, cukrų- stevija. Gavosi puikiai, siūlau pabandyti

  27. Laura parašė:

    Man irgi įdomu kuo galima pakeisti kremini sūrį?

  28. Inga parašė:

    O gal kreminį sūrį galima pakeisti riebia grietine?

  29. Greta parašė:

    Ar galima rudą cukrų pakeisti medumi?

  30. Dalia parašė:

    Kiek porciju butu is sio pyrago, kokio dydzio forma naudota?

  31. Indrė parašė:

    Tikrai puikus! Aš dar įdėjau saują smulkintų cukruotų imbierų . Tikras šio rudens hitas!

  32. Rasa parašė:

    kokio dydžio forma naudota?

  33. Ruta parašė:

    Ar galima naudoti vietij philadephia maskarponės sūrį?

  34. Jurate parašė:

    Prie tešlos – 160 g rudojo cukraus ir skliaustuose 40 g riešutų karamelizavimui. Tie 40 g papildomai ar iš tų 160 g? Prie kremo – 20 g cukraus į sviesto ir kreminio sūrio masę ir dar 60 g rudo cukraus vėl riešutams? Tai kiek į tešlą ir kiek riešutams? 1 šaukštas į kremą tai tikrai, o daugiau nelabai aišku. Bet tikiu, kad gerai gausis ir su mažiau cukraus.

  35. Asta parašė:

    Sveika Beata,
    Sugunde sis pyragas, kadangi su pekano riesutais bet man kazkodel nesigavo isplakti kiausiniu iki standziu putu, ar per trumpai plakiau ar priezastis kitur Dar temperatura numazinau per 10°, tai kepiau 170° otkaitej, ir atrodo pyragas neiskilo, o tesla tokia slapia gavosi. Bandysiu dar syki tikrai. Gal pavyks geriau, bet skonis tobulai tobulas
    Aciu kad ikvepiat kepti

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Asta, patarimas būtų naudoti kambario temperatūros kiaušinius ir tikrai nuoširdžiai juos išplakti iki purumo – taip iškepęs pyragas bus purus ir minkštas.

  36. Jurga parašė:

    Kremas 10 balų,o pats pyragas neiškilo,toks zakalas gavosi.Man įtarimą sukėlė morkų ir obuolių kiekis,jų turbūt yra per daug..

  37. Ieva parašė:

    Kremas nerealus… Skonis dangiškas.. Bet va pyragas toks šlapias lyg ne iškilęs, manau per didelis obuolių ir morkų kiekis…

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.